Α. Πανταζής: Ξέρουμε ότι πιθανόν να ξεβολέψαμε κάποιους στο θέμα του ΒΟΑΚ, όμως αυτός είναι ο ρόλος μας


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 16 Σεπτεμβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Σε θέμα ύψιστης σημασίας τόσο συνολικά για το Λασίθι αλλά και πιο συγκεκριμένα για την Ιεράπετρα αναδεικνύει με συνέντευξη του στο Ράδιο Λασίθι ο κ. Αργύρης Πανταζής, ζήτημα το οποίο επανήλθε ξανά στην επικαιρότητα μετά τις σχετικές κυβερνητικές απαντήσεις στο Κοινοβούλιο από τις οποίες φάνηκε πως ο σχεδιασμός που υπάρχει «αποκλείει» από τα μελλοντικά έργα τον νομό Λασιθίου και τον Δήμο Ιεράπετρας

Η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» στην οποία ηγείται ο κ. Πανταζής έχει ασκήσει οξεία κριτική στη Δημοτική Αρχή για τη στάση της σε αυτό το ζήτημα. Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πανταζής: «Όχι μονο στη Δημοτική αρχή, αλλά σε όλους του αρμοδίους έχουμε ασκήσει κριτική. Δε μας τιμά καθόλου ότι το θέμα μας έχει “ξεφύγει. Είμαστε, δυστυχώς η μοναδική παράταξη που έχει “σηκώσει” το θέμα (…) Θα γίνουν εξαγγελίες από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, τις παρακολουθούμε στενά, και αναφέρομαι σε περίπου 48 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για υποέργα του ΒΟΑΚ, που έχουν σχεδιαστεί ώστε να αποτελέσουν τμήματα του ΒΟΑΚ, όταν αυτός αρχίσει και όποτε αυτός αρχίσει να υλοποιείται. Σε αυτόν τον σχεδιασμό δεν υπάρχει καμία παρέμβαση που να ωφελεί την Ιεράπετρα και αυτό για εμάς είναι “κόκκινη γραμμή”».

Ο κ. Πανταζής πρόσθεσε: «Η δική μας η ένσταση είναι ότι για άλλη μια φορά είμαστε “ριγμένοι”, για άλλη μια φορά είμαστε ξεχασμένοι και ευτυχώς που υπάρχουν φωνές όπως της παράταξης μας που βαράνε το κουδουνάκι του κινδύνου (…) Είχαμε τις πληροφορίες για την αρνητική εξέλιξη στο θέμα γι’ αυτό και το δώσαμε στη δημοσιότητα εγγράφως και ενημερώσαμε όλους τους αρμόδιους. Το ξέρουμε ότι πιθανόν να στενοχωρήσαμε ή να ξεβολέψαμε κάποιους, όμως αυτός είναι ο ρόλος μας, να αναδεικνύουμε ζητήματα τα οποία έχουν βαλτώσει και αφορούν ιδιαίτερα την Ιεράπετρα. Γι αυτό και στην τελευταία μας ανακοίνωση αναφέρουμε κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν σε άλλους νομούς και αφορούν τμήματα του ΒΟΑΚ. Αντιλαμβάνεστε ότι η ψαλίδα μεγαλώνει κι άλλο. Το θετικό είναι ότι “βάρεσε συναγερμός” μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και είχαμε την επομένη της αποστολής του εγγράφου μας στην Αντιπεριφέρεια μια σύσκεψη και είναι προγραμματισμένη και άλλη μία, το Σαββατοκύριακο έχουμε την ετήσια συνέλευση των μετόχων στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και φαίνεται ότι με αφορμή τις προσπάθειες που κάναμε, έχουν “ταρακουνηθεί” κάποιοι και φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα, επιτέλους, στο ζήτημα. Είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι, ιδιαίτερα η Δημοτική αρχή έγιναν δέκτες αρκετών πιέσεων μετά από αυτή την ιστορία, διότι έμοιαζε το θέμα να έχει ξεχαστεί”.»

Κλείνοντας το θέμα και αφού τόνισε ότι χρόνος για αντίδραση υπάρχει, ο κ. Πανταζής κατέθεσε και τις προτάσεις της παράταξης του: “Προτείνουμε μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας για το θέμα του ΒΟΑΚ, και να έρθει το Τεχνικό Συμβούλιο του ΟΑΚ, να δουν και τους δρόμους μας, οι οποίοι δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους δρόμου των Χανίων ή του Ρεθύμνου. Μια δεύτερη πρόταση είναι να κληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιεράπετρα, να έρθουν προσκεκλημένοι και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι του Νομού και εκεί να δοθούν απαντήσεις».

Καθυστερήσεις στην πλατεία της Ιεράπετρας

Για το θέμα των καθυστερήσεων στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας ο κ. Πανταζής ανέφερε ότι ο εργολάβος ζήτησε παράταση του έργου, εξέλιξη με την οποία η παράταξη του είναι κάθετα αντίθετη ενώ θύμισε ότι είχαν προσφύγει στην Εισαγγελία Λασιθίου προκειμένου να δει αν υπάρχουν ευθύνες ποινικές για μη σύννομη κοπή των δέντρων που υπήρχαν στην πλατεία. Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Μιλάμε για ένα έργο το οποίο πραγματικά έχει περάσει από 40 κύματα, βρίθει αλλαγών και παρανομιών, γι’ αυτό κι εμείς πήγαμε στον Εισαγγελέα. Η Δημοτική Αρχή έχει κλείσει τ’ αυτιά, έχουμε ακούσει τον Δήμαρχο να λέει ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή, αλλά ξέρετε, οι Δημοτικές Παρατάξεις δεν είναι περαστικοί ή παρείσακτοι, ούτε κάποιοι τύποι που δεν έχουν τι να κάνουν και μπήκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Περιμένουμε την πρόσκληση από το Δήμαρχο και δηλώνουμε παρόντες. (…)

»Είναι ένα έργο που έχει ταλαιπωρήσει τους καταστηματάρχες, έχει ταλαιπωρήσει τους επισκέπτες, δεχτήκαμε ατελείωτα σχόλια, αρνητικά σαφώς, για την εξέλιξη του έργου, αλλά και για το αποτέλεσμα, μιας και είναι μια διαφορετική μελέτη απ’ αυτήν που είχαμε ψηφίσει τότε εμείς, ενώ θα κληθούμε στο τέλος να πληρώσουμε το έργο πολύ περισσότερο από την αρχική δημοπράτηση.»

Ο επικεφαλής της Παράταξης “Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα”, έκανε αναφορά και για τα προβλήματα καθαριότητας που εμφανίζονται στον Δήμο Ιεράπετρας, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε: «Υπάρχει θέμα αμεσότητας στην παρέμβαση σε θέματα καθαριότητας. Δε λειτουργούν τα πράγματα όπως θα έπρεπε και ιδιάτερα όταν με χρηματοδότηση από τον “Φιλόδημο”, ο Δήμος έχει αποκτήσει ένα όχημα που μπορεί εύκολα να παρεμβαίνει και να κάνει την αποκομιδή των ογκωδών απορριμάτων».

Για την αντιπολιτευτική τακτική και τους υψηλούς τόνους που έχει επιλέξει η παράταξη του ο κ. Πανταζής δήλωσε: «Είμαστε μια δημοτική παράταξη χωρίς εξαρτήσεις, αλλά ναι, δε μας ψήφισε ο κόσμος για να κάτσουμε στην άκρη, ό κόσμος μας ψήφισε προκειμένου να αναδείξουμε τα ζητήματα. Γι’ αυτό δαπανούμε πολύ χρόνο, όλα τα μέλη της παράταξης. Είμαστε μια ομάδα ζωντανή μια ομάδα που έχει άποψη, που τολμά δημόσια να δίνει τις θέσεις της»

Για ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Πανταζή ακούστε το ηχητικό:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.