Βαγγέλης Μαρινάκης για Τσίπρα: «Οι ψεύτες και οι προδότες δεν αλλάζουν, μόνο χειροτερεύουν» (ηχητικό)


Τελευταία ενημέρωση 24 Μαΐου 2019 by energinews (admin)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90.1 και μίλησε για όλους και για όλα. Διέψευσε κάθε σενάριο για ενεργό ανάμειξή του στην πολιτική και στα κόμματα τονίζοντας ότι έχει πάθος για να κάνει καλύτερο τον Πειραιά

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του περιβάλλοντός του, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και ηγέτης του Ολυμπιακού.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης που παραχώρησε στον Γιώργο Τράγκα και στα Παραπολιτικά 90,1, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, στις επιθέσεις που δέχεται εναντίον του, στο όραμά του για την πόλη του Πειραιά, στις σχέσεις του με τον Πέτρο Κόκκαλη αλλά και στη μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό.

Για τον κ. Τσίπρα και το περιβάλλον του τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι ψεύτες και οι προδότες δεν αλλάζουν, μόνο χειροτερεύουν» ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της βρέθηκε με απαίδευτα παιδιά που διαπραγματεύονταν το μέλλον της χώρας.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού για ακόμη μια φορά διέψευσε οποιαδήποτε σενάρια ότι τον ενδιαφέρει η πολιτική τονίζοντας ότι μόνο ο Πειραιάς είναι το πάθος του.

Είπε τόσο για τη Ρένα Δούρου όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε λάθος που πίστεψε ότι ως νέοι άνθρωποι θα μπορούσαν να φέρουν την αλλαγή στη χώρα ενώ υπογράμμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα γίνει καλύτερος πρωθυπουργός γιατί είναι μορφωμένος, γνωρίζει να διαβάζει έναν ισολογισμό σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που οι γνώσεις του στα οικονομικά είναι τραγικές.

Σχετικά με την σχέση του με την ΝΔ ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε πως: «Οι φιλοδοξίες μου σταματάνε στον Πειραιά. Είμαι χαρούμενος για όσα κάνω και δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο. Άλλωστε, όταν θέλω να κάνω κάτι δεν ντρέπομαι, το φωνάζω. Δεν μπορώ να το κρύψω… Όσο ευγενικός και αν θέλω να είμαι δεν μπορώ να μην πω  ότι πρόκειται για αηδιές. Μιλάμε για την τοπική οργάνωση του Πειραιά την οποία ενίσχυσα με δυο-τρία aircondition και υπολογιστές, δηλαδή για 1000-1200 ευρώ».

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε επίσης για το αν όλα όσα γράφτηκαν εις βάρος του ίδιου δημιούργησαν πρόβλημα στις επιχειρήσεις του: «Δημιούργησαν κάποιες δυσκολίες οι προσπάθειες τους, αλλά εμείς προχωρήσαμε με μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό. Βλέπουμε στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες μπορούν να διαπρέψουν. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους, όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο.Ο φάκελός μας για την Νότιγχαμ Φόρεστ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα. Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο φάκελός μας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.»

Σε ερώτηση του Γιώργου Τράγκα για το κατά πόσο επηρέασε τον ίδιο και την οικογένειά του ο πόλεμος λάσπης, υπήρξε κατηγορηματικός: «Η οικογένειά μου και οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν ποιος είμαι. Είναι περήφανοι για εμένα και όσα έχω πετύχει, όπως ήμουν κι εγώ περήφανος για τον πατέρα μου.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Είμαι «μολυσμένος» με τον Πειραιά, τίποτε παραπάνω.

ΔΗΜ: Αγαπάς τον Πειραιά. Έχεις πάθος με τον Ολυμπιακό.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αυτό είναι αρκετό,

ΔΗΜ: Με τη Ν.Δ. έχεις πάθος; Δεν είναι κακό, οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει όποιο κόμμα θέλει.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Καθόλου κακό δεν είναι, πάθος έχουμε με τον Πειραιά, με τον τόπο μας. Θέλουμε να βλέπουμε τον τόπο μας να πηγαίνει καλά.

ΔΗΜ.: Πήγατε καλά στην πρώτη τετραετία; Πήγατε καλά κατά τη γνώμη σου;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Πήγαμε πάρα πολύ καλά, μπορούμε να περπατάμε στους δρόμους του Πειραιά και να κοιτάμε τους Πειραιώτες στα μάτια. Ο,τι ακριβώς είχα υποσχεθεί πριν από πέντε χρόνια, γιατί περνάει ο καιρός γρήγορα, το έπραξα και το έπραξα με το παραπάνω. Αρα, περπατώντας στις γειτονιές του Πειραιά μπορούμε να δούμε πλατείες, μπορούμε να δούμε γήπεδα, παιδικές χαρές, δεντροφυτεύσεις, μια σειρά δράσεων. Μνημεία τα οποία σηματοδοτούν τη ναυτιλία, τη ναυτοσύνη, τον Ποντιακό Ελληνισμό, τον Νικηταρά, έναν από τους μεγάλους ήρωες της επανάστασης του ’21, και μια σειρά από δράσεις, μαζί με τη Μητρόπολη Πειραιά, για τα ΚΑΠΗ, για τα ασθενέστερα στρώματα, για τη νεολαία, με κατασκηνώσεις κάθε καλοκαίρι.

ΔΗΜ.: Αγαπάς τον Πειραιά.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αυτό είναι αρκετό.

ΔΗΜ.: Έχεις πάθος με τον Ολυμπιακό, έχεις βάλει πολλά λεφτά στον Ολυμπιακό, τώρα ο κόσμος κουβεντιάζει και λέει: «ενισχύει οικονομικά τον Μητσοτάκη;». Γιατί ακούει τον Τσίπρα και τους άλλους να σε ταυτίζουν απόλυτα με τη Ν.Δ., με το ταμείο της Ν.Δ., και πολλοί είναι αυτοί που λένε -εγώ δεν θα στο κρύψω εδώ- ότι αυτός είναι ο φυσικός αρχηγός της Ν.Δ. Είναι ένας άνθρωπος που είναι πανίσχυρος οικονομικά, έχει δείξει ότι είναι έξυπνος λόγω της αυξήσεως του οικονομικού μεγέθους του, επομένως γιατί να μην πούμε ότι θα γίνει Μπερλουσκόνι;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Όπως έχω πει επανειλημμένως, οι φιλοδοξίες σταματάνε στον Πειραιά. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτά που κάνω για τον Πειραιά και δεν έχω καμία σκέψη για κάτι παραπάνω. Και, ξέρετε, όταν έχω σκέψεις για κάτι άλλο ή θέλω να κάνω κάτι, δεν μπορώ να το κρύψω, το φωνάζω δυνατά. Δεν ντρέπομαι για αυτό και μέχρι σήμερα ό,τι ήθελα να κάνω βγήκα μπροστά και το έπραξα.

ΔΗΜ.: Έχετε ψηφίσει άλλο κόμμα εκτός από Ν.Δ.; Υπήρχε μια οικογενειακή παράδοση, εγώ ήξερα τον πατέρα σας. Αθληταράς, επιτυχημένος επιχειρηματίας, βουλευτής, έχετε ψηφίσει εσείς άλλο κόμμα εκτός από Ν.Δ.;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εχουμε μια δημοτική σύμβουλο. τη Σταυρούλα Αντωνάκου, κατεβαίνει με τον κ. Πατούλη για την Περιφέρεια. η οποία έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά στο Δήμο Πειραιά και είχε κατέβει στις εκλογές με το Ποτάμι. Είχα ψηφίσει, λοιπόν, τη Στ. Αντωνάκου και το Ποτάμι στις βουλευτικές εκλογές και η Σταυρούλα είχε βγει και πρώτη βουλευτής στον Πειραιά.

ΔΗΜ.: Να υποθέσω ότι ήταν η μόνη πολιτική παρέκκλιση που έγινε μέσα από μια οικογενειακή παράδοση δέκα ετών, έτσι;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μάλιστα.

ΔΗΜ.: Να πάω σε κάτι άλλο που έχει σημασία: Άκουσα στις δύο τελευταίες συνεντεύξεις σας, οι οποίες κατά τη γνώμη μου έβγαλαν ειδήσεις, και σημαντικές ειδήσεις, ότι ενισχύσατε την κ. Δούρου στην Περιφέρεια. Τι πιστεύετε; Όταν ενισχύατε την κ. Δούρου, πήρατε εσείς κάποιο αντάλλαγμα ή τουλάχιστον πιστεύατε ότι θα κάνουν κάτι αυτοί οι άνθρωποι;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Από εκείνη την ημέρα την κ. Δούρου την έχω δει μία φορά τυχαία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ ούτε την ξαναείδα. Θεωρούσα το 2014 ότι θα κάνει καλύτερη δουλειά από τον κ. Σγουρό – έπεσα έξω. Κάνουμε και λάθη.

ΔΗΜ.: Για τον κ. Τσίπρα πιστεύατε το ίδιο, ότι θα κάνει καλή δουλειά στην Ελλάδα; Δηλαδή, όταν άλλαξε τον Σαμαρά στην εξουσία, πιστεύατε ότι κουβαλάει κάτι καινούργιο; Οτι θα μπορέσει να κοντράρει διάφορα θέματα;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Πίστευα ότι είναι ένας νέος άνθρωπος και θα κάνει κάτι διαφορετικό, όπως έχω πει, κάτι πιο δημοκρατικό στην Ελλάδα, κάτι άλλο. Και, ξέρετε, στους νέους ανθρώπους καλό είναι να δίνονται ευκαιρίες. Και εκεί δεν έπεσα έξω εγώ, έπεσε έξω όλος ο ελληνικός λαός.

ΔΗΜ.: Εκτός από την επαφή που έγινε για το δάνειο προς τον κ. Καλογρίτσα των 20 εκατ. για να γίνει ανταγωνιστής σας τηλεοπτικός, εκτός από τα 20 εκατ., πώς έγινε η πρώτη επαφή; Για να καταλάβει ο κόσμος τι έγινε μεταξύ υμών και ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αυτοί σας πλησίασαν ή εσείς τους πλησιάσατε ως επιχειρηματίας; Εσείς δεν έχετε και επιχειρηματικές δραστηριότητες με το κράτος.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να πλησιάσω το ΣΥΡΙΖΑ, να πλησιάσω οποιαδήποτε κυβέρνηση. Όπως είχα πει και στο παρελθόν, υπήρχε η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και εμείς είχαμε εκφράσει την επιθυμία μας να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό αυτό. Έτσι ξεκίνησα επαφές οι οποίες είχαν ξεκινήσει και με τους άλλους καναλάρχες και με τους επίδοξους καναλάρχες μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

ΔΗΜ.: Σας πίεσαν, σας έσπρωξαν να πάτε να βάλετε τα λεφτά σας σε αυτό τον διαγωνισμό της Παντείου; Να πάτε να κλειστείτε εκεί μέσα επί 24ωρα και στο τέλος, αν θυμάμαι καλά, ήταν 72 τα εκατομμύρια που τα άθροισαν, δηλαδή στο ποσό που πήραν από τις τηλεοπτικές άδειες;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Δεν με πίεσε κανείς, ξέρετε γιατί εμένα δεν μπορούν να με πιέσουν και εύκολα. Ακολουθήσαμε τις διαδικασίες και τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε για τον διαγωνισμό αυτό. Τίποτα παραπάνω.

ΔΗΜ.: Εκτός από τα 20 εκατ. του Καλογρίτσα και την επίσκεψη που άκουσα ότι είχατε στο γραφείο -διαπιστωμένη, τεκμηριωμένη επίσκεψη-, άλλα λεφτά σας ζητήσανε να δώσετε, να βοηθήσετε έτσι για τη λειτουργία μιας κυβέρνησης που έφερε και μια ελπίδα στην αρχή, όπως είπατε;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Οχι, δεν είχε γίνει καμία κουβέντα. Δεν θέλω να υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη γύρω από αυτό. Ποτέ.

ΔΗΜ.: Αυτά που ακούτε να λέει ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι και που γράφουν και οι εφημερίδες οι προσκείμενες στην κυβέρνηση, δηλαδή ότι ενισχύετε το ταμείο της Ν.Δ., πώς τα σχολιάζετε;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Όσο και ευγενικός να θέλω να είμαι, πρόκειται για αηδίες, πρόκειται για ψέματα. Όταν αποφασίσαμε και εγώ και άλλοι επιφανείς Πειραιώτες να βοηθήσουμε τα γραφεία της ΝΟΔΕ στον Πειραιά, βγήκαμε και το είπαμε. Μας ευχαρίστησαν δημοσίως και μιλάμε, όπως έχω πει επανειλημμένες φορές, για 2 ή 3 αιρ-κοντίσιον ή για 2 ή 3 υπολογιστές. Μιλάμε για 800-1.200€, αυτό ήταν όλο και έχει γίνει ολόκληρο σίριαλ, αλλά όλα αυτά τα σίριαλ έχουν έναν σκοπό. Να αλλάξουν την ατζέντα και να καλύψουν ανυπαρξίες σε διάφορα μεγάλα προβλήματα.

ΔΗΜ.: Κατά τη γνώμη σας, γιατί σας έβαλαν κεντρικό στόχο όλοι αυτοί κάποια στιγμή; Επειδή δεν δώσατε τα 20 εκατ.; Επειδή δεν θελήσατε να είστε στο ταμείο τους ή να είστε χορηγός τους;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Οχι.

ΔΗΜ.: Γιατί αυτοί καδράρανε τον Μαρινάκη και στοχοποιήσαν τον Μαρινάκη τόσο πολύ για τα 20 εκατ. που δεν πήρε δάνειο ο Καλογρίτσας για να γίνει αντίπαλός σας;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Οχι. Πιστεύω ότι θέλουν να φτιάξουν και έφτιαξαν μια ατζέντα για τις εκλογές και είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο εδώ και πολύ καιρό και τους βολεύει πολύ αυτό, δηλαδή να λένε ορίστε ο χρηματοδότης της Ν.Δ. με βρώμικο χρήμα. Ξαφνικά το πεντακάθαρο χρήμα…

ΔΗΜ.: Πού πήγε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ναι, το οποίο καταβλήθηκε στα ταμεία του κράτους, ξαφνικά αυτό το χρήμα τους βόλευε να γίνει βρώμικο. Και, ξέρετε, όταν το ακούει ο κόσμος και όταν ακούει συνέχεια, κάτι μένει. Είναι κάτι το οποίο έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και ορισμένες φορές έχει πετύχει. Βέβαια, εδώ ο κόσμος, και ειδικά στον Πειραιά, δεν ανέχεται κοροϊδίες, με γνωρίζει πάρα πολύ καλά και εμένα και την οικογένειά μου και τις επιχειρήσεις μας, καθώς επίσης μας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και στο εξωτερικό, και αυτό και την πορεία μας τα τελευταία χρόνια, όταν όλοι αυτοί, χωρίς κανένα δισταγμό, έχουν πει ένα σωρό ψέματα. Αλλά για να τελειώνουμε, γιατί εγώ σήμερα ήθελα να μιλήσω περισσότερο για τον Πειραιά, με τον κ. Τσίπρα και την παρέα του: ένα πράγμα έχω να πω για να το τελειώσουμε, οι προδότες και οι ψεύτες δεν αλλάζουν, μπορεί να χειροτερέψουν. Τίποτα παραπάνω, αυτό τα λέει όλα.

ΔΗΜ.: Πόσο δυσκόλεψαν τις κινήσεις σας στο διεθνή περίγυρο, τις επιχειρηματικές εννοώ, όλος αυτός ο «πόλεμος» που γινόταν στην Ελλάδα; Τα δημοσιεύματα που ξεπηδούσαν από τα σύνορό μας και πήγαιναν προς τα έξω πόσο εμπόδισαν τη δράση ενός επιχειρηματία-εφοπλιστή στο εξωτερικό; Σας δημιούργησαν εμπόδια; Η σύζευξη, βέβαια, με τον κ. Ρος δείχνει ότι δεν σας δημιούργησαν εμπόδια, ήταν μεγάλος αυτός ο συνεταιρισμός αλλά από εκεί και πέρα είχατε άλλα εμπόδια στο εξωτερικό, εξαιτίας των δημοσιευμάτων, των δηλώσεων του πρωθυπουργού. Γιατί έχουμε και δηλώσεις του πρωθυπουργού του ιδίου κατά ενός επιχειρηματία.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Καθημερινές δηλώσεις, ειδικά τώρα στις εκλογές καθημερινές. Σε κάθε εκδήλωσή τους έχουμε και μια δήλωση. Μου δημιούργησαν πρόβλημα, μπορώ να πω ότι καθυστέρησαν ορισμένες διαδικασίες, το αποτέλεσμα όμως στο τέλος της ημέρας ήταν ικανοποιητικό για εμάς και προχωρήσαμε σε πολύ μεγάλους συνεταιρισμούς, στον μεγαλύτερο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη Wall Street με ναυτιλιακές εταιρείες. Ηταν κάτι το οποίο πρέπει να κάνει και τους Έλληνες περήφανους, γιατί στο εξωτερικό τέτοιου είδους deals κρατάνε την ελληνική σημαία ψηλά. Την είδαμε και μέσα και έξω από τη Wall Street την ελληνική σημαία την ημέρα που βγήκε η εταιρεία στο χρηματιστήριο.

ΔΗΜ: Ηταν κορυφαίος συνεταιρισμός.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Βέβαια, και αυτό είναι κάτι πολύ καλό σε μια χώρα η οποία δοκιμάζεται. Είναι καλό να βλέπουν στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες μπορούν να διαπρέψουν. Και υπάρχουν και άλλοι Έλληνες, οι οποίοι τα πάνε πάρα πολύ καλά εκτός Ελλάδος και άλλοι που τα πάνε πάρα πολύ καλά στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να το προβάλουμε, είναι καλό για τη χώρα μας, είναι καλό για τον τόπο μας.

ΔΗΜ.: Για τη Nottingham Forest περάσατε συνεχείς ελέγχους για να τοποθετήσετε λεφτά στην ομάδα αυτή που είναι ιστορική στη Μεγ. Βρετανία.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Στη Μεγ. Βρετανία έχουμε πολλούς σοβαρούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν ο οποιοσδήποτε επενδύει στη χώρα τους να έχει περάσει από όλους τους ελέγχους. Και να είναι σίγουροι ότι δεν θα δημιουργηθεί ποτέ κανένα πρόβλημα. Έτσι κι εμείς, στη διάρκεια όλης της διαδικασίας, ήμασταν εκεί με όλα τα χαρτιά και με όλα τα στοιχεία που μας ζήτησαν.

ΔΗΜ.: Εξονυχιστικός έλεγχος…

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εξονυχιστικός έλεγχος και πήγαμε πάρα πολύ καλά, ο φάκελος μας που καταθέσαμε δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και γι’ αυτό και προχωρήσαμε με αυτή την αγορά.

ΔΗΜ.: Κάποτε σε απέτρεψα να αγοράσεις τον «Ελεύθερο Τύπο» σε ένα γραφείο μέσα και τελικά τον πήρε ο Αγγελόπουλος τότε. Τώρα κάθε τόσο επιτίθεται εναντίον σου και λένε ότι έχεις 7 εφημερίδες και ότι έχεις θέσει τα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ» στην υπηρεσία της Ν.Δ. Μεγάλες εφημερίδες ιστορικές του Κέντρου, με το μεγαλύτερο αρχείο ίσως στην Ελλάδα. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι το οποίο είναι κρίσιμο: στον διαγωνισμό για τα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ» αληθεύει ότι δυτικοί παράγοντες μεγάλου βεληνεκούς σε προέτρεψαν να μπεις στον διαγωνισμό αυτό, να πάρεις τις ιστορικές εφημερίδας για να μην πάνε σε χέρια ανθρώπων που θεωρούνται αντίπαλοι του δυτικού μπλοκ; Της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ; Είναι μια ερώτηση γενική, αλλά πρέπει να στην κάνω, γιατί μαθαίνω από κάποιες πηγές μου ότι σε προέτρεψαν ισχυρότατοι παγκόσμιοι παράγοντες να μπεις οπωσδήποτε στον διαγωνισμό για τα «ΝΕΑ» και το «ΒΗΜΑ» και να βάλεις και λεφτά ακόμη και αν θα τα θεωρούσε ότι δεν ήταν ανάλογα των εφημερίδων.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εκείνη την περίοδο είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις με φίλους Ελληνες και φίλους από το εξωτερικό, πολύ σοβαρούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εκφράσει την επιθυμία τους αυτές οι δύο εφημερίδες να μην κλείσουν πρώτον και, δεύτερον, θα ήταν πάρα πολύ καλό για την Ελλάδα αυτές οι δύο εφημερίδες να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία. Σας λέω, λοιπόν, ότι, ναι, είχαν γίνει πολλές συζητήσεις και φίλοι μας από την Ευρώπη, φίλοι μας από την Αμερική είχαν εκφράσει αυτή την επιθυμία, το οποίο το θεωρώ σωστό για την Ελλάδα και εγώ καθαρά, όπως το έχω ξαναπεί. Από ρομαντισμό, από αγνά αισθήματα για τη χώρα που ζω το έπραξα. Τίποτα παραπάνω και, όπως έχω πει και στο παρελθόν, εμπιστεύτηκα τους διευθυντές των εφημερίδων να συνεχίσουν το έργο τους. Είναι πολύ απλό και μέχρι σήμερα έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά και είμαστε περήφανοι για αυτό.

ΔΗΜ.: Πραγματικά, διαφώνησες όταν σου έστειλαν κάποιο σημείωμα να τοποθετήσεις ανθρώπους της σημερινής κυβέρνησης στη διεύθυνση των εφημερίδων σου;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Δεν μου στείλανε σημείωμα, στέλνουνε ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να στείλουνε σημείωμα. ΚύριεΤράγκα, είστε ένας έγκριτος δημοσιογράφος, είστε και επιχειρηματίας και μέχρι σήμερα έχετε πάει καλά από ό,τι έχουμε δει στην επιχείρησή σας. Κάθε σοβαρός επιχειρηματίας μπορεί να δεχτεί παρεμβάσεις; Να σας πω, ξέρετε κάτι: τον διευθυντή που έχεις στην εταιρεία σου θα τον αλλάξεις. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αναλόγως τι σκοπό έχεις, αν θέλεις να είσαι μπροστινός, αν θέλεις να σε έχουν βάλει να κάνεις μια συγκεκριμένη δουλειά, είναι διαφορετικό, αλλά, αν το δεις αξιοκρατικά, αν το αναλύσεις με κριτήρια σωστά για το πώς πρέπει μια επιχείρηση να πορεύεται, πιστεύω ότι όλα αυτά ούτε καν ένας σοβαρός επιχειρηματίας τα συζητάει.

ΔΗΜ.: Θέλω να σου κάνω μια ανθρώπινη ερώτηση, όλο αυτό το θέμα με την «αστυνομική νουβέλα», έτσι τη λέω εγώ, πόσο στοίχησε στην οικογένειά σου; Έχεις τέσσερα παιδιά, πόσο στοίχισε στη γυναίκα σου;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Στοίχησε στην αρχή.

ΔΗΜ.: Δηλαδή, πως αντιμετώπισες εσύ ως ένας επιχειρηματίας -γιατί συνήθως οι επιχειρηματίες έχουν κοφτερή σκέψη, δηλαδή λογική, προσγειώνουν τα πράγματα, μέσα όμως υπάρχει και το συναισθηματικό μέρος-, δηλαδή τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο, ακούνε διάφορα, η γυναίκα ακούει διάφορα, διαβάζει διάφορα πώς το αντιμετωπίσατε οικογενειακά το θέμα του Noor1 ότι εσύ είσαι σώνει και καλά ο Εσκομπάρ στην Ελλάδα και τέτοια. Και όλες τις επιθέσεις που ήταν από την κεντρική εξουσία.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Με εκνευρισμό και χιούμορ θα έλεγα. Στην αρχή εκνευρίζεσαι, στεναχωριέσαι μετά θα πρέπει να ζήσεις και να προχωρήσεις. Σας λεω το εξής, ότι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, οι συνεργάτες μου ίναι ιδιαίτερα περήφανοι για μένα και για αυτά που έχω κάνει και μιλάνε οι πράξεις και τα έργα, έχουν καταγραφεί όλα αυτά και η πορεία του καθενός από εμάς. Και ειδικά όταν στη δουλειά σου ασχολείσαι με τα χρηματιστήρια, το αμερικάνικο χρηματιστήριο, είτε είναι το New York stock exchange, είτε είναι το NASDAC, ξέρετε όλα αυτά είναι πολύ εύκολο πλέον με το πάτημα ενός κουμπιού μέσω του Διαδικτύου να βρεις όλα τα στοιχεία. Τους ισολογισμούς, τι έχεις κάνει, τι έχεις πει, όλες τις πράξεις της εταιρείας Μαρινάκη, όλα είναι στο φως. Αρα, λοιπόν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι περήφανοι, όπως και εγώ ήμουνα πολύ περήφανος για τον πατέρα μου – και ξέρετε έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που πέθανε ο πατέρας μου.

ΔΗΜ.: Πέθανε το 1999.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: 27 Απρίλιου του ’99 και ξέρετε είναι πολύ σημαντικό και δεν το βρίσκεις εύκολα να περπατάς στους δρόμους και όλα αυτά τα χρόνια να μην ακούς μια άσχημη κουβέντα. Αφήστε εμένα ότι μπροστά μου μπορεί να λέγανε κάτι καλό, αλλά μιλάω με πολλούς φίλους και μου λένε τι ακούνε και είναι πολύ σημαντικό. Δηλαδή αυτό είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου αφήσει ένας άνθρωπος, ο πατέρας σου ειδικά.

ΔΗΜ.: Αντιλαμβάνομαι ότι όλο αυτό σας έχει πειράξει, γιατί υπάρχει η τιμή του πατέρα, η συνέχεια της οικογένειας.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σας λεω ειλικρινά, ξέρετε τι γίνεται; Αν και αυτό είναι ρατσιστικό, αν μου πουν ότι ξέρεις κάτι «Βαγγέλη είσαι χοντρός», ξέρετε το λένε αυτό, είμαι χοντρός με πειράζει γιατί είμαι. Αν σου λένε ότι είσαι ναρκέμπορας, εκνευρίζεσαι, γιατί είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να πεις σε έναν άνθρωπο, και ειδικά με τις δικές μου αρχές. Δηλαδή πιστεύω ότι αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους σκοτώνουν, δεν πρέπει να περνάνε καν από δικαστήρια και είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να πεις σε έναν άνθρωπο, και ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Δεν μ’ αγγίζει καθόλου γιατί δεν έχω σχέση. Αρα, λοιπόν, ό, τι και να πούνε αυτοί οι άνθρωποι πλέον τα έχει καταλάβει και ο κόσμος, τους γυρνάει την πλάτη.

ΔΗΜ.: Η γυναίκα σου σε στήριξε, οι φίλοι σου σε στηρίξανε και εσύ έμεινες όρθιος γιατί το καθημερινό είναι και πολύ, λέγε-λέγε-λέγε είναι και πολύ, πληγώνει την ψυχή. Να σε πάω στα πολιτικά, γιατί σε άκουσα προηγουμένως που μίλαγες για προδότες και για προδοσίες. Ποια είναι η θέση σου απέναντι στο Μνημόνιο, την οικονομική δουλεία που έχουμε, την εξάρτηση με τις δυνάμεις αυτές που εποπτεύουν και πόσο πιστεύεις εσύ ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας έκανε λάθη για να φτάσουμε ως εδώ.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ξέρετε, στη πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία του τόπου βρέθηκαν αυτά τα απαίδευτα παιδιά να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται για τη χώρα μας. Ο,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια χώρα και είδαμε και τα αποτελέσματα, γιατί αυτά που υπόγραψαν είναι ό,τι χειρότερο μπορούσες να υπογράψεις. Θα μπορούσαν να είχαν διαπραγματευτεί πολύ καλύτερους όρους και δεν το έπραξαν, ξεπούλησαν τα πάντα και τώρα όχι τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας, τα δισέγγονά μας θα πληρώσουν ένα πολύ ακριβό τίμημα και αυτοί οι απίθανοι τύποι πανηγυρίζουν κιόλας. Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορεί να τα δούμε. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχε γίνει επανάσταση.

ΔΗΜ.: Πιστεύεις ότι ο Μητσοτάκης θα είναι καλύτερος από τον Τσίπρα, οπωσδήποτε; Οτι είναι μεγάλος ηγέτης.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Θα είναι πολύ καλύτερος πρωθυπουργός από τον κ. Τσίπρα, γιατί; Είναι πολύ απλό, είναι ένα μορφωμένο παιδί γνωρίζει να διαβάσει έναν ισολογισμό. Σας λέω απλά πράγματα, οι γνώσεις του για την οικονομία, που αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα, είναι πολύ ανώτερες. Αν μιλήσετε με τον κ. Τσίπρα για οικονομία, θα τρομάξετε. Αυτή είναι η αλήθεια.

ΔΗΜ: Έχετε μιλήσει εσείς με τον Τσίπρα;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ναι, έχω μιλήσει.

ΔΗΜ.: Μες το Μαξίμου;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Οχι, δεν έχω μιλήσει μες το Μαξίμου, η πρώτη φορά που είχα συναντήσει τον κ. Τσίπρα -τώρα το θυμήθηκα- ήταν το 2014, το καλοκαίρι στο forum του Economist στη Βουλιαγμένη. Εμείς ήμασταν σπόνσορες τότε, η εταιρεία μου Capital του Economist forum στην Ελλάδα, και είθισται να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό τη μια μέρα και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης την άλλη μέρα. Και ξεκίνησε μια κουβέντα στην αρχή για αθλητικά, μετά μπήκαμε στα οικονομικά. Σας λέω ότι τρόμαξα, αλλά λες ότι, ξέρεις, μπορεί να μην ξέρει ο ίδιος, τουλάχιστον θα φέρει δύο ανθρώπους στην κυβέρνηση οι οποίοι γνωρίζουν και μπορούν να κάνουν μια διαπραγμάτευση. Βέβαια, αν εσύ δεν έχεις γνώσεις ο ίδιος να τους τσεκάρεις, να μπορείς να καταλάβεις τι κάνουν…

ΔΗΜ.: Είναι ανίδεος οικονομικά.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σας λεω ότι τρόμαξα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.

ΔΗΜ.: Πείτε μου κάτι: Γιατί τα σπάσατε με τον άνθρωπο από τον οποίο αγοράσατε τον Ολυμπιακό και, κυρίως, και με το γιο του τώρα; Γιατί τα σπάσατε, ενώ υπήρχε μια ομαλή σχέση, θα έλεγα, και κάπου τον «στηρίξατε» αγοράζοντας τον Ολυμπιακό, θα το πω σε εισαγωγικά, τον κ. Κόκκαλη.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Δεν θα ήθελα να συζητήσω για τον κ. Κόκκαλη ή για τον Πέτρο. Ξέρετε, ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ενωμένος και το μόνο που βγήκε παραέξω είναι τι παραλάβαμε. Αυτό είναι όλο. Από εκεί και πέρα, ο καθένας…

ΔΗΜ.: Τι παραλάβατε στον Ολυμπιακό;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ναι, τι παραλάβαμε το 2010. Ο ίδιος ο Πέτρος σε συνέντευξή του παραδέχτηκε ότι το χρέος που παραλάβαμε από τον πατέρα του ήταν το διπλάσιο από ό,τι είχαν παραλάβει από τον Ολυμπιακό του Κοσκωτά. Αυτό τα λεει όλα.

ΔΗΜ.: Το διπλάσιο χρέος λέτε.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Λέει ο Πέτρος, σας λέω εγώ ότι ήταν το τριπλάσιο και παραπάνω, αλλά τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ο Ολυμπιακός να πηγαίνει καλά. Σημασία έχει ο Ολυμπιακός του χρόνου να πάει καλά στην Ευρώπη και να πάρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Ολα τα άλλα δεν έχουν καμία σημασία, είναι πράγματα τα οποία λύνονται.

ΔΗΜ.: Τον πήρατε αυτόν τον παίκτη που άκουγα χθες;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Πήραμε πολλούς παίκτες, δεν έχουμε πάρει μόνο έναν, θα τους ανακοινώσουμε σε λίγο καιρό. Είναι πάρα πολύ καλοί παίκτες.

ΔΗΜ.: Άκουσα για κάποιον που φεύγει από την Τουρκία, είναι καλός, είναι παικταράς άκουσα. Από Β αρχίζει το όνομα του.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Θα το δείτε όταν θα τον ανακοινώσουμε, αλλά, όπως είπατε και εσείς, μιλάμε για έναν πάρα πολύ καλό παίκτη, ο οποίος θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα.

ΔΗΜ.: Να μείνουμε δύο λεπτά στο ποδόσφαιρο. Είναι αλήθεια ότι στήσατε αγώνα για να πάρετε 12 χιλιάρικα εσείς με τα 140 πλοία; Ετσι σας κατηγορούν, διάβασα κάπου ότι στήσατε αγώνα Ολυμπιακού – Βέροια για 12.500. Πήρατε 15 χιλιάρικα;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αυτά τα λέει ο κ. Τσίπρας στις προεκλογικές του ομιλίες που στήνανε λέει για το Στοίχημα. Δεν τα έχουν πει οι δικαστές, τα λέει ο κ. Τσίπρας. Αυτά είναι γελοία, μας προκαλούν γέλιο.

ΔΗΜ.: Εχει παράγκα το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Οχι, ίσα-ίσα, σήμερα μιλάμε για ένα ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια της εξυγίανσης, ποια παράγκα;

ΔΗΜ.: Της εξυγίανσης που λέει ο κ. Βασιλειάδης και ο Τσίπρας.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μάλιστα, της εξυγίανσης…

ΔΗΜ.: Δεν θέλετε να μου απαντήσετε πάνω σε αυτό ή τουλάχιστον βλέπω ότι χαμογελάτε.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εχουμε χορτάσει εξυγίανση, πάμε παρακάτω.

ΔΗΜ.: Τέλος πάντων, εμένα μου φαίνεται λίγο παράξενο ότι στήσατε παιχνίδια 15 χιλιάρικα, 12,5 χιλιάρικα. Τέλος πάντων, θα πάω πιο κάτω. Κύριε Πρόεδρε, άκουσα προχθές -και είχε σημασία η αποστροφή του λόγου σας, ήταν από τα καλύτερα σημεία στη συνέντευξη που δώσατε στον κ. Στρόιτερ- είπατε ότι θα κυνηγήσετε αυτούς που σας δυσφήμησαν. Για την ακρίβεια, το είπατε πολύ κομψά, είπατε ότι κινούνται ήδη νομικές διαδικασίες. Αυτές οι νομικές διαδικασίες τι είναι; Αγωγές στα ελληνικά δικαστήρια, αγωγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, είναι, αν θέλετε, αυτοί οι οποίοι πιστεύετε ότι σας έστησαν όλοι την ιστορία με το πλοίο και με όλα τα άλλα;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ναι, είναι αγωγές και μηνύσεις στα ελληνικά δικαστήρια και είναι και αγωγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια οι οποίες ήδη έχουν κατατεθεί. Δεν θα πούμε κάτι παραπάνω, ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να αποφασίσει και δεν επιτρέπετε κιόλας όταν κάτι είναι ανοιχτό να σχολιάζουμε. Η Ελληνική Δικαιοσύνη και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο θα αποφασίσουν.

ΔΗΜ.: Επειδή είμαι περίεργος, να σας ρωτήσω πόσες φορές έχετε δει τον κ. Παππά; Εχει έρθει στο σπίτι σας; Γιατί χαμογελάτε κ. Πρόεδρε; Εχει σημασία, γιατί, ξέρετε, προσπαθούν να το αποκρούσουν αυτό το θέμα

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Πολύ αξία τους δίνουμε τώρα σε αυτούς τους τύπους.

ΔΗΜ.: Όπως θέλετε, εγώ πρέπει σας ρωτήσω.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Πόσες φορές τώρα είδα τον κ. Παππά και ποιος είναι ο κ. Παππάς… τον έστειλαν στο διάστημα τον άνθρωπο μετά…

 

 

ΔΗΜ.: Εννοείτε την υπηρεσία διαστήματος…

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ξέρετε, μόλις απέτυχε και βγήκε η απόφαση του ΣτΕ, τον άνθρωπο αυτόν δεν τον ξαναείδαμε, τον έστειλαν εκεί όπου τον έστειλαν, στο διάστημα όπως είπα.

ΔΗΜ.: Ναι, έκαναν την υπηρεσία διαστήματος. Να σας πάω τώρα στον Πειραιά: Διάβασα ένα δημοσίευμα χθες ότι ο Μώραλης δεν έκανε τίποτα, η αντιπολίτευση δηλαδή που έχετε ουσιαστικά κυκλοφόρησε διάφορες πληροφορίες τέτοιες. Εσείς μου είπατε ότι κάνατε διάφορα πράγματα. Τώρα τι σχέδια έχετε; Και θέλω να σας θέσω κάτι: Ο φίλος μου ο κ. Μώραλης μου έλεγε για δουλειές, δουλειές στον Πειραιά. Εργα μπορεί να έγιναν, ορισμένα έργα, ο Πειραιάς όμως έχει μεγάλη ανεργία. Εχετε κάποια σχέδια για την ανεργία στον Πειραιά;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σίγουρα και πιστεύουμε ότι ήδη έχουμε κάνει πολλά για την ανεργία και έχει μειωθεί η ανεργία στον Πειραιά, όπως επίσης έχουμε πολλές νέες επιχειρήσεις στον Πειραιά, κάτι το οποίο δεν το είχαμε δει μέχρι σήμερα. Αυτό έχει να κάνει με την τοπική οικονομία. Εχουμε διαθέσει μέχρι σήμερα 2 εκατομμύρια οδηγούς-βιβλία για το τι μπορεί να δει ένας τουρίστας στον Πειραιά, είτε είναι μουσείο, αξιοθέατα, την αγορά του Πειραιά, τις παραλίες, τα τείχη. Είναι πάρα πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να δει κάποιος στον Πειραιά μας, μια πάρα πολύ όμορφη περιοχή. Και, ξέρετε, σιγά-σιγά αυτοί οι τουρίστες οι οποίοι έπαιρναν το πρώτο λεωφορείο και πήγαιναν στην Ακρόπολή ή σε μια παραλία να κάνουν μπάνιο και να γυρίσουν να μπουν πάλι πίσω στο κρουαζιερόπλοιο και να φύγουν έχουν αρχίσει και περπατάνε στον Πειραιά. Και αυτό το βλέπουμε για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια και οπωσδήποτε έχει παίξει τον ρόλο του. Καθώς επίσης και η ανάπλαση που ξεκινήσαμε στον Αγ. Διονύσιο. Εκεί ήδη έχουμε 1.700 νέες θέσεις εργασίας και μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου θα έχουμε 7.500 νέες θέσεις εργασίας. Αυτοί οι άνθρωποι οι περισσότεροι μένουν στον Πειραιά , ξοδεύουν τον μισθό τους στον Πειραιά. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ καλό για την οικονομία της πόλης.

ΔΗΜ.: Επομένως, θα είστε πιο ενισχυμένοι από την προηγούμενη φορά, από τις προηγούμενες εκλογές ή βλέπετε χαμηλότερα ποσοστά; Γιατί οπωσδήποτε υπάρχει μια φθορά πάντα σε κάθε διοίκηση, υπάρχει μια πολιτική φθορά.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Το αντίθετο θα έλεγα, εγώ αυτό που εισπράττω περπατώντας στην πόλη μας και σε όλα τα διαμερίσματα είναι μια μεγάλη αγάπη από τον κόσμο, ακούω πολλά ευχαριστώ για το τι έχουμε κάνει και το τι έχω κάνει στον Πειραιά και βλέπω ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται. Ξέρετε, τον Πειραιώτη είναι δύσκολο να τον κοροϊδέψεις και ο Πειραιώτης πάντα βάζει τον πήχη ψηλά. Θεωρώ ότι τον κοιτάμε στα μάτια και του λέμε πως ό,τι ακριβώς είχαμε υποσχεθεί το πράξαμε και θα κάνουμε και άλλα μεγάλα έργα. Ξέρετε, ο δήμαρχος έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά με το επιτελείο του, έχουμε ήδη εισπράξει 83 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν, μέσω μιας διαγωνιστικής διαδικασίας. Από αυτά λεφτά θα ξοδευτούν 27 εκατ. για αναπλάσεις, 27 εκατ. για ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων και 27 εκατ. για την επιχειρηματικότητα. Τελειώνοντας, τα δύο μεγάλα έργα τα οποία μας έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ στον Πειραιά, το τραμ για παράδειγμα, για το οποίο εγώ από την πρώτη στιγμή ήμουνα αντίθετος να περνάει μέσα από το κέντρο του Πειραιά, και το μετρό, όπου βλέπουμε ένα ατέλειωτο εργοτάξιο στο κέντρο του Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο, στο Λιμάνι, στα Μανιάτικα, όταν αυτά τα έργα τελειώσουν, τα επόμενα 2-3 χρόνια, μαζί με τις αναπλάσεις και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με τα κονδύλια τα οποία ήδη έχουμε εισπράξει, θα περπατάμε σε έναν διαφορετικό Πειραιά. Θα είμαστε όλοι περήφανοι για τον Πειραιά και για τα παιδιά του Πειραιά.

ΔΗΜ.: Αφού ήσουνα αντίθετος, γιατί δεν σε άκουσαν; Αφού εσύ όταν βάζεις μια επιχείρηση μπρος την πας καλά, όταν αγοράζεις καράβια πάνε καλά, γιατί δεν σε άκουσαν;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Θα σας εξηγήσω. Γιατί, όταν ήρθαμε και ορκιστήκαμε στον δήμο, τον Σεπτέμβριο του 2014, ήδη είχε τελειώσει το 20% του έργου του τραμ. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσε να αλλάξει, είχαμε πολλές συναντήσεις, και ειδικά ο δήμαρχος, με τους ανθρώπους του τραμ και ήταν κάτι το οποίο το είχαν ήδη υπογράψει, όπως και το μετρό. Το μετρό πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, θα αλλάξει η πόλη. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν πήραμε κάτι για τον Πειραιά. Δηλαδή, αν πάτε στο Περιστέρι, ο δήμαρχος εκεί έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά, γιατί από τα έργα του μετρό ήρθε σε μια συμφωνία με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και πήρε πάρα πολλά αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη και βλέπετε ότι έχει φτιάξει μια πολύ ωραία πόλη. Ο Πειραιάς δεν πήρε τίποτα, μηδέν και καταλαβαίνετε ότι παραλάβαμε έναν δήμο ο οποίος οικονομικά ήταν εξαθλιωμένος, προσπαθήσαμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του – και με προσωπικές μου κιόλας, όχι παρεμβάσεις, δωρεές προσπαθήσαμε να κάνουμε και πέντε καλά πράγματα για τον Πειραιά. Επίσης, εμείς είχαμε πει το εξής για τον Πύργο του Πειραιά: ότι, ξέρετε κάτι, αν δεν βρούμε μια λύση μετά από 45 χρόνια, θα το γκρεμίσουμε ή θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, τέλος πάντων, αυτό το ακίνητο. Κάναμε τις μελέτες του χρειάζονταν, όλα αυτά, και τώρα περιμένουμε τον ανάδοχο ο οποίος θα πληρώνει και σχεδόν 1 εκατ. τον χρόνο ενοίκιο και θα φτιάξει και αυτό το κτίριο. Ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο, διαμερίσματα, μαγαζιά κάτω, νέες θέσεις εργασίας είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να δούμε στον Πειραιά.

 

 

ΔΗΜ.: Η σχέση με τον Μώραλη είναι αδερφική;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Η σχέση με το Μώραλη είναι πάρα πολύ καλή, τον ήξερα τον Γιάννη από παλιά, όταν ήμασταν 18 χρόνων.

ΔΗΜ.: Κεντρώος ήταν, από κεντρώα οικογένεια.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Από κεντρώα οικογένεια και είναι και πολύ περήφανος και αυτός για τον πατέρα του, ένας πολύ τίμιος άνθρωπος. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Εμείς με το Γιάννη συνεργαστήκαμε στον Ολυμπιακό, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και αργότερα στον δήμο αυτή η καλή σχέση και η καλή συνεργασία συνεχίζεται.

ΔΗΜ.: Κλείνοντας, θέλω να σε ρωτήσω πόσες ώρες κάθεσαι πάνω στο κομπιούτερ και κοιτάς τα χρηματιστήρια; Έχεις συνεργάτες πολλούς, βέβαια.

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Εγώ δεν κάθομαι, δεν είμαι του κομπιούτερ πολύ. Το βράδυ αργά, που χαλαρώνω.

ΔΗΜ.: Είναι και ανάποδα οι ώρες με τα χρηματιστήρια

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Είναι και ανάποδες οι δικές μου οι ώρες. Πάντως, δεν κάθομαι πολλές ώρες πάνω από το κομπιούτερ, έχουμε συνεργάτες οι οποίοι τα παρακολουθούν όλα αυτά. Οπωσδήποτε είμαι ενήμερος και δεν είναι μόνο τα χρηματιστήρια. Το θέμα είναι να πηγαίνει καλά η εταιρεία, να είναι σωστά οργανωμένη, για να μπορεί να βγάζει πολύ καλά αποτελέσματα και οι επενδυτές να δείχνουν την προτίμησή τους.

ΔΗΜ.: Κλείνοντας, τι θέλεις να πεις στους φίλους ακροατές. Έρχονται εκλογές την Κυριακή, έχουμε ευρωεκλογές, έχουμε περιφερειακές. Δεν είναι μόνο ο Πειραιάς, είναι η Ευρωβουλή, είναι το πρόκριμα για το πώς θα πάμε στις εθνικές εκλογές. Τι βλέπεις; Θα τις κάνουν τον Ιούνιο ή θα πάνε πιο κάτω;

Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Θα δούμε τα αποτελέσματα της Κυριακής. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίζω τους Πειραιώτες που έχουν ανάγκη με την καθοδήγηση της Μητρόπολης και του Μητροπολίτη Σεραφείμ, που πραγματικά έχει κάνει ένα πολύ σπουδαίο έργο προς αυτή την κατεύθυνση, και για τα επόμενα χρόνια έχω δεσμευτεί προσωπικά για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου και ενός ταμείου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για τους νέους Πειραιώτες. Μεγάλα έργα τα οποία θα τα δούμε τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά. Αυτό που ήθελα να πω είναι σας περιμένουμε όλους στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού μας αύριο, στις 20:30, στο Πασαλιμάνι, και να είσαστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ μεγάλη η συγκέντρωση αυτή, δεν θα είναι όπως το φιάσκο που είδαμε την περασμένη Κυριακή του κ. Τσίπρα. Οπού εκεί μετρήσαμε, έχουμε και τις φωτογραφίες, 11 πούλμαν που ήρθανε στον Πειραιά με 550 επιβάτες. Επίσης, περπατώντας στην πόλη εκείνη την ώρα και στο Πασαλιμάνι, διακρίναμε γύρω στους 200 αστυνομικούς με πολιτικά. Αν τους αφαιρέσεις όλους αυτούς, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο φιάσκο, αλλά θα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη του κ. Τσίπρα. Έκανε μια πάρα πολύ καλή δουλειά, ο άνθρωπος είναι πραγματικός μάγος και έδειξε μια άδεια πλατεία να ποδοπατάει ο ένας τον άλλο. Τέλος πάντων, ο πειραϊκός λαός δεν μασάει από κοροϊδίες και από ψέματα και θα δώσει την απάντησή του την Κυριακή.

πηγη:in.gr

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.