Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου: «Ο Ηρακλειώτης να επιλέγει αν θέλει να πάρει ταξί ή λεωφορείο»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Επιστολή σχετικά με τη μεταφορά της στάσης λεωφορείων εντός του λιμανιού  

Επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου στέλνει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων, σχετικά με το αστικό ΚΤΕΛ στο Λιμάνι της πόλης, καθώς και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η εν λόγω απόφαση στους οδηγούς ταξί.

Πρόκειται για την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. του ΟΛΗ – η οποία και ζητήθηκε και από το νέο ΔΣ – για τη μεταφορά της αφετηρίας από τον χώρο εξωτερικά της περίφραξης (παραλιακή) στο εσωτερικό του λιμανιού.

Όπως αναφέρουν: «Η παραπάνω απόφαση ουδέποτε υλοποιήθηκε υπό τον φόβο των αντιδράσεων των Ταξιτζήδων, η μη υλοποίηση όμως της απόφασης στην ουσία τιμωρεί το επιβατικό κοινό και όλους τους συναλλασσόμενους με το λιμάνι και τους αναγκάζει θέλοντας και μη να χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους τα ταξί στερώντας τους το δικαίωμα της επιλογής μέσου μετακίνησης τους».

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων, οι ίδιοι θα στηρίξουν την επιλογή των κατοίκων και επισκεπτών του Ηρακλείου, να αποφασίζουν το μέσο μετακίνησης που θα επιλέξουν.

Αναλυτικά, η επιστολή τους:

«Όπως γνωρίζετε το προηγούμενο Δ.Σ. του Ο.Λ.Η με ομόφωνη απόφαση του (673/1-2-2019) ενέκρινε την αίτηση του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου για την μεταφορά της αφετηρίας από τον χώρο εξωτερικά της περίφραξης (παραλιακό δρόμο) στο εσωτερικό του Λιμένος.

Η παραπάνω απόφαση ουδέποτε υλοποιήθηκε υπό τον φόβο των αντιδράσεων των Ταξιτζήδων, η μη υλοποίηση όμως της απόφασης στην ουσία τιμωρεί το επιβατικό κοινό και όλους τους συναλλασσόμενους με το λιμάνι και τους αναγκάζει θέλοντας και μη να χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους τα ταξί στερώντας τους το δικαίωμα της επιλογής μέσου μετακίνησης τους.

Με την αλλαγή του Δ.Σ. του Ο.Λ.Η το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. επανήλθε ζητώντας την ενεργοποίηση ομόφωνης απόφασης (673/1-2-2019) .

Πράγματι μετά τον ορισμό της θέσης από τις υπηρεσίες του Ο.Λ.Η το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. ξεκίνησε το δρομολόγιο της Κνωσσού την 1-3-2020.

Όμως μετά από τις αντιδράσεις και πάλι των Ταξί ανεστάλη για μια ακόμη φορά η συνέχιση της εκτέλεσης της παραπάνω ομόφωνης απόφασης.

Από τα παραπάνω καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι έχει παρεξηγηθεί η όποια στάση μας και ενδεχομένως έχει ερμηνευθεί σαν αδυναμία.

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε οι χρήστες του Αστικού Λεωφορείου στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οι περισσότεροι αδύνατοι οικονομικά και με τις πράξεις σας τους στερείτε το δικαίωμα της επιλογής μεταφορικού μέσου.

Επίσης γνωρίζετε ότι εντός του χώρου του Λιμένος συνυπάρχουν όλα τα μέσα μεταφοράς και στο μόνο μέσο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ την είσοδο είναι το Αστικό Λεωφορείο.

Μετά τα παραπάνω ο Σύνδεσμος μας σας ζητά το αυτονόητο επιτέλους αποφασίστε για την καλύτερη και φθηνότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών της πόλεως μας.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο εξής η ανεκτικότητα που έως τώρα έχομε δείξει έλαβε ΤΕΛΟΣ.

Ο Σύνδεσμος μας θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα το Δικαίωμα του Ηρακλειώτη να επιλέξει το μέσον μετακίνησης του και όχι την αναγκαστική χρήση του Ταξί που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν.»

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.