Α. Τσίπρας: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να υποβαθμίσει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας [βίντεο]


0
(0)

Σε μια άκρως συμβολική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας την ώρα που τόσο η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται ξανά σε έξαρση και παράλληλα έχει ξεκινήσει ήδη δημόσιος διάλογος για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον πρώην Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό και τον βουλευτή Λασιθίου Μ. Θραψανιώτη, βρέθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, μιλώντας με εργαζομένους και τοπικούς φορείς.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στη συνάντηση δεν παρευρέθηκε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, και έτσι ο κ. Τσίπρας αρχικά επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου και στη συνέχεια μίλησε με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Γεωργία, την πνευμονολόγο Αναστασία Παπαδάκη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Α. Μαμαντόπουλο και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκη.

Φορείς, εργαζόμενοι και Δήμαρχος περιέγραψαν ο καθένας από τη δική του σκοπιά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας σχετικά με ελλείψεις σε προσωπικό, εκφράστηκε η αγωνία για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων η κλεισίματος δομών στο Λασίθι, ενώ παράλληλα τέθηκε και το θέμα της δημιουργίας του κεντρικού Νοσοκομείου στο Λασίθι.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε μήνυμα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι που στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Παράλληλα τόνισε πως η ίδια πανδημία έδειξε την τεράστια σημασία της Δημόσιας Υγείας κάτι που πρέπει να γίνει μάθημα στον καθένα από εδώ και πέρα όταν επιχειρεί αλλαγές στην Υγεία.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών τονίζοντας πως αυτό αποτελεί μια πράξη ευθύνης τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο, ήταν όμως αντίθετους στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων, αναφέροντας πως με τον τρόπο της η ΝΔ ενισχύει το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Σε ότι έχει να κάνει με το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ο κ. Τσίπρας με σαφήνεια διαμήνυσε στην κυβέρνηση «Να μην τολμήσει να υποβαθμίσει κανένα Νοσοκομείο του Λασιθίου», τονίζοντας πως ξεκινά μια περίοδος εγρήγορσης και κοινωνικής ευθύνης προκειμένου να αναβαθμιστεί συνολικά το ΕΣΥ και το κοινωνικό κράτος ιδιαίτερα μετά τα μαθήματα που δίδαξε η πανδημία.

Δείτε ΕΔΩ σε βίντεο όλα όσα συνέβησαν στην επίσκεψη του Α. Τσίπρα στην Ιεράπετρα όπως τα κατέγραψε το Ράδιο Λασίθι

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.