
Ατομικές πάβλοβες

Τελευταία ενημέρωση 17 Μαΐου 2020 by energinews (admin)
Συστατικά
- 50 γρ. ασπράδια
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. σαντιγί
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
- φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Το αλάτι βοηθάει να σφίξει γρηγορότερα η μαρέγκα.
- Προσθέτουμε σε 2 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα. Θέλουμε να ενσωματωθεί η ζάχαρη άχνη στο μείγμα και να σφίξει καλά η μαρέγκα.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.
- Βάζουμε λίγη μαρέγκα κάτω από τη λαδόκολλα, και στις 4 γωνίες, ώστε να κολλήσει καλά η λαδόκολλα πάνω στο ταψί.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι πυκνό 10 χιλ.
- Σχηματίζουμε τις μαρέγκες πάνω στο ταψί φτιάχνοντας 4 ‘’φωλιές’’ μέσα στις οποίες θα βάλουμε τη σαντιγί.
- Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Αφαιρούμε τις μαρέγκες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς για 30 λεπτά.
- Βάζουμε τη σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις φωλιές της μαρέγκας.
- Πασπαλίζουμε τις πάβλοβες με καβουρδισμένο αμύγδαλο, διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
πηγη:akispetretzikis.com