Α. ΠΟΥΛΑΣ: ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


0
(0)

Δήλωση του Υπεύθυνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά μετά την σημερινή ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας

«Λόγια χωρίς ουσία ακούσαμε σήμερα από τον Υπουργό Υγείας»

Σε μια προσπάθεια να ωραιοποιήσει την κατάσταση ο Υπουργός Υγείας μας παρουσίασε και πάλι αριθμούς και νούμερα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τον ιό και δεν προλαβαίνει. Η καθημερινή αύξηση της θνητότητας αποδεικνύει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Η κυβέρνηση βρίσκεται προ των ευθυνών της για την ολιγωρία που επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα από την έναρξη της πανδημίας. Δεν μας λέει όμως ο κ. Υπουργός πόσο μπορεί ακόμη το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει την καθημερινή μάχη με τον κορονοϊό χωρίς να λαμβάνει την αναγνώριση με πράξεις που του αξίζει.

Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΠΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ

Η Θεσσαλονίκη σήμερα βρίσκεται σε υγειονομικό πόλεμο. Οι κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 είναι σχεδόν όλες κατειλημμένες, με τους όμορους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας να έχουν φτάσει εξίσου στα όριά τους. Επιπλέον, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έχουν φτάσει ήδη τους 660, κάτι που συνεπάγεται ότι ακόμη και σήμερα να σταματήσουν τα κρούσματα, οι υποδομές δεν επαρκούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ασθενών.

Έναντι της κρισιμότητας των στιγμών, ο κος Κικίλιας παρουσίασε στοιχεία που αφορούν στη δράση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξωραΐζοντας την πραγματική εικόνα και διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά δεδομένα.

Ο κος Κικίλιας παρουσίασε 43 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ το Αύγουστο, 75 τον Οκτώβριο και 233 ΜΕΘ στο σύνολο για Θεσσαλονίκη, ενώ στην πραγματικότητα δεν αφορούν σε νέες ΜΕΘ αλλά μετατροπή των ήδη υπαρχόντων κλινών από non-COVID σε COVID!

Η δε παρουσίαση βελτίωσης των κλινών ΜΕΘ στο πεδίο της αναμονής είναι απολύτως ψευδής, διότι σήμερα έχει σταματήσει κάθε λειτουργία κλινικών και προγραμματισμένων χειρουργείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακόμη, η παρουσίαση των 2 εκατομμυρίων τεστ σε απόλυτο αριθμό μονάχα επίτευγμα δεν συνιστά για τη χώρα. Για να έχουμε πραγματική εικόνα και να συγκρίνουμε με άλλες χώρες, ο δείκτης είναι τα τεστ ανά πληθυσμό και η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε τεστ/εκατομμύριο μεταξύ των 15 δυτικοευρωπαϊκών χωρών.

Και τέλος, ως κερασάκι στην τούρτα, η κυβέρνηση ‘’ανταμείβει’’ τους ήδη εργαζόμενους ιατρούς του ΕΣΥ, με εξωτερικές συμβάσεις προς ιδιώτες ιατρούς, με 2.000 ευρώ αφορολόγητα τον μήνα συν δυνατότητα εφημεριών με αμοιβή. Δηλαδή βάζει ιδιώτες ιατρούς στο υπάρχον σύστημα οι οποίοι θα ανταμείβονται περισσότερο των ιατρών του ΕΣΥ. Πρόκειται περί μίας κατάφωρης αδικίας που συνιστά εμπαιγμό για όλο το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ που κράτησε και κρατά τη χώρα όρθια στις δύσκολες στιγμές. Σε αυτή τη μάχη τους χρειαζόμαστε όλους, όχι όμως τον έναν εις βάρος του άλλου.

Αυτό που απαιτείται, δεν είναι η ωραιοποίηση και η στρέβλωση της πραγματικότητας αλλά ένα νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει με υγειονομική κατάρρευση το αμέσως επόμενο διάστημα. Ας τελειώνουμε με τους διθυράμβους και τις επικοινωνιακές πομφόλυγες και ας εστιάσουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης διότι αύριο μπορεί να είναι αργά.

ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, παραδέχθηκε ότι η Κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την εξέλιξη της πανδημίας, γιατί πίστεψε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα καταστήσουν τον ιό αδύναμο και ότι θα είχαν πολύ χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο, για τις επόμενες κινήσεις.

Τρανή απόδειξη της επιπολαιότητας, της ανεπάρκειας, της ανικανότητάς τους.

Με απίστευτη ελαφρότητα, βασισμένοι σε σενάρια, άνοιξαν τα πάντα χωρίς προετοιμασία.

Άραγε πού βασίστηκαν γι’ αυτές τις απαράδεκτες επιλογές;

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ

Κοινή Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου Γραμματέα Κ.Ο., Γιώργου Καμίνη, κοινοβουλευτικού υπεύθυνου για θέματα προστασίας του πολίτη και Παναγιώτη Καρκατσούλη, γραμματέα του τομέα πολιτικής προστασίας του Κινήματος Αλλαγής.

Άμεσα μέτρα ανακούφισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη και σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης.

«Τα αλλεπάλληλα και πολυήμερα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν σ’ όλη σχεδόν την Κρήτη απαιτούν ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τόσο για την αποκατάσταση των οδικών προσβάσεων και των υποδομών όσο και για την άμεση στήριξη των πληγέντων και την αποζημίωση λόγω των μεγάλων καταστροφών.

Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι χρειάζεται σχέδιο πολιτικής προστασίας με έμφαση στην πρόληψη και όχι μόνο στην εκ των υστέρων φροντίδα των πληγέντων, που σημαίνει, κατ’ ελάχιστον, οργάνωση των περιφερειακών και τοπικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας με σκοπό την ελαχιστοποίηση των απωλειών.

Επιπλέον, σημαίνει εθνικό σχέδιο για αντιπλημμυρική προστασία που θα χρηματοδοτηθεί κεντρικά και θα υλοποιηθεί περιφερειακά.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει άμεσα μέτρα ανακούφισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων με εφαρμογή σχεδίου ανάλογου με αυτό που εφαρμόστηκε στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από τον «ΙΑΝΟ».

Συγκεκριμένα:

1) Άμεση χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων που επλήγησαν για την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και των υποδομών.

2) Άμεση ενίσχυση των πληγέντων με 5.000 Ευρώ για τους κατοίκους και 8.000 για καταστήματα και εγκαταστάσεις.

3) Καταγραφή και εξατομίκευση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο, στις κατοικίες και την οικοσκευή, στις επιχειρήσεις και σε κάθε μορφής εγκατάσταση και υποδομή.

4) Αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, Δήμους και ΔΕΚΟ.

5)Γενναία χρηματοδότηση Περιφερειακού σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης και υδραυλικών έργων.

Και για να μην γινόμαστε κάθε τόσο «στο ίδιο έργο θεατές», η Κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει επιτέλους ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί πολιτική προστασίας με ένα μαξιμαλιστικό και συγκεντρωτικό μοντέλο που υιοθέτησε με τον ν. 4662/20. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής τώρα».

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΕΣΥ (Ορθή επανάληψη)

Συνέντευξη Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη στον ρ/σ Alpha 9.89 και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιώργο Σμύρνη

Πολλές φορές ακούμε αριθμούς που αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, οι οποίοι διαψεύδονται από άλλα κυβερνητικά στελέχη. Για παράδειγμα άκουσα χτες τον κ. Κικίλια να λέει ότι υπάρχουν 500 κινητές μονάδες υγείας οι οποίες κάνουν ελέγχους.

Πριν από λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 3/11 ήταν ο κ. Χαρδαλιάς που είχε πει και μάλιστα υπάρχει και σχετική ανάρτηση στο site για τον covid ότι είναι 103 οι μονάδες αυτές.

Αυτό σας το λέω, διότι τα νούμερα είναι συγκεκριμένα και αδιαπραγμάτευτα. Λέει η κυβέρνηση ότι έχει κάνει 6,000 προσλήψεις στο ΕΣΥ. Ξέρετε πόσοι ήταν οι γιατροί στο εθνικό σύστημα υγείας το 2020; 8,000! Αν είχε κάνει 6.000 προσλήψεις θα είχαν σχεδόν διπλασιαστεί οι γιατροί.

Η κυβέρνηση καθυστέρησε και ψεύδεται όσον αφορά τα νούμερα στο ΕΣΥ. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις δηλώσεις των γιατρών που δουλεύουν στα νοσοκομεία καθώς και από την ίδια τη ζοφερή πραγματικότητα. Η κατάσταση ειδικά στη Θεσσαλονίκη είναι εξαιρετικά κρίσιμη, όπως και στη Λάρισα και δυστυχώς κλιμακώνεται σε όλη την Ελλάδα.

Υπάρχει ένα νούμερο το οποίο το έχουν πει οι ίδιοι οι γιατροί πολλές φορές και θα το επαναλάβω. Από τις 50 ΜΕΘ οι οποίες εγκαινιάστηκαν από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, λίγες εβδομάδες πριν, αυτές οι οποίες είναι λειτουργικές είναι μόλις οι 12. Από τους 300 γιατρούς που έφερε ο κ. Κικίλιας την προηγούμενη Τετάρτη για να μπουν στο Ελληνικό Δημόσιο, κάποιοι από αυτούς είναι ανανεώσεις και επικουρικοί, κάποιοι άλλοι, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπουν στα Ελληνικά νοσοκομεία και θα αναλάβουν υπηρεσίες, τον Γενάρη. Το λέω αυτό για να προετοιμαστούμε καλυτέρα και ουσιαστικά. Κανείς δεν πανηγυρίζει για τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Κοινός μας εχθρός είναι ο κορωνοϊός.

Όλοι μας βρισκόμαστε στην ίδια μεριά, εκτός από κάποιους οι οποίοι έχουν αποφασίσει να έχουν πολιτικά οφέλη από την αμφισβήτηση, ενός ιού που σκοτώνει καθημερινά κόσμο παγκοσμίως. Με αυτούς θα ασχοληθούμε κάποια άλλη στιγμή. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση για έξι μήνες δεν έκανε όλα αυτά τα οποία όφειλε να έχει κάνει για να προετοιμαστεί σωστά.

Αρχές Ιουνίου είχαμε 20 κρούσματα την ημέρα σε όλη την Ελλάδα και ξεκινήσαμε από μια αφετηρία η οποία ήταν πάρα πολύ καλή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Άκουσα σήμερα το πρωί τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας, γιατί πίστεψε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα καταστήσουν το ιό αδύναμο.

Δεν αμφισβητούμε τους ειδικούς, όμως αυτό που λέμε είναι ότι η κυβέρνηση επέλεξε να ανοίξει τον τουρισμό χωρίς τεστ στις πύλες εισόδου. Αυτό πολλαπλασίασε τα κρούσματα στα νησιά. Έκλεισε η Πάρος η Μύκονος, ο Πόρος, και άλλα νησιά εξαιτίας των κρουσμάτων και στη συνέχεια ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, τα ελλιπή μέτρα, ακόμα και το μήνυμα που έστειλε η παρουσία του πρωθυπουργού και άλλων υπουργών του σε σειρά εκδηλώσεων χωρίς μάσκα, δημιουργεί μια χαλαρότητα στους πολίτες.

Το γεγονός ότι τα στελέχη της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός βγήκαν σε πολλές φωτογραφίες από τη Σαντορίνη να πιστωθούν την αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της πανδημίας, δημιούργησε μια χαλάρωση, την οποία δυστυχώς τη βλέπουμε μπροστά μας, μαζί βέβαια με το ελλιπές της έργο και την αβελτηρία των μέτρων που εφάρμοσε.

Δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ όπως θα έπρεπε, δεν ελήφθησαν μέτρα ενίσχυσης της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, με αποτέλεσμα αυτό το φιάσκο το οποίο βιώνουμε σήμερα, και όλο αυτό είναι κάτι το κανείς δε μπορούσε να πει ότι δεν είχε προβλέψει.

Σαφώς έγιναν λάθη και παραλείψεις και από άλλες χώρες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς τη διαχείριση της πανδημίας. Κανείς όμως, δεν ξεκίνησε από τη δικιά μας αφετηρία. Η η κυβέρνηση πέτυχε στη διαχείριση και επομένως δεν χρειαζόταν να πάμε σε δεύτερο lockdown, ή απέτυχε στα ημίμετρα και γι αυτό αναγκάστηκε να πάει σε lockdown ξανά.

Δε μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο. Υπάρχει μια πολύ δύσκολη κατάσταση, όμως είναι αντιμετωπίσιμη.

Έχω ακούσει επανειλημμένως τον κ. Καραμανλή να λέει ότι στα ΜΜΜ θα υπάρξει αλλαγή η οποία δεν ήρθε. Το ίδιο έκανε και η κα Κεραμέως με την τηλεκπαίδευση, όπως και άλλοι υπουργοί για τις ΜΕΘ. Επομένως κάτι δεν έχει πάει καλά εδώ .Κάνουμε ουσιαστική αντιπολίτευση, γεμάτη προτάσεις. Όσον αφορά εμάς, έχουμε καταθέσει πάνω από 150 προτάσεις και μία σειρά από αυτές υιοθέτησε και κ. Μητσοτάκης.Η ελληνική Βουλή υιοθέτησε την πρότασή μας για χορηγία δημιουργίας ΜΕΘ. Καταθέσαμε παράλληλα την πρόταση για Ελληνικό ταμείο ανασυγκρότησης. Την 3η Σεπτέμβρη κάναμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το ΕΣΥ. Και αύριο η Φώφη Γεννηματά θα καταθέσει μία ακόμη ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων που αφορά στα ζητήματα αντιμετώπισης του COVID-19.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 11.11.2020

Από το …”ανοίξαμε και σας περιμένουμε” στο “δεν ξέραμε τι κάναμε”

Είναι πραγματικά κυνική η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την εξέλιξη της πανδημίας. Ότι πίστεψε πως οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και ότι θα υπήρχε πολύς χρόνος έως τον Οκτώβριο για τις επόμενες κινήσεις.

Είναι όμως και τρανή απόδειξη της επιπολαιότητας, της ανεπάρκειας και της ανικανότητάς τους! Ομολογούν κατόπιν εορτής πως άνοιξαν τα πάντα, βασιζόμενοι σε σενάρια. Άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς τεστ στις πύλες εισόδου. Μετά, δεν έκαναν κάτι για το συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς. Υπήρξε χαλαρότητα παντού κι αυτό πέρασε από τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς του στους πολίτες. Και σε άλλες χώρες έγιναν λάθη και υπήρξαν παραλείψεις, αλλά κανείς δεν ξεκίνησε από τη δική μας αφετηρία. Περισσότερα ΕΔΩ

Σύστημα υγείας: Καθυστερήσεις και ψέματα από την κυβέρνηση, ενώ έχουμε πόλεμο με τον ιό

Η κυβέρνηση καθυστέρησε να ενισχύσει το ΕΣΥ και λέει ψέματα για τα νούμερα – και γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής ζητάει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου την αλήθεια. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε υγειονομικό πόλεμο και οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορονοϊό είναι σχεδόν όλες κατειλημμένες. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους γειτονικούς νομούς, αλλά ο κ. Κικίλιας παρουσίασε χθες στοιχεία που εξωραΐζουν την πραγματική εικόνα και διαστρεβλώνουν τα πραγματικά δεδομένα. Μίλησε συγκεκριμένα για 43 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ τον Αύγουστο, 75 τον Οκτώβριο και 233 στο σύνολο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν πρόκειται για νέες ΜΕΘ παρά για μετατροπή των ήδη υπαρχόντων κλινών από non-Covid σε Covid. Επιπλέον, δεν υπάρχει αναμονή για ΜΕΘ διότι έχουν ανασταλεί τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Επίσης, τα 2.000.000 τεστ δεν συνιστούν επίτευγμα για τη χώρα, δεδομένου ότι ο πραγματικός δείκτης είναι τα τεστ ανά πληθυσμό και η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των 15 χωρών της Δυτικής Ευρώπης.

Αλλά και η εξαγγελία για τις εξωτερικές συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς και αμοιβή 2.000 ευρώ αφορολόγητα συν τις εφημερίες με αμοιβή αδικεί κατάφωρα τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι κράτησαν και κρατάνε τη χώρα όρθια σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σ΄ αυτή τη μάχη, χρειαζόμαστε άπαντες και όχι τον έναν σε βάρος του άλλου. Ο εχθρός είναι ένας: ο κορονοϊός.

Περισσότερα ΕΔΩ

Συνεγγυητικό Κεφάλαιο: Το ΥΠΟΙΚ να δώσει απαντήσεις πριν μείνουν ακάλυπτοι οι επενδυτές

Την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο τα τελευταία χρόνια, με τις συνολικές ζημιές να ξεπερνούν τα 18 εκατ. ευρώ, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, ζητούν απαντήσεις από τον κ. Σταϊκούρα κι επισημαίνουν τον κίνδυνο το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο να μην μπορέσει να εξασφαλίσει τους επενδυτές σε περίπτωση που κάποια επενδυτική εταιρεία θα περιέλθει σε αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της απέναντι στους πελάτες της.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πλημμύρες στην Κρήτη: Να εφαρμοστεί μοντέλο ανάλογο με αυτό του «Ιανού» για τη στήριξη των πληγέντων

Άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αντιμετώπισης των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη και σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης ζητούν με δήλωσή τους από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Καμίνης και Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει έτσι σχέδιο ανάλογο με αυτό που εφαρμόστηκε στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας από τον «Ιανό» και συγκεκριμένα:

  1. Την άμεση χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και των δήμων που επλήγησαν για την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και των υποδομών.
  2. Άμεση ενίσχυση των πληγέντων με 5.000 ευρώ για τους κατοίκους και 8.000 ευρώ για καταστήματα και εγκαταστάσεις.
  3. Καταγραφή και εξατομίκευση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο, στις κατοικίες και την οικοσκευή, στις επιχειρήσεις και σε κάθε μορφής εγκατάσταση και υποδομή.
  4. Αναστολή των φορολογικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών και άλλων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, τους δήμους και τις ΔΕΚΟ.
  5. Γενναία χρηματοδότηση περιφερειακού σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης και υδραυλικών έργων.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.