Α. Μαμαντόπουλος: Ο Ερυθρός Σταυρός είναι σαν 100 δήμοι Ιεράπετρας»


0
(0)

Επέλεξε να παραμείνει στη διοίκηση του Ε.Ε.Σ. από όπου θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, είναι η προσωπικότητα εκείνη που είχε επιλεγεί από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις της Ιεράπετρας και από αυτοδιοικητικούς που προέρχονται από δυο δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες θεωρούσαν ότι εκείνος θα μπορούσε αν τεθεί επικεφαλής, να ενώσει μεγάλο τμήμα της Ιεραπετρίτικης κοινωνίας, για να γυρίσει σελίδα ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Λασιθίου.

Κι ενώ είχε δεχτεί μετά από πολλές συναντήσεις και ζυμώσεις που είχαν προηγηθεί πριν την Πρωτοχρονιά, να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του στις 21 Ιανουαρίου και να ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις στήριξης της προσπάθειας για συγκρότηση ενός νέου ισχυρού αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου για το Δήμο Ιεράπετρας, ο ίδιος λύγισε στις πιέσεις που του ασκήθηκαν από διάφορες πλευρές και προτίμησε να παραμείνει στη διοίκηση του Ε.Ε.Σ. από όπου θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην Ελλάδα.

«Μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα πριν από 10 μέρες οι πιέσεις που μου ασκήθηκαν από την Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού, από τον Ε.Ε.Σ. και από διάφορα Υπουργεία να παραμείνω στην Αθήνα και να πάρω μέρος στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. οι οποίες προγραμματίζονται, η ζυγαριά έγειρε υπέρ του Ε.Ε.Σ. Το να είσαι στη διοίκηση του Ε.Ε.Σ. σημαίνει ότι προσφέρεις συνολικά στην Ελλάδα και συνεπώς και στην Ιεράπετρα, στο Περιφερειακό Τμήμα της οποίας, θα παραμείνω πρόεδρος.

Ο Ε.Ε.Σ. είναι σαν 100 Δήμοι Ιεράπετρας και άρα εδώ οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες» μας είπε από το γραφείο του στην Αθήνα ο Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Η υποψηφιότητά του σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστήριζαν στελέχη από τη Δημοτική παράταξη «Πολίτες εν Δράσει» με πρώτο τον κ Μιχάλη Μαχαιρά, στελέχη από τη «Δημιουργική Συνεργασία» με πρώτο τον κ Γιώργο Προϊστάκη, και πολιτικές δυνάμεις του Δημοκρατικού τόξου καθώς επίσης και πολιτικά ανένταχτοι Ιεραπετρίτες.

Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις που είχαν προηγηθεί πριν την Πρωτοχρονιά έδειχναν ότι η πιθανή υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαμαντόπουλου, συσπείρωνε την κοινωνία της Ιεράπετρας και ανέπτυσσε μια απίστευτη δυναμική που έκανε πολλούς ντόπιους πολιτικούς αναλυτές, να μιλούν για μια μεγάλη επικράτηση από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Παρότι τις τελευταίες ώρες επικρατεί βουβαμάρα και απογοήτευση στις τάξεις των υποστηρικτών της υποψηφιότητας Μαμαντόπουλου για τις επικείμενες εκλογές στο Δήμο Ιεράπετρας, οι πιο στενοί του φίλοι, θεωρούν ότι μπορούν τις επόμενες μέρες που θα κατεβεί από την Αθήνα να του αλλάξουν γνώμη και να τον μεταπείσουν να γυρίσει στον τόπο που τον αγάπησε.

Ο ίδιος πάντως μας είπε ότι, «είναι δύσκολο να αλλάξω γνώμη μετά από τόσες προσπάθειες που έγιναν για τη διάσωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία μετά την έγκριση του νέου καταστατικού του Συλλόγου. Όλοι και κυρίως από την Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού , μου ζητούν να κάτσω στη θέση μου και αυτό είναι δύσκολο να το αρνηθώ», καταλήγει.

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *