Α. Μαμαντόπουλος: Θα προχωρήσει η δημιουργία θαλάμων αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο, εκτός κι αν δοθούν κρατικά χρήματα


0
(0)

Mε το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα να φαίνεται πως ολοκληρώνεται, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν επιπτώσεις ανάλογες με αυτές που καταγράφηκαν σε πολλές χώρες του κόσμου, ερώτημα είναι το πως θα διαμορφωθεί και ο σχεδιασμός στα Νοσοκομεία της χώρας, τα οποία σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό ενισχύθηκαν και αναπροσάρμοσαν τη λειτουργία τους.

Σε ό,τι αφορά την Ιεράπετρα πέρα από του διαχωρισμού της παθολογικής κλινικής από το υπόλοιπο Νοσοκομείο και της αύξησης κλινών, υπήρξε και ο Ραδιομαραθώνιος από το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου, όπου συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό με βασικό στόχο τη δημιουργία ενός ή περισσότερων θαλάμων αρνητικής πίεσης.

Ένας στόχος που όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Ανδρέας Μαμαντόπουλος, είχε ζητηθεί και συμφωνηθεί με τη διοίκηση και θα προχωρήσει αφού πρόκειται για κάτι που θα ωφελήσει συνολικά το Νοσοκομείο και μετά την πανδημία, αφού ο θάλαμος αυτός θα χρησιμεύσει στην Παθολογική κλινική ώστε να νοσηλεύονται άτομα με μεταδοτικές ασθένειες, ώστε να μην υπάρχει μεταδοτικότητα εντός του Νοσοκομείου, αφού αυτή είναι η χρησιμότητα ενός τέτοιου θαλάμου, και το ιδανικό θα ήταν όπως είπε όλοι οι θάλαμοι της Παθολογικής να ήταν αρνητικής πίεσης.

Η μόνη περίπτωση να μη συμβεί αυτό με τα χρήματα του Ραδιομαραθωνίου είναι να γίνει με χρήματα κρατικής χρηματοδότητης, η οποία σύντομα θα φτάσει στα Νοσοκομεία της Κρήτης. Τα ποσά για κάθε Νοσοκομείο δεν είναι ακόμα γνωστά ανέφερε ο κ. Μαμαντόπουλος, αν όμως η διοίκηση του Νοσοκομείου κρίνει ότι ο θάλαμος ή θάλαμοι θα πρέπει να κατασκευαστούν με αυτά τα χρήματα, τότε το ποσό του Ραδιομαραθωνίου θα διατεθεί σε άλλες ανάγκες που θα υποδειχθούν.

πηγη:radiolasithi.gr

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr