Ατομικές πάβλοβες


0
(0)

Συστατικά

  • 50 γρ. ασπράδια
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. σαντιγί
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Το αλάτι βοηθάει να σφίξει γρηγορότερα η μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε σε 2 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα. Θέλουμε να ενσωματωθεί η ζάχαρη άχνη στο μείγμα και να σφίξει καλά η μαρέγκα.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.
  • Βάζουμε λίγη μαρέγκα κάτω από τη λαδόκολλα, και στις 4 γωνίες, ώστε να κολλήσει καλά η λαδόκολλα πάνω στο ταψί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεράκι πυκνό 10 χιλ.
  • Σχηματίζουμε τις μαρέγκες πάνω στο ταψί φτιάχνοντας 4 ‘’φωλιές’’ μέσα στις οποίες θα βάλουμε τη σαντιγί.
  • Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • Αφαιρούμε τις μαρέγκες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς για 30 λεπτά.
  • Βάζουμε τη σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις φωλιές της μαρέγκας.
  • Πασπαλίζουμε τις πάβλοβες με καβουρδισμένο αμύγδαλο, διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

πηγη:akispetretzikis.com

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *