ΑΤ Ιεράπετρας: Μάσκα στο θερμοκήπιο, μάσκα στις ελιές, απαγόρευση στο περπάτημα με τσιγάρο ή φαγητό χωρίς μάσκα


1
(2)

Τελευταία ενημέρωση 4 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Χρήσιμες απαντήσεις σε μια μεγάλη σειρά ερωτημάτων που απασχολούν τον καθένα σχετικά με τη νέα καθημερινότητα και τα νέα μέτρα που τόσο στο Λασίθι όσο και στην υπόλοιπη Κρήτη ισχύουν από την Τρίτη.

Ο υποδιοικητής του ΑΤ Ιεράπετρας Nίκος Τζουμάκας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι δίνοντας πολλές απαντήσεις σχετικά με τη νέα νομοθεσία και ειδικές περιπτώσεις που ο καθένας αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του και συχνά δεν προβλέπονται ακριβώς στις νέες κυβερνητικές αποφάσεις.

Σε γενικές γραμμές ο κ. Τζουμάκας τόνισε πως τα όργανα της τάξης και όσες υπηρεσίες έχουν επιφορτιστεί με το ρόλο του ελεγκτή, όπως η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, οι λιμενικές αρχές, υγειονομικές υπηρεσίες κ.α. στόχο έχουν να περάσουν ένα μήνυμα στην κοινωνία σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων και όχι στο να έχουν ένα εισπρακτικό ρόλο γι’ αυτό και η κοινή λογική θα επικρατεί εκεί που η νομοθεσία έχει κενά.

Τις πρώτες δυό μέρες εφαρμογής των νέων μέτρων στην Ιεράπετρα, η εικόνα που επικρατεί είναι πάρα πολύ καλή τόνισε, με τον κόσμο στην πλειοψηφία του να έχει κατανοήσει και να εφαρμόζει τα νέα μέτρα, ενώ χθες Τρίτη, καταγράφηκαν 4 παραβάσεις, δύο σε πεζούς χωρίς μάσκα, και δύο σε άτομα που κυκλοφορούσαν μετά τις 12, με τον ίδιο να τονίζει πως ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός με δεδομένο πως αστυνομικοί υπάλληλλοι έκαναν ελέγχους όλη την ημέρα.

Ο υποδιοικητής του τμήματος ανέλυσε τα βασικά μέτρα που ισχύουν για τη χρήση μάσκας για παράδειγμα μέσα στο αυτοκίνητο ή πάνω στη μηχανή, και όπως λέει εντός του αυτοκινήτου η μάσκα είναι υποχρεωτική όταν στο όχημα μεταφέρονται άτομα μη συγγενικά σε πρώτο βαθμό μεταξύ τους και μέχρι 4 άτομα. Στις μηχανές όπως είπε οι αναβάτες είναι έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένοι να φορούν κράνος οπότε η μάσκα δεν είναι απαραίτητη.

Ένα θέμα το οποίο δεν περιγράφεται ακριβώς στη νομοθεσία και έχει απασχολήσει πολύ την Υπηρεσία είναι το τι γίνεται στις περιπτώσεις που άνθρωποι που περπατούν, βγάζουν τη μάσκα για να καπνίσουν, να φάνε, ή να πιούν καφέ. Ο κ. Τζουμάκας τόνισε πως η ουσία των νέων μέτρων αφορά τον περιορισμό των μετακινήσεων, οπότε κάποιος που για παράδειγμα περπατά στην πλατεία της Ιεράπετρας, δεν μπορεί να βγάλει τη μάσκα για να φάει κάτι, μπορεί όμως να κάτσει σε ένα σημείο μόνος του, και εκεί να βγάλει τη μάσκα για να καπνίσει ή να φάει κάτι.

Άλλες περιπτώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το τι ισχύει εντός των θερμοκηπίων, σε εξωτερικές εργασίες, ή για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της ελαιοσυγκομιδής.

Ο κ. Τζουμάκας τόνισε πως η μόνη εξαίρεση που επιτρέπεται στο να μη φορά κανείς μάσκα αφορά αυτούς που εργάζονται μόνοι τους, είτε σε ανοιχτούς είτε σε κλειστούς ατομικούς χώρους, οπότε σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, είτε αφορά την ελαιοσυγκομιδή, είτε εργαζόμενους σε θερμοκήπιο ή σε ένα τεχνικό συνεργείο που εργάζεται σε εξωτερικό χώρο.

Ο υποδιοικητής του ΑΤ Ιεράπετρας τόνισε επίσης πως ο κάθε πολίτης μπορεί να καλεί στον αριθμό 1520 που αντιστοιχεί σε τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Ανάπτυξης όπου εκεί μπορεί να παίρνει απαντήσεις για όλα όσα ισχύουν καθώς και τις ανά κλάδο τροποποιήσεις που γίνονται.  Παράλληλα οι βασικές πληροφορίες για τα νέα μέτρα βρίσκονται και στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/

Aκούστε αναλυτικά:(εδώ)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Πλήθος ψήφων 2

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.