Α. Πετράς: Θετικές εξελίξεις για τη Χρυσή, τουριστικό πλήγμα οι ανεμογεννήτριες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Τις δικές του θέσεις απέναντι στα θέματα του σχεδίου διαχείρισης της νήσου Χρυσής αλλά και των εξελίξεων στο θέμα των ανεμογεννητριών, έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι, ο επικεφαλής της παράταξης «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο», Αντώνης Πετράς.

Θυμίζουμε πως χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δήμο Ιεράπετρας με τη συμμετοχή των αρχηγών όλων των παρατάξεων όπου τέθηκαν τα θέματα της νήσου Χρυσής σε σχέση με το σχέδιο διαχείρισης το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό να υπάρξουν τυχόν αλλαγές.

Ο κ. Πετράς τόνισε πως η επίσκεψη του Υπουργού από μόνη της είναι ένα πολύ ευχάριστο γεγονός, όμως στην πράξη θα αποδειχθεί αν όλη αυτή η κινητικότητα θα έχει κάποιο πρακτικό περιεχόμενο που θα βοηθήσει τη νήσο Χρυσή. Το σχέδιο διαχείρισης όπως είπε, βασίζεται σε χρόνια αιτήματα του Δήμου Ιεράπετρας, τα οποία πρέπει πλέον να εφαρμοστούν.

Σχετικά με το θέμα των ανεμογεννητριών ο κ. Πετράς ανέφερε πως οι πρόσφατες εξελίξεις φανέρωσαν την «κωλοτούμπα» του Δημάρχου σε σχέση με όσα έλεγε μόλις πριν ένα χρόνο πριν, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι αντίθετος γενικότερα με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή, αλλά διαφωνεί με την εγκατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο που είναι ορατό από παντού και στο ενδιάμεσο πολλών αρχαιολογικών σημείων. Η τοποθέτησή τους τόνισε θα είναι καταστροφική οικονομικά για την ευρύτερη περιοχή, αφού θα επηρεαστεί αρνητικά ο τουρισμός με το αλλαγμένο φυσικό τοπίο.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.