Ασπίδα προστασίας για το Ηράκλειο η εκπόνηση μελέτης «Οριοθέτηση-διευθέτηση και εξυγίανση του ποταμού Γιόφυρου» προϋπολογισμού 1,298 εκ. ευρώ που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την «Οριοθέτηση-διευθέτηση και εξυγίανση του ποταμού Γιόφυρου» με προϋπολογισμό 1,298 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η μελέτη που θα εκπονηθεί  αφορά την οριοθέτηση τμήματος του ποταμού Γιόφυρου από το πέρας της υπάρχουσας εγκεκριμένης μελέτης οριοθέτησης του ΟΑΝΑΚ μέχρι το φράγμα Δρακουλιάρη, τον έλεγχο της υφιστάμενης οριοθέτησης του τμήματος του ποταμού, έργα διευθέτησης συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των δύο γεφυρών στη περιοχή της Φοινικιάς και στη περιοχή του Δρακουλιάρη, καθώς και τις υποστηρικτικές μελέτες.

«Ασπίδα προστασίας» χαρακτήρισε  ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης το έργο οριοθέτησης του ποταμού Γιόφυρου σε μήκος 14 χιλιομέτρων που θα  υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της μελέτης που υπέγραψε σήμερα.

Στην υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν: ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η γενική διευθύντρια τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Δοξάκη, ο διευθυντής τεχνικών έργων ΠΕ Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης, η πολιτική μηχανικός ΠΕ Ηρακλείου Μαργαρίτα Μαυροκορδάτου, και οι εκπρόσωποι των μελετητικών γραφείων που θα εκπονήσουν την μελέτη Στέλλα Καϊμάκη, Μιχάλης Παρασκευόπουλος, Γιάννης Γεωργακάκος.

Τα αντιπλημμυρικά έργα θα αφορούν κυρίως τις περιοχές όπου θεωρούνται επικίνδυνες για την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων και θα πρέπει να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός για την θωράκιση τους. Οι περιοχές που προτείνονται για «θωράκιση» είναι οι Τρεις Βαγιές μετά τη μεταλλική γέφυρα έως τη συμβολή με το ρέμα Χρυσοβαλάντου, η περιοχή που βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός Ηρακλείου, η περιοχή από τη Φοινικιά έως τις Μαλάδες και η περιοχή εκατέρωθεν της γέφυρας του Δρακουλιάρη. Επίσης θα εκπονηθούν στατικές μελέτες για την αντικατάσταση δύο γεφυρών, σε στάδιο προμελέτης και σε στάδιο οριστικής, στις θέσεις Φοινικιάς και Δρακουλιάρη.

VIDEO

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.