ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


0
(0)

Σήμερα το πρωί, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μαζί με τον βουλευτή Επικρατείας και αρμόδιο για θέματα ΠολιÏ 84ικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη, τον Γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης Κώστα Πανταζή και τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Σκιαδόπουλο, επισκέφθηκαν τον Δήμο Διον CF�σου και τις πληγείσες περιοχές από τη χθεσινή πυρκαγιά.

Συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη και τους Αντιδημάρχους Μ. Τσιλιγκίρη, Σ. Αρνή και Γ. Τσουδερό, όπου ενημερώθηκαν για 20την κατάσταση της πυρκαγιάς, τα προβλήματα που προκλήθηκαν και την αποτίμηση των καταστροφών, ενώ στη συνέχεια, μαζί με τα στελέχη του Δήμου, επισκέφθηκαν τις περιοχές της Σταμάτας, τÎ B7ς Ροδόπολης και του Διονύσου, πραγματοποιώντας αυτοψία για την πορεία της φωτιάς και τις υλικές ζημιές που υπέστησαν οι τοπικοί οικισμοί.

Σε μία περιοχή με πολύ πρόσφατες τις πληγές από τη Μήδεια, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, με το νομικό πλαίσιο να θέτει εμπόδια στην κατÎ B1βολή των αποζημιώσεων για τους πληγέντες, στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, σχεδιάζοντας σε συνεργασία με τους φορείς του Δήμου τις κοινοβουλευτικές πρωτοβ CE�υλίες που θα επιταχύνουν τη στήριξη των πληγέντων.

Πρώτη προτεραιότητα, σήμερα, η ταχεία καταγραφή των χθεσινών καταστροφών και η άμεση δρομολόγηση της οικονομικής στήριξης και των απαιτE�ύμενων αποζημιώσεων. Θα είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε στην κοινή προσπάθεια και να διασφαλίσουμε ότι οι υφιστάμενες σοβαρές καθυστερήσεις δεν θα επαναληφθούν.

Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ Τ/Σ ΜEGA ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΙΚΗΤΑ ΚΟΡΩΝΑΚΗ, ΣΤΕΛΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΓΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και τις αλλαγές στην εκπαίδευση:

Εμείς χθες στη Βουλή, κάναμε λόγο για μια ακόμα χαμένη ευκαιρία, γιατί αντί για την αναγκαία μεταρρύθμιση που προφανώς χρειάζεται ο χώρος της εκπαίδευσης, ειδικά στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης που θα μπορούσε να ενισχύσει την προοπτική ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους, την καινοτομία και το ανοιχτό πνεύμα, η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο, αναδιαμορφώνοντας ξανά μόνο το σύστημα διοίκησης της εκπαίδευσης και προωθώντας ένα αφυκτικό και αυταρχικό πλαίσιο διοίκησης.

Τα στελέχη της εκπαίδευσης πολλαπλασιάζονται και μάλιστα επιλέγονται με κομματικό έλεγχο, είδαμε να εισάγονται νέοι όροι διοικητικού υπερσυγκεντρωτισμού, είδαμε να αίρεται ο συλλογικός ρόλος των συλλόγων διδασκόντων, και μάλιστα με την προτεινομένη διαμόρφωση των Σχολικών Συμβουλίων φαίνεται πως το σχολείο δεν έχει καν, πλέον, την ευθύνη της λειτουργίας και των αποφάσεων του.

Σε όλα αυτά ταχθήκαμε απέναντι. Βάλαμε όμως έναν μεγάλο αστερίσκο. Γιατί όταν λέμε, ότι είμαστε υπέρ της αξιολόγησης το εννοούμε και στην πράξη. Εμείς όμως πάμε και ένα βήμα παραπέρα, και όταν μιλάμε για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, μαζί με αυτό θέτουμε και την ανάγκη για αξιολόγηση των δομών, των προγραμμάτων και των στελεχών της εκπαίδευσης, με στόχο να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα αξιολόγησης που θα στοχεύει στο να βελτιωθεί συνολικά η σχολική λειτουργία.

Το πρόβλημα είναι ότι το χθεσινό νομοσχέδιο ήταν απλά άλλο ένα κερασάκι στην τούρτα της απαξίωσης του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης. Είδαμε, ότι δεν υπήρχε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, η κυβέρνηση ανακοίνωνε απλά το άνοιγμα και το κλείσιμο τους δημιουργώντας τεράστιες ανισότητες και μαθησιακά «κενά». Επέστρεψαν αναχρονιστικές αντιλήψεις όπως η επαναφορά της αναγραφής της διαγωγής των μαθητών στα απολυτήρια. Είδαμε ότι με την αυταρχική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών τα Υπηρεσιακά Συμβούλια λειτουργούν χωρίς τη συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων τους. Και το πιο σημαντικό είναι ότι εξίσωσαν τα πτυχία των Κολλεγίων με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία, υποβάθμισαν την επαγγελματική εκπαίδευση και με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής άφησαν 20.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων. Δημιούργησαν έτσι μια τεχνητή πελατεία στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τεράστιες στρεβλώσεις που αφορούν ακόμα και τους αριστούχους, που μπορεί να πετύχουν σε πιο υψηλόβαθμες σχολές από αυτή της επιλογής τους, και τελικά όχι σε αυτήν.

Εμείς λοιπόν προτείνουμε, άμεση αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για φέτος. Και θέσαμε και στην Βουλή την πρόταση μας για το Εθνικό Ενιαίο Απολυτήριο, το οποίο ουσιαστικά διευρύνει το εύρος του ελέγχου και της αξιολόγησης του μαθητή και στην Β’ Λυκείου, αποσύρει τον χαρακτήρα του εξεταστικού κέντρου από την Γ’ Λυκείου, και δίνει τη δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να καθορίζουν τα κριτήρια εισαγωγής των μαθητών σε κάθε μία από τις σχολές και τα τμήματα τους.

Τέλος, το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της εκπαίδευσης δεν μπορεί να αλλάζει κάθε δύο και τρία χρόνια, ανάλογα με τις επιλογές και αποφάσεις της κάθε κυβέρνησης. Πρέπει να υπάρχει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο οποίος προϋποθέτει ουσιαστικό διάλογο και κοινοβουλευτικά, αλλά και με την εκπαιδευτική κοινότητα, και τη διεκδίκηση ευρύτερων συναινέσεων ώστε να καταλήγει σε μοντέλα κοινά αποδεκτά από όλους.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 28.7.2021

Το Κίνημα Αλλαγής δίπλα στους πληγέντες της χθεσινής πυρκαγιάς

Στο πλευρό των πολιτών που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά βρέθηκε σήμερα το Κίνημα Αλλαγής ώστε να αναπτύξει άμεσα κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν τη στήριξή τους και να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθούν καθυστερήσεις. Το κλιμάκιο του Κινήματος, αποτελούμενο από τον Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, τον αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καμίνη, τον Γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης Κώστα Πανταζή και τον Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Σκιαδόπουλο, επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμο Διονύσου και τις πληγείσες περιοχές. Εκεί συναντήθηκε με φορείς της αυτοδιοίκησης κι ενημερώθηκε για την κατάσταση της πυρκαγιάς, τα προβλήματα που προκλήθηκαν και την αποτίμηση των καταστροφών. Μαζί με τα στελέχη του Δήμου, επισκέφθηκε τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, πραγματοποιώντας αυτοψία για την ταχεία καταγραφή των χθεσινών καταστροφών και την άμεση δρομολόγηση της οικονομικής στήριξης και των απαιτούμενων αποζημιώσεων. Το νομικό πλαίσιο που ακόμη θέτει εμπόδια στους κατοίκους αυτών των περιοχών με τις πολύ πρόσφατες πληγές της Μήδειας για την καταβολή των αποζημιώσεών τους, αποδεικνύουν την αναλγησία του τάχα επιτελικού κράτους. Περισσότερα ΕΔΩ.

Ταμείο Ανάκαμψης: Σε αποκλεισμό το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων

Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά κωφεύει προκλητικά στην ανάγκη μετασχηματισμού του οικονομικού μας μοντέλου που ανέδειξε με τραγικό τρόπο η πανδημία. Η οικονομική κρίση μπορεί να επαναληφθεί εάν ο πακτωλός χρημάτων που συνιστούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ δεν μετουσιωθεί από την κυβέρνηση σε παραγωγικές επενδύσεις που δημιουργούν ποιοτικές θέσεις εργασίας. Για ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση χωρίς ανοιχτό διάλογο με τους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς, την επιχειρηματικότητα, τον κόσμο της εργασίας και το πολιτικό σύστημα, μεριμνά σχεδόν αποκλειστικά για τους λίγους και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που έχει επιλέξει για να συνεργάζεται. Παράλληλα, αποκλείει ξανά τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες από τη ρευστότητα των τραπεζών και από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, παρά τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν. Δεν αναγνωρίζει την αξία των δημόσιων υποδομών υγείας, εκπαίδευσης και μεταφορών, ενώ την ίδια ώρα, αντιλαμβάνεται ως τρόπους αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους και της μείωσης των κόκκινων δανείων, τη διευκόλυνση των γρήγορων πτωχεύσεων και των άμεσων πλειστηριασμών! Το Κίνημα Αλλαγής πολύ έγκαιρα είχε προτείνει εναλλακτικό σχέδιο με μέτρα που εξασφαλίζουν συνθήκες αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για όλους για να μείνει ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία. Περισσότερα ΕΔΩ.

Εκπαιδευτικό νομοσχέδιο: Πολιτική απαξίωσης του δημόσιου σχολείου

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί για την αναγκαία μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης ώστε να ενισχυθεί η προοπτική ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους, επιλέγει να διαμορφώσει ένα ασφυκτικό, αναχρονιστικό πλαίσιο Διοίκησης και ελέγχου της εκπαίδευσης, διαχωρίζοντας τους διδασκόμενους σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Μάλιστα, διατηρεί το «κουτσουρεμένο» από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχολείο, δεν προβλέπει το παραμικρό για το Ολοήμερο Δημοτικό και Γυμνάσιο αλλά και τη διεύρυνση του υποχρεωτικού ωραρίου λειτουργίας, ενώ παράλληλα μειώνει ώρες για θετικά μαθήματα, κοινωνικές επιστήμες, οικονομικά και άλλα. Τα στελέχη της εκπαίδευσης θα επιλέγονται με κομματικό έλεγχο και η αξιολόγηση θα περιορίζεται αυστηρά στους εκπαιδευτικούς, ενώ χρειαζόμαστε εξίσου την αξιολόγηση δομών, προγραμμάτων και στελεχών της εκπαίδευσης για ττη συνολική βελτίωση της σχολικής λειτουργίας. Στον αντίποδα όλων αυτών, μοναδικός σκοπός της κυβέρνηση είναι η απαξίωση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας εκπαίδευσης. Γι’ αυτό άλλωστε ολιγώρησε και δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία, δημιουργώντας έτσι, τεράστιες ανισότητες και μαθησιακά «κενά». Το Κίνημα Αλλαγής που αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας, προτείνει άμεση αναστολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για φέτος, ενώ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για το Εθνικό Ενιαίο Απολυτήριο, που αποσύρει τον χαρακτήρα του εξεταστικού κέντρου από την Γ’ Λυκείου, και δίνει τη δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να καθορίζουν τα κριτήρια εισαγωγής των μαθητών. Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩ κι ΕΔΩ.

Ασφαλιστικό: Υπονομεύεται το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Η Νέα Δημοκρατία με το νομοθέτημά οδηγεί την επικουρική ασφάλιση στον «Καιάδα» και τους νέους στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και τη μετανάστευση. Κι αυτό γιατί υπονομεύει πλήρως το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, πυροδοτεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον ηλικιακό ρατσισμό και οδηγεί σε μια σύνταξη 25%-35% χαμηλότερη από εκείνη που καταβάλλεται με βάση το σημερινό καθεστώς! Όσο κι αν επιχειρεί η κυβέρνηση να αποκρύψει τα μεγάλα ψέματα, η αλήθεια είναι ότι το κεφαλαιοποιητικό σύστημα δεν παρέχει καμία εγγύηση για το ύψος των συντάξεων ενώ μοναδικοί κερδισμένοι θα είναι ξανά οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων που θα «επενδύουν» τις εισφορές (δηλαδή, τον κόπο πολλών χρόνων δουλειάς) των ασφαλισμένων και οι μεγαλομέτοχοι των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, στους οποίους άλλωστε ο σημερινός Πρωθυπουργός το είχε τάξει προεκλογικά. Το Κίνημα Αλλαγής θα επανακαταθέσει τις προτάσεις του για ένα βιώσιμο, σύγχρονο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα γιατί σέβεται τους νέους, αλλά και τις παλαιότερες γενιές. Περισσότερα ΕΔΩ.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr