Αυτοί εξαιρούνται από τη χρήση κάρτας για το χρήσιμο αφορολόγητου


0
(0)

Δύο νέες κατηγορίες φορολογουμένων που εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για το κτίσιμο του αφορολόγητου ορίου προσέθεσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα.

Πρόκειται για τους πολίτες των οποίων το ετήσιο πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το ετήσιο τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 9.500 ευρώ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι περιστασιακά απασχολούμενοι, αλλά και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που αιτούνται ή/και λαμβάνουν διεθνή προστασία από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα έκτιζαν το αφορολόγητο χωρίς να υποχρεώνονται να έχουν χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όσοι:

– Είναι από 70 ετών και πάνω (γεννηθέντες έως 31-12-1948).

– Έχουν αναπηρία από 80% και πάνω.

– Βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση.

– Ανήλικοι που υποβάλλουν δήλωση με εισόδημα από μισθούς ή συντάξεις.

– Κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων (εκτός από τουριστικούς τόπους).

– Δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν είναι πάνω από 9.500 ευρώ.

– Οι φορολογούμενοι που είναι γραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματός τους.

– Οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

– Οι φορολογούμενοι που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

– Οι φορολογούμενοι που είναι ασθενείς με μακροχρόνια νοσηλεία (άνω των 6 μηνών).

– Οι δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που ζουν ή εργάζονται στο εξωτερικό.

– Οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ υποχρεώνονται να υποβάλλουν δήλωση στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών. Προϋπόθεση είναι να έχουν τη φορολογική κατοικία τους σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. και τουλάχιστον το 90% του παγκόσμιου εισοδήματός τους να αποκτάται στην Ελλάδα, καθώς και όταν το εισόδημα που αποκτάται σε άλλο κράτος-μέλος Ε.Ε. είναι ιδιαίτερα χαμηλό, ώστε θα δικαιούνται την απαλλαγή του φόρου με τη φορολογική νομοθεσία του κράτους της κατοικίας.

Πηγή: cnn.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *