Αρνητικό το πρώτο ύποπτο δείγμα κορονοϊού στην Ιεράπετρα, αναμονή αποτελεσμάτων και για δεύτερο


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 13 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το τελευταίο διήμερο και το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Κρήτη.

Γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του ιδρύματος κυριολεκτικά κάνει ένα αγώνα δρόμου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν προκύψει τόσο στο κομμάτι της  της ενημέρωσης και διαχείρισης του κοινού που είναι μεγάλο,  της αντιμετώπισης ύποπτων περιστατικών, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο.

Αυτή είναι η εικόνα που μετέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο αναπληρωρής διοικητής του Νοσοκομείο Μανώλης Καλλιονάκης, μετά και από τα πρώτα δύο ύποπτα κρούσματα για τα οποία στάλθηκαν δείγματα προς ανάλυση στο ΠΑΓΝΗ.

Χθες το πρωί όπως λέει μια νεαρή γυναίκα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο με ελαφρά συμπτώματα, είχε όμως επαφές με άτομα από Ιταλία, και έτσι αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, να σταλεί δείγμα για ανάλυση στο ΠΑΓΝΗ. Αργότερα το μεσημέρι ακόμα μια γυναίκα με ελαφρά συμπτώματα θεωρήθηκε ύποπτη και στάλθηκε επίσης δείγμα Ηράκλειο.

Για το πρώτο κρούσμα, περίπου στις 11 χθες το βράδυ η απάντηση που ήρθε ήταν αρνητική, ενώ αναμένεται η απάντηση και για το δεύτερο με τη γυναίκα να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από χθες, ανέφερε ο κ. Καλλιονάκης.

Αυτά τα δύο είναι τα μοναδικά περιστατικά στην Ιεράπετρα που έχουν θεωρηθεί ύποπτα και έχουν σταλεί δείγματα για ανάλυση.

Αυτή τη στιγμή στο ΠΑΓΝΗ αναλύονται πάρα πολλά δείγματα, τόνισε ο κ. Καλλιονάκης,  με τα εργαστήρια να λειτουργούν όλο το 24ωρο, και υπάρχει τεράστιος φόρτος εργασίας.

Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο που πρέπει να επισκεφθεί το Νοσοκομείο, να είναι πολύ προσεκτικός, και να φροντίζει μόνος του να τηρεί μέτρα ασφαλείας κρατώντας αποστάσεις 2 μέτρων από άλλα άτομα που βρίσκονται στο Νοσοκομείο.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.