Α. Πανταζής: Άμεσο πάγωμα και κατάργηση του νόμου για την συρρίκνωση των σχολικών τμημάτων


Τελευταία ενημέρωση 19 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Σε εφαρμογή τέθηκε και σε σχολικά τμήματα της Ιεράπετρας, ο νόμος 4692 του Υπουργείο Παιδείας όπου προβλέπει συγχωνεύσεις τμημάτων με προφανή στόχο να προκύψει πλεόνασμα 6.000 εκπαιδευτικών στην σχολική χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει.

Να θυμίσουμε βέβαια ότι ο νόμος 4692/2020, φέρει την υπογραφή της υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως, σύμφωνα με τον οποίο αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός νηπίων, προνηπίων και μαθητών ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά από 22 σε 24, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα προσαύξησης κατά 10% με απόφαση του διευθυντή. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός διαμορφώνεται πλέον στα 26-27 άτομα ανά τάξη.

Στον ίδιο νόμο αναφέρεται πως και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας, το όριο ανεβαίνει στους 27 μαθητές και συνυπολογίζοντας την προσαύξηση του 10% οι μαθητές μπορεί να φτάσουν και τους 30 ανά τμήμα. Η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ με πρόσφατο δελτίο τύπου (14/10/2020) που υπογράφει ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρόεδρος της επιτροπής παιδιάς Δήμου Ιεράπετρας και μέλος της παράταξης μας κ. Π.Σαρρής, θέτει τις ξεκάθαρες θέσεις της για το πρόβλημα που δημιουργείται με τα πολυάριθμα τμήματα που διαμορφώνονται με την εφαρμογή του νόμου.

Η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΕΡΑΠΕΤΡΑ ζητά το άμεσο πάγωμα μέχρι την κατάργηση του νόμου που δημιουργεί συνθήκες που ανήκουν σε άλλες εποχές. Γυρίζει πίσω πολλά χρόνια την εκπαίδευση αδιαφορώντας για τις μελέτες

που μιλούν για ολιγομελή τμήματα και ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης.
Η οποιαδήποτε προσπάθεια συρρίκνωσης τμημάτων συνιστά ιστορικό και επιστημονικό ατόπημα που θα λειτουργήσει εις βάρος των μαθητών και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας ενώ παράλληλα λειτουργεί εις βάρος της παιδείας και της εκπαίδευσης των μελλοντικών πολιτών και της κοινωνίας μας.

Για την δημοτική παράταξη ΄΄ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’
Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.