Αυτοψίες και συναντήσεις στα Χανιά του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ν. Ξυλούρη για έργα που θα εξεταστούν προς γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιανουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Αυτοψίες και συναντήσεις με σκοπό τη διερεύνηση προτεινόμενων έργων- Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων που πρόκειται να εξεταστούν προς γνωμοδότηση από την επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης.

Στο πλαίσιο των αυτοψιών έγιναν επισκέψεις σε θέσεις προτεινόμενων γυψορυχείων στον Δήμο Κισσάμου και συνάντηση στο Δημαρχείο όπου συζητήθηκε το θέμα καθώς και η εξέλιξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Κισσάμου.

Επίσης ο κ. Ξυλούρης έκανε αυτοψία σε θέση προτεινόμενου υβριδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους δήμους Πλατανιά και Καντάνου – Σελίνου και συνάντηση στο Πολύκεντρο του Δήμου Πλατανιά.

Οι επισκέψεις-συναντήσεις του κ. Ξυλούρη είχαν στόχο τη πληροφόρηση για τα παραπάνω θέματα και τη διεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο διαβούλευσης των έργων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης ανέφερε, ότι,  «πραγματοποιήσαμε τις συναντήσεις, κάναμε τις επαφές όπως οφείλουμε, με στόχο την λήψη των βέλτιστων γνωμοδοτικών αποφάσεων στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας».

Στις αυτοψίες και συναντήσεις συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστας Γύπαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κυκλικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη, Γιάννης Μανούσακας, Γιώργος Κονταξάκης και Αλέκος Μαρινάκης. Στις συναντήσεις συμμετείχαν ακόμη  ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Αντιδήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Γιώργος Βακάκης ο Διευθυντής Μαρίνος Κριτσωτάκης και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, τα αρμόδια στελέχη των Δήμων.

 

 

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.