Ατομικές πάβλοβες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 17 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Συστατικά

  • 50 γρ. ασπράδια
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. σαντιγί
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Το αλάτι βοηθάει να σφίξει γρηγορότερα η μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε σε 2 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα. Θέλουμε να ενσωματωθεί η ζάχαρη άχνη στο μείγμα και να σφίξει καλά η μαρέγκα.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.
  • Βάζουμε λίγη μαρέγκα κάτω από τη λαδόκολλα, και στις 4 γωνίες, ώστε να κολλήσει καλά η λαδόκολλα πάνω στο ταψί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι πυκνό 10 χιλ.
  • Σχηματίζουμε τις μαρέγκες πάνω στο ταψί φτιάχνοντας 4 ‘’φωλιές’’ μέσα στις οποίες θα βάλουμε τη σαντιγί.
  • Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • Αφαιρούμε τις μαρέγκες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς για 30 λεπτά.
  • Βάζουμε τη σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις φωλιές της μαρέγκας.
  • Πασπαλίζουμε τις πάβλοβες με καβουρδισμένο αμύγδαλο, διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

πηγη:akispetretzikis.com

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.