Βαγγέλης Αποστολάκης: Κρητικός ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 13 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ηνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά την παραίτηση Καμμένoυ αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης, Ναύαρχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και από το Σεπτέμβριο του 2015 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

“…Να ξανακερδίσουμε τον ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια, η χώρα αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στα Βαλκάνια. Εθνικός στόχος. Δεν κάνω πίσω, δεν δειλιάζω, δε λογαριάζω ρίσκο και πολιτικό κόστος. Ο ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και με αυτή την επιλογή καθιστώ σαφές ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω την πορεία της χώρας όπως την έχουμε χαράξει…ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή και ότι έχει ενημερώσει ήδη τον πρόεδρο της Βουλής. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί αυτή ουσιαστικά συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών. “Λέμε όχι όσοι μείνουμε, αν δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην Κίνα. Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα. Όποιος ανταλλάξει την κυβερνητική του θέση με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ”.

Την Τρίτη θα γίνει η τελετή παράδωσης παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχεδόν δάκρυσε μιλώντας για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, όπως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη του. Τόνισε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.

Βιογραφικό του  Β.Αποστολάκη

Από τον Μάρτιο του 2013 ως τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Γεννήθηκε το 1957 στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει

από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ)

από όλα τα σταδιοδρομικά Σχολεία εσωτερικού

από το Amphibious Warfare School (ΗΠΑ)

από το Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο)

από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.[1]

Σε εκτέλεση της υπ’ αριθμόν 1 αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά. Ένα εξ αυτών είναι ο τηλεοπτικός σεφ και διαγωνιζόμενος στο Master Chef, Γιάννης Αποστολάκης.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.