Ασελγούσε στην τότε ανήλικη θετή κόρη του – Σήμερα η δίκη

Τελευταία ενημέρωση 17 Οκτωβρίου 2018 by energinews (admin)

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος προέβη στις ασελγείς του πράξεις από τις αρχές του 2015 μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2016.

Μια αρκετά ασυνήθιστη υπόθεση αναβιώνει σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει ένας 46χρονος – σήμερα – άνδρας, ο οποίος πριν από περίπου ενάμιση χρόνο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών χωρίς αναστολή, καθώς φέρεται να ασελγούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα σε βάρος της – τότε – ανήλικης θετής του κόρης.

Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όλα συνέβησαν όταν ο κατηγορούμενος ήταν περίπου 43 ετών και η κόρη της συζύγου του περίπου 15 χρονών. Εντούτοις, πρέπει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την κοινή γνώμη της Κρήτης, στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο καταδικασθείς, όσο και η ανήλικη τότε κοπέλα είχαν υποστηρίξει πως ό,τι συνέβαινε μεταξύ τους ήταν συναινετικό…

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με το οποίο είχε παραπεμφθεί – και τελικά καταδικαστεί – ο 46χρονος, ο ίδιος φέρεται να εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι η μητέρα τού κοριτσιού και σύζυγός του απουσίαζε από το σπίτι της οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της απουσίας της μητέρας της μικρής από το σπίτι, τρεις φορές την εβδομάδα, ο καταδικασθείς φέρεται να έπειθε την κοπέλα να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο 46χρονος φέρεται να ενήργησε ως ενήλικας «ασελγείς πράξεις με ανήλικη που συμπλήρωσε τα 14, όχι όμως τα 18 έτη, την οποία του είχαν εμπιστευτεί να επιβλέπει ή και να τη φυλάσσει έστω και προσωρινά, ενώ ήταν ο ίδιος πρόσωπο οικείο αυτής και συνοικούσε μαζί της».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος προέβη στις ασελγείς του πράξεις από τις αρχές του 2015 μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2016.

Όπως είχε γίνει, ωστόσο, γνωστό κατά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τόσο ο πατριός της κοπέλας, όσο και η τελευταία είχαν υποστηρίξει ότι είχαν σχέση. Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είχε καταθέσει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο 46χρονος, ήταν ερωτευμένος με την κόρη της γυναίκας του. Με τη σειρά της, η ανήλικη – τότε – κοπέλα φέρεται να είχε υποστηρίξει πως ό,τι συνέβαινε μεταξύ της ίδιας και του πατριού της γινόταν με τη συναίνεσή της.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Στις αρχές Μαΐου του 2017, ο 46χρονος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου, στη Νεάπολη, το οποίο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντάς του “καμπάνα” 17 ετών. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για δύο πράξεις: Για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, από οικείο που συνοικεί με τον ανήλικο, καθώς και για αποπλάνηση παιδιού που συμπλήρωσε το 14ο έτος της ηλικίας του.

Τελικά το δικαστήριο τού επέβαλε κάθειρξη 15 ετών για την κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και φυλάκιση 5 ετών για τη δεύτερη πράξη. Οι δύο ποινές συγχωνεύτηκαν από την Έδρα, με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να καταδικάζει τελικά ομόφωνα τον κατηγορούμενο σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών και 6 μηνών. Εξάλλου, το δικαστήριο επέβαλε στον 46χρονο στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για 5 χρόνια.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε ζητήσει μετά την καταδικαστική απόφαση η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Εάν η Έδρα έκανε δεκτό το εν λόγω αίτημα, ο καταδικασθείς δε θα οδηγείτο στη φυλακή, παρά θα παρέμενε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. Ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δε χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του 46χρονου, με αποτέλεσμα αυτός να οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (5-2), καθώς μειοψήφησαν η πρόεδρος της Έδρας κι ένας ένορκος, οι οποίοι έκριναν ότι θα πρέπει να δοθεί αναστέλλουσα δύναμη με περιοριστικούς όρους στην έφεσή του.

Ας σημειωθεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο διεξήχθη πέρυσι κεκλεισμένων των θυρών, καθώς η κοπέλα ήταν – ακόμη – ανήλικη. Κανείς δε γνωρίζει, πάντως, εάν η 18χρονη σήμερα κοπέλα θα δώσει το “παρών” στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

Δήλωσε ερωτευμένος ο κατηγορούμενος

Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, «ο δόλος που επέδειξε ο κατηγορούμενος εμφανίζει ιδιαίτερη επίσης ένταση και διάρκεια, δεδομένης της ειδικής μεθόδου που ακολούθησε για να καλλιεργήσει την εμπιστοσύνη έως και εξάρτηση του θύματος από τον ίδιο, την οποία στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για να το καταστήσει υποχείριό του και αντικείμενο ηδονής».
Όπως αναφέρθηκε, εξάλλου, στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος ενώπιον του «ακροατηρίου δεν επέδειξε καμία μετάνοια, αντίθετα συνέχισε να υποστηρίζει ότι επρόκειτο για μια υγιή και πάντως κοινωνικά ανεκτή ερωτική σχέση, που πήγασε από αγνά ερωτικά έως και αλτρουιστικά συναισθήματα προς το ανήλικο θύμα του».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.