Αύξηση της χρηματοδότησης για την ένταξη περισσότερων οικογενειών στα ΚΔΑΠ ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 21 Σεπτεμβρίου 2021 by energinews (admin)

Την επιπλέον χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και το ΕΣΠΑ για την ένταξη περισσότερων οικογενειών στα προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ) στην Κρήτη, ζήτησε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Η επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον υπουργό έγινε σήμερα στην διάρκεια συνάντησης στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή της Αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και εκπροσώπων εργαζομένων για τα προβλήματα που παρατηρούνται στα ΚΔΑΠ λόγω υποχρηματοδότησης.

Όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση  στην Κρήτη λειτουργούν συνολικά 16 δομές ΚΔΑΠ-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ από τις οποίες οι 9 στο Δήμο Ηρακλείου και ότι κρίνεται άμεσα η αναγκαία οικονομική στήριξη τους για την βιωσιμότητά τους και την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων οικογενειών που πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια και είναι σήμερα εκτός προγράμματος. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρόσθεσαν, ότι, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία της Πανδημίας επιβάλλεται η ένταξη στα προγράμματα όσο το δυνατό περισσότερων οικογενειών καθώς έχουν δεχτεί έντονη ψυχολογική, οικονομική, κοινωνική επιβάρυνση.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ήταν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, η Αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλειου-Πρόεδρος ΔΗΚΕΗ Ρένα Παπαδάκη, οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ: Κατερίνα Τζουλιαδάκη εκπρόσωπος εργαζομένων στη ΔΙΚΕΗ, Αντώνης Διαμαντής μέλος Δ.Σ Πανελλήνιου συλλόγου εργαζομένων ΠΑΣΕΚΔΑΠ και Κατερίνα Μαράκη εργαζόμενη στα ΚΔΑΠ.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Πλήθος ψήφων 1

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.