Αυξημένες οι υπαίθριες καύσεις στην Ιεράπετρα – Αυστηρή προειδοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 30 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Μια μεγάλη αύξηση στις υπαίθριες καύσεις έχει παρατηρηθεί το τελευταίο δεκαήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κάνει μια ακόμα αυστηρή προειδοποίηση, υπενθυμίζοντας πως η αντιπυρική περίοδος λήγει στις 31 Οκτωβρίου και ως τότε οι έλεγχοι και τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά.

Αυτά αναφερόταν σε χθεσινή ανακοίνωση της ΠΥ Ιεράπετρας, τα οποία επανέλαβε μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο διοικητής Δημήτρης Καλιοντζής. Όπως είπε το φετινό καλοκαίρι ως τώρα έχει πάει πάρα πολύ καλά, ακόμα καλύτερα και από πέρυσι, με τα περιστατικά πυρκαγιών να είναι λίγα, κάτι που όπως είπε οφείλεται στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ υπηρεσιών, πολιτών και εθελοντών, που πλέον τα τελευταία χρόνια μετά και πολλές καταστροφικές πυρκαγιές, έχουν όλοι δει με μεγαλύτερη σοβαρότητα το ζήτημα της πρόληψης και πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα ο κ. Καλιοντζής τόνισε πως από φέτος  έχει αλλάξει ο τρόπος καταλογής των προστίμων, τα οποία πλέον βεβαιώνονται αμέσως στην εφορία και έτσι κανείς δεν μπορεί να τα αποφύγει ενώ είναι και πολύ μεγάλα σε κόστος. Συνολικά από τον Ιούλιο πρόστιμα που συνολικά ξεπερνούν τις 6.000 ευρώ έχουν βεβαιωθεί στην Ιεράπετρα.

Ο Διοικητής του τμήματος Ιεράπετρας, τόνισε πως παρά τον καιρό που άλλαξε τις τελευταίες ημέρες η επικινδυνότητα παραμένει πολύ μεγάλη, κάτι που φάνηκε στην πράξη και από την πρόσφατη πολύ σοβαρή πυρκαγιά κοντά στο Καλό Χωριό για την οποία χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων για την κατάσβεσή της.

Έτσι ο ίδιος υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει συνείδηση σε  όλους πως κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου κανείς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί γυμνή φλόγα στην ύπαιθρο, ακόμα και μέσα σε βαρέλι, ενώ και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, οι καύσεις θα πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και μέτρα ασφαλείας.

Τέλος ο κ. Καλιοντζής τόνισε πως από την 1η Νοεμβρίου που θα λήξει η αντιπυρική περίοδος η Υπηρεσία της Ιεράπετρας θα πραγματοποιήσει ένα συνολικό απολογισμό της φετινής χρονιάς, με όλα όσα σωστά και λάθος μπορεί να έγιναν εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.