Αυτή την Κυριακή η συγκομιδή από τα υπεραιωνόβια και αρχαία ελαιόδεντρα της Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 23 Νοεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Τη Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, Παγκόσμια ημέρα Ελαιολάδου, συγκομίζουμε στην ύπαιθρο του Δήμου μας τον καρπό από τα υπεραιωνόβια και αρχαία ελαιόδενδρα. Η ελαιοσυλλογή αυτή είναι μια γιορτή! Μια γιορτή για την ελιά, για την ιστορία του τόπου μας και για εμάς! Μια ιδέα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Επτάστικτος» που υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά!

Να θυμίσουμε ότι η Επτάστικτος σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Κοκκινέλα, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 300 ελαιόδεντρα του Δήμου Ιεράπετρας. Η καταγραφή συνεχίζεται. Η μέση ηλικία των μέχρι σήμερα καταγεγραμμένων ελαιοδέντρων, είναι τα 1800 έτη. Η μικρότερη είναι 800 ετών και η μεγαλύτερη φτάνει στα 3000 έτη.

Ο όλος σχεδιασμός προβλέπει την σηματοδότηση πολιτιστικών διαδρομών στις κοινότητες του Δήμου μας, την δημιουργία ντοκιμαντέρ, την τοποθέτηση info point και έκδοση τουριστικού οδηγού, βήματα που ήδη υλοποιούνται από την Αμκε Κοκκινέλα. Ευελπιστούμε τον επόμενο χρόνο να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να διοργανωθεί ένα ακόμα μεγαλύτερο γεγονός στα χωριά του Δήμου μας με συμμετοχή των τοπικών φορέων.

Συμβολικά λοιπόν διοργανωνουμε και σας περιμένουμε την Κυριακή 27/11 ώρα 10:00 πμ.σε ελαιοσυλλογή σε οικογενειακό ελαιώνα κοντά στο Κεντρί (επι του επαρχιακού δρόμου Βαινιάς Κεντριού 400 περίπου μέτρα αριστερά μετά το ελαιουργείο του κ. Παπαδάκη). Είσαστε καλεσμένοι να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να γιορτάσουμε.

Την ίδια μέρα (27/11) θα πραγματοποιηθεί η κοινή άλεση των ελιών, στο ελαιουργείο του συνεταιρισμού Κεντρί Βαϊνιάς της Ιεράπετρας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο και το προσωπικό του ελαιουργείου για την προσφορά τους στην ΔΩΡΕΑΝ άλεση των ελιών.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στην διάθεση στα τηλέφωνα 6906064593 (Γ. Καραλάκης) 6981916832 (Γ. Τομαδακης), 6932403188 (Π. Δασκαλάκης)
www.eptastiktos.gr www.minoanolivetree.com

Για την ΔΕ της Κοινσεπ Επτάστικτος
Ο πρόεδρος
Γιώργος Καραλάκης

11

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.