Βίβιαν Ε. Μισιρλή: Οι σύγχρονοι Ιούδες μας υπενθυμίζουν πως η Σταύρωση προηγείται της Ανάστασης


0
(0)

Η ιστορία του Ιούδα, επηρέασε και συγκλόνισε όσο κανένα άλλο γεγονός την Χριστιανική και την παγκόσμια ιστορία μιας και τ’ όνομα του είναι συνώνυμο της προδοσίας και της δολιότητας για αιώνες.

Προδότες και Εφιάλτες έβγαλε δυστυχώς πολλούς η ανθρωπότητα! Σύγχρονοι Ιούδες παντού γύρω μας, που έμαθαν άμεμπτα να παίζουν τον ρόλο τους, σε όλα τα επίπεδα της ζωής…στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, στις φιλικές, στις ερωτικές.

Συνεπώς μιλάμε για προδοσία στις σχέσεις των ανθρώπων που έχουν βασιστεί στην εμπιστοσύνη γιατί σαφέστατα κάθε προδοσία προϋποθέτει την ύπαρξη της. Άνθρωποι που ήρθαν κι έβλαψαν την καρδιά μας και την άφησαν σχεδόν αβοήθητη, ανίσχυρη, πληγωμένη, σακατεμένη και σπασμένη.

Η προδοσία της εμπιστοσύνης είτε συμβαίνει θεμιτά είτε συμβαίνει αθέμιτα είναι ομολογουμένως μια πολύ οδυνηρή κατάσταση. Οι άνθρωποι που θα σε προδώσουν επανειλημμένα κ ανεπανόρθωτα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κάποτε σε είχαν στέψει βασιλιά και πριν τα καρφιά, τους έδινες τα φιλιά σου. Εξάλλου ας μη ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που υποδέχτηκαν με ζητοκραυγές τον Χριστό στα Ιεροσόλυμα ήταν οι ίδιοι που ζήτησαν και την σταύρωση του. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έμαθαν μόνο να παίρνουν και δεν τους ένοιαξε ποτέ να δώσουν. Είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν μάθει ν’ αγαπούν αληθινά και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αφέλεια και την εμπιστοσύνη της αθώας καρδιάς που τους χαρίστηκε.

Είναι εκείνοι οι άνθρωποι όμως που δίδαξαν στην καρδιά σου πόσο επικίνδυνο είναι το να αισθάνεσαι, να θέλεις, να χρειάζεσαι και ν’ αγαπάς.

Τώρα κατά πόσον είναι δυνατόν να γιατρέψεις αυτόν τον πόνο ή να συγχωρήσεις αργότερα αυτόν που σε πλήγωσε βαθιά, είναι άλλο κεφάλαιο. Πάντα πίστευα πως το να εμπιστεύομαι κάποιον είναι πολύ πιο σπουδαίο από το να τον αγαπάω γιατί η ομορφιά της ζωής και η ευτυχία της καρδιάς κρύβεται αποκλειστικά και μόνο στην εμπιστοσύνη. Ν’ αγαπάτε πολλούς, να εμπιστεύεστε λίγους και να μη βλάπτετε κανέναν. Θα έρθει η μέρα που θα γελάσετε ξανά, θα δείτε πάλι το φως και θα ξεφύγετε από τα σκοτάδια και την απελπισία αρκεί να κρατήσετε ουσιαστικούς ανθρώπους στη ζωή σας, αυτούς που θα μιλήσουν στην καρδιά σας με λόγια απλά, τίμια και καθάρια.. Και μη ξεχνάτε : Είναι πάντα ο σταυρός που προηγείται της Ανάστασης!

Γράφει η Βίβιαν Ευαγγέλου Μισιρλή

πυγή:lehovonews24.gr

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *