Βίντεο του Μπακογιάννη στην Ερμού: Η Αθήνα γίνεται προορισμός – Tι είπε στον realfm για την πρώτη φάση του έργου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

«Η Αθήνα σταματά να είναι πέρασμα. Γίνεται προορισμός. Και το Σύνταγμα επιστρέφει σε όλους, όχι μόνο στα αυτοκίνητα», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο βίντεο που τον δείχνει να περπατά στην Ερμού, στο ύψος της Πλατείας Συντάγματος, ο κ. Μπακογιάννης, μιλά για την παρέμβαση που θα γίνει στο Σύνταγμα,στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας.

Tι είπε ο Μπακογιάννης στον realfm για την πρώτη φάση του έργου

“Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στην Αθήνα τα τελευταία πολλά χρόνια. Η Αθήνα είναι μία πόλη η οποία έχει μελετηθεί πάρα πολύ, αλλά σπάνια περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Εμείς καταθέσαμε μία πρόταση η οποία υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο και η οποία προβλέπει τη δημιουργία του ‘Μεγάλου Περίπατου’. Συνολικά ο ‘Μεγάλος Περίπατος’ εκτείνεται σε σχεδόν επτά χιλιόμετρα, απελευθερώνουμε 50 στρέμματα, δηλαδή 50.000 τμ δημόσιου χώρου και τα αποδίδουμε στους Αθηναίους και τις Αθηναίες”, είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Για πρώτη φορά από το 2004 έχει γίνει ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη στην πόλη των Αθηνών, δεν μιλάμε απλώς εμπειρικά, μιλάμε πάρα πολύ πρακτικά με νούμερα, με αριθμούς, με στοιχεία και οι συγκοινωνιολόγοι λένε το εξής ότι όλο αυτό το οποίο σχεδιάζουμε στη χειρότερη περίπτωση, όταν λέμε στη χειρότερη περίπτωση σημαίνει ότι κανένας από εμάς δεν αλλάζει τις συνήθειες του, η επιβάρυνση στην πόλη θα είναι της τάξεως του 4%. Αλλά προβλέπουν και οι ίδιοι ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ισορροπήσει και θα είναι πολύ μικρότερη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

“Θέλουμε να έχουμε ένα έργο ζωντανό το οποίο να το απολαμβάνουμε όλοι μαζί, να το περπατάμε όλοι μαζί. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι σε πρώτη φάση, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, θα κάνουμε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα βάψουμε τα οδοστρώματα, θα βάλουμε πράσινο, θα βάλουμε αστικό εξοπλισμό και θα έχουμε έτσι την ευκαιρία όλοι μαζί να μετράμε τι κάνουμε, να το αξιολογούμε και όπου χρειάζεται να το προσαρμόζουμε, να το διορθώνουμε, να το βελτιώνουμε… Το συνολικό κόστος στην πρώτη φάση είναι πάρα πολύ χαμηλό γιατί μιλάμε για προσωρινές παρεμβάσεις. Μακροπρόθεσμα, στην επόμενη τριετία τετραετία τα 50 εκατομμύρια ευρώ, που είναι τι 1/6 του κρατικού προϋπολογισμού του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων για όλη την πόλη”.

Ακούστε το ηχητικό

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

Πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.