Α. Μαρκάκης: Οι ενστάσεις των εξεταστών στο νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια


0
(0)

Κατατέθηκε εκ νέου στη Βουλή

Τα σημεία κόκκινες γραμμές που χρίζουν επανεξέτασης

Για νομοσχέδιο που ελλοχεύει κινδύνους μιλά στον 98.4 ο Αντώνης Μαρκάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων περιφέρειας Κρήτης Ν. Ηρακλείου.

Στα σημεία που στέκονται οι εξεταστές: «Η απουσία του εκπαιδευτή από το αυτοκίνητο, ο κίνδυνος ατυχήματος και η ασφαλιστική κάλυψη τους, ο τρόπος επανεξέτασης των 74χρονων που θα πρέπει να ακολουθούν την ιατρική οδό, μεταξύ άλλων.
Αναφορικά με το δικό τους έργο επισημαίνουν ότι αυτό δεν είναι μέσα στις δικές τους αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, που παράλληλα με την υποστελέχωση  των Υπηρεσιών μεταφορών δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα καθώς αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος των πρακτικών εξετάσεων εντός κανονικού ωραρίου και μάλιστα με υπαλλήλους οι οποίοι θα ασκούν το έργο αυτό κατ’ αποκλειστικότητα.

«Είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτο, ένα δικαίωμα υπαλλήλου να μετατρέπεται σε κύριο καθήκον και μάλιστα κατ’ αποκλειστικότητα επειδή ο υπάλληλος αυτός υπηρετεί στη Δ/νση Μεταφορών & Επικ/νιων της Περιφερειακής Ενότητας και χωρίς να του δίνεται το δικαίωμα επιλογής» αναφέρουν ενδεικτικά σε ανακοίνωσή τους.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Μεταφορών αλλά χωρίς να περιλαμβάνει πραγματικές πρόνοιες για την οδική ασφάλεια όπως επισημαίνουν Εκπαιδευτές κι εξεταστές.

Στους δρόμους της Αθήνας από σήμερα οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών . Αύριο το πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο.
Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις σταμάτησαν αρχές Οκτωβρίου.
70.000 οι υποψήφιοι οδηγοί στις λίστες αναμονής σε όλη την Ελλάδα. 4.000 οι σχολές οδηγών.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *