Α. Ανατολιωτάκης: Οι ανεμογεννήτριες στο Κάτω Χωριό είναι νόμιμες και συμφέρουσες για την περιοχή – Ακατανόητες οι αντιδράσεις

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Τις δικές του θέσεις απέναντι στο αιολικό πάρκο με 4 ανεμογεννήτριες που από σήμερα ξεκινά να εγκαθίσταται σε ορεινό σημείο πάνω από την κοινότητα Κάτω Χωριού έδωσε ο Ανδρεάς Ανατολιωτάκης, ένας εκ των μετόχων της εταιρίας που κατασκευάζει το έργο.

Ο κ. Ανατολιωτάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι αναφέροντας πως οι ανεμογεννήτριες από σήμερα ξεκινούν να μεταφέρονται στο σημείο και πρόθεση που υπάρχει είναι το έργο σύντομα να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει.

Μια τέτοια επένδυση όπως είπε δεν θα μπορούσε να έχει προχωρήσει χωρίς να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, κάτι το οποίο συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου υπάρχουν όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις για την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου.

Σε ότι έχει να κάνει με το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που υποστηρίζεται πως υπάρχει στην περιοχή ο κ. Ανατολιωτάκης ανέφερε, πως πουθενά στην περιοχή δεν υπάρχουν αρχαιότητες κάτι το οποίο έχει πιστοποιηθεί τόσο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου σε πρώτη φάση, όσο και από το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο για δεύτερη φορά εξέτασε το θέμα.

Το συμφέρον τόσο της κοινότητας όσο και της περιοχής γενικότερα είναι να προχωρήσει μια τέτοια επένδυση που παράγει ήπιας μορφής ενέργεια, διαφορετική από μεθόδους με μαζούτ και λιγνίτη, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στον Αθερινόλακκο. Από τη συγκεκριμένη επένδυση ο Δήμος Ιεράπετρας όπως είπε θα έχει σαν κέρδος το 3% των εσόδων, πόσο ποσό που το προσδιόρισε στις 40.000 με 50.000 ευρώ ετησίως, ενώ οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας θα έχουν έκπτωση στο ρεύμα.

Ο κ. Ανατολιωτάκης τόνισε πως οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει προέρχονται από μια πολύ μικρή μειοψηφία κατοίκων της περιοχής, αντιδράσεις τις οποίες χαρακτήρισε ακατανόητες, όπως και τις προσπάθειες να ψάχνει, χωρίς αποτέλεσμα. κανείς για την παραμικρή δικαιολογία για να φέρει εμπόδια.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.