Α. Στρατάκης: Αναζήτηση αποζημιώσεων από ΕΕ λόγω κλιματικής αλλαγής για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Συναντήσεις επί συναντήσεων πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες εντός και εκτός Κρήτης σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίστεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την φετινή ελαιοπαραγωγή στο νησί και σε αναζήτηση αποζημίωσεων για τους παραγωγούς που θα δουν φέτος τα έσοδά τους μειωμένα ή και σε κάποιες περιπτώσεις εκμηδενισμένα.

Σήμερα στην Αθήνα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδης θα συναντήσουν το μεσημέρι οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Κρήτης σε μια προγραμματισμένη συνάντηση για το θέμα και με αυτή την αφορμή στο Ράδιο Λασίθι μίλησε ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Ανδρέας Στρατάκης.

Ο κ. Στρατάκης τόνισε πως το θέμα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το Υπουργείο ενώ προσωπικά ο Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά την πραγματική κατάσταση και το πρόβλημα που έχει προκύψει φέτος μόνο στην Κρήτη και πουθενά αλλού στην Ελλάδα κυρίως λόγω της προβληματικής εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας.

Βασικό ζητούμενο αυτή τη στιγμή όπως λέει είναι να ετοιμαστεί ένας πλήρης φάκελος από την Περιφέρεια Κρήτης ώστε το πρόβλημα να περιγράφεται στις πραγματικές του διαστάσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια προσπάθεια αναζήτησης αποζημιώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωσης, ως ένα πρόβλημα που προκύπτει από την κλιματική αλλαγή, αφού όπως λέει αποζημιώσεις για τέτοιου είδους προβλήματα είναι αδύνατο να έρθουν από άλλη πηγή.

Ο κ. Στρατάκης ανέφερε πως το πρόβλημα της εφαρμογής της δακοκτονίας είναι ένα διαφορετικό πρόβλημα για το οποίο όπως λέει το σίγουρο είναι πως δεν φέρει ευθύνη ο παραγωγός και για αυτό πρέπει να υπάρξουν άμεσα βελτιώσεις. Δικές του εισηγήσεις προς τον Υπουργό όπως λέει, είναι αφενός να υπάρξουν αυξημένες χρηματοδοτήσεις, αλλά και να αναλάβουν μέρος της διαχείρισης του προγράμματος δακοκτονίας οι Δήμοι.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.