Α. Πανταζής: Οι λίγες γαλάζιες σημαίες δείχνουν την υποβάθμιση της σημασίας του τουρισμού στην Ιεράπετρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Συνέχεια στην πολύ έντονη κριτική για το θέμα των γαλάζιων σημαιών που τα τελευταία χρόνια έχουν λιγοστέψει στο Δήμο της Ιεράπετρας έδωσε και σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα», Αργύρης Πανταζής, μετά και από σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από την παράταξη.

Φέτος μπορεί να «επέστρεψαν» δύο από τις τέσσερις γαλάζιες σημαίες που είχαν χαθεί την περσινή χρονιά όμως στο παρελθόν συνολικά ο Δήμος είχε φτάσει να έχει ως και δεκατρείς πιστοποιημένες με γαλάζια σημαία παραλίες τόνισε ο κ. Πανταζής κι αυτό την ώρα που στους Δήμους Αγίου Νικολάου και Σητείας οι γαλάζιες σημαίες αυξάνονται και είναι σε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς τόσο σε αυτές που αφορούν δημοτικές παραλίες αλλά και σε αυτές με τις οποίες που ζητούν να πιστοποιηθούν τα ξενοδοχεία.

Συνολικά ο Δήμος Ιεράπετρας φέτος έχει 4 γαλάζιες σημαίες με τον κ. Πανταζή να τονίζει πως η δημοτική αρχή και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια έχει πολύ μεγάλες ευθύνες για αυτή την κατάσταση και την υποβάθμιση της σημασίας της πιστοποίησης των παραλιών.

Παράλληλα πέρα από το θέμα της πιστοποίησης, μια γαλάζια σημαίνει πως πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, καθαριότητας και προσβασιμότητας στις παραλίες που αναβαθμιζουν συνολικά το επίπεδο των παραλιών και έτσι το συνολικό τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Ο κ ΄Πανταζής τόνισε πως η παραμέληση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής φαίνεται και από το γεγονός της καθυστέρησης της σύστασης Επιτροπής Τουρισμού, το γεγονός ότι αφαιρέθηκε η αρμοδιότητα των γαλάζιων σημαιών από το ΝΠΔΔ Περιβάλλον και πήγε σε υπάλληλο του Δήμου, αλλά και ότι το θέμα δεν τίθεται ούτε από και προς το Σύλλογο Ξενοδόχων της περιοχής, ώστε να κινηθούν και οι ιδιώτες της περιοχής που και μόνοι τους μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για πιστοποιήσεις.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.