Α. Πετράς: Τα έργα στην πλατεία της Ιεράπετρας δείχνουν και τον ανοργάνωτο τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 14 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Με τον Σεπτέμβρη να έχει φτάσει πλέον στη μέση του, τα σχολεία ανοιχτά, και τους ρυθμούς της καθημερινότητας να επιστρέφουν σιγά-σιγά σε χειμερινούς ρυθμούς, ο επικεφαλής της παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο», Αντώνης Πετράς, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, λίγο πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράπετρας που μετά από αναβολή θα γίνει σήμερα με τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Πετράς αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, τα οποία όπως γίνεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκινούν με κάποιες ελλείψεις και κενά σε εκπαιδευτικούς. Προβλήματα που όπως είπε θα λυθούν με την πάροδο του χρόνου, όμως σημαντικότερο στοιχείο της φετινής χρονιάς θα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και ο τρόπος με τον οποίο θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές. Ιδιαίτερα στην Κρήτη που λόγω των γενικά λίγων κρουσμάτων έχει επικρατήσει ένας γενικότερος εφησυχασμός, είναι σημαντικό στα σχολεία να πάνε όλα καλά, να γίνει συνείδηση στους μαθητές   η σωστή χρήση της μάσκας και του πλυσίματος των χεριών και να μην αρχίσουν να δημιουργούνται προβλήματα.

Πέρα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο κ. Πετράς αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος της Ιεράπετρας, με κυρίαρχο όπως είπε αυτό του νερού και της υδροδότησης της πόλης και χωριών που για άλλο ένα καλοκαίρι παρουσιάστηκαν πάρα πολλά προβλήματα παρά την πολύ μειωμένη επισκεψιμότητα στην περιοχή. Ο νέος αγωγός που κατασκευάζεται δεν αρκεί όπως είπε για να λύσει το πρόβλημα αφού παρά την καλύτερη ποιότητα στο νερό, τα προβλήματα στο δίκτυο της πόλης θα παραμείνουν και δεν φαίνεται το πως θα επιλυθούν.

Παράλληλα ο κ. Πετράς αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που αντιμετώπισε φέτος όλος ο τουριστικός κόσμος με τις συνέπειες να αναμένεται να φανούν πολύ έντονες και τους επόμενους μήνες σε όλη την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Τέλος ο κ. Πετράς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, ένα έργο που ξεκίνησε να σχεδιάζεται με πολύ καλές προϋποθέσεις και έχει καταλήξει σε ένα έργο που ολοκληρώνεται με μεγάλες καθυστερήσεις και ένα αποτέλεσμα κάτω του αναμενομένου με πολλά προβλήματα τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά και συνολικά μια ανοργάνωτη κατάσταση για την οποία τόνισε πως αντικατοπτρίζει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Δήμος.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.