Ατελείωτες βροχές φέρνουν λακκούβες, λάσπες, βράχια στους ταλαιπωρημένους δρόμους και οδηγούς της Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Άλλη μια μέρα με έντονες βροχοπτώσεις ήταν η Τετάρτη για την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, σε μια χρονιά που τα βροχομετρικά στοιχεία μάλλον θα σπάσουν κάθε ρεκόρ, αλλά μαζί τους αναδεικνύουν και πολλά διαχρονικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο σε όλο το Δήμο Ιεράπετρας.

Οι ζημιές και τα προβλήματα δεν έλειψαν από τη χθεσινή σχεδόν 24ωρη νεροποντή, ιδίως σε γνωστά προβληματικά σημεία. Όπως λέει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Κ. Αστροπεκάκης, χθες υπήρξαν παρεμβάσεις για πτώσεις βράχων στο δρόμο από Μύρτος προς Τέρτσα, αλλά και στο δρόμο προς Μακρυλιά που για άλλη μια φορά στο δρόμο έφτασε μεγάλος όγκος λάσπης και φερτών υλικών με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη και επικίνδυνη η κυκλοφορία και το πρωί της Πέμπτης.

Παράλληλα στην Ανατολή τόσο νωρίς το απόγευμα όσο και αργότερα έπεσαν βράχοι στο δρόμο με τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται από εθελοντές κυρίως του συλλόγου τετρακίνησης Ιεράπετρας χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση του Δήμου και για το λόγο αυτό ο κ. Παπαδάκης τους ευχαρίστησε θερμά για την πολύ άμεση και εθελοντική τους δράση. Βράχοι έπεσαν και στο δρόμο από Αγιά Φωτιά προς Σχινοκάψαλα για τους οποίους έγιναν παρεμβάσεις

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε ιρλανδικές διαβάσεις με εκείνη στο Σαράτση Κάμπο να κλείνει προληπτικά αφού οι ποσότητες του νερού ήταν τεράστιες.

Πέρα απ’ αυτά, μέσα στην πόλη η κατάσταση με τις λακκούβες έγινε ανυπόφορη κυρίως στον περιφερειακό της Κύπρου και Κ. Καραμανλή, όπου αρκετοί οδηγοί έπαθαν ζημιές πέφτοντας σε παλιές και νέες λακκούβες και ο δρόμος αυτή τη στιγμή έχει γεμίσει με προειδοποιητικούς κώνους για να προφυλαχτούν οι οδηγοί.

Μέσα στην πόλη το ζήτημα της αποκατάστασης δεν αναμένεται να προχωρήσει πολύ άμεσα λόγω της κακοκαιρίας, όμως όπως έχει ξαναναφερθεί και επανέλαβε ο αντιδήμαρχος Κωστής Αστροπεκάκης, υπάρχει δημοπρατημένο έργο για σημαντικές ασφαλτοστρώσεις και εντός και εκτός της πόλης, όμως το έργο αυτό δεν μπορεί να ξεκινήσει με αυτό τον καιρό, και έτσι για την ώρα θα γίνουν μόνο πρόχειρες παρεμβάσεις.

8

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.