Αρνητικό και το τρίτο τεστ του 87χρονου στο νοσοκομείο Χανίων


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 28 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Αρνητικό ήταν και το τρίτο τεστ για κορονοϊό που έγινε στον 87χρονο Χανιώτη σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο συντονιστής για τον κορονοϊό στην Κρήτη, λοιμωξιολόγος-καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας, μίλησε στο zarpanews.gr και εξήγησε πως γίνεται τη μία μέρα το ένα δείγμα από τον ασθενή να είναι θετικό και την επομένη να βγαίνει αρνητικό.

«Αυτά συμβαίνουν στην Ιατρική πάντα. Υπάρχουν μικρές πιθανότητες, αλλά συμβαίνουν.» εξήγησε ο κ. Γκίκας και ανέλυσε το τι μπορεί να συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση του ηλικιωμένου στα Χανιά:

«Αρχικά, μπορεί να αρνητικοποιήθηκε ο ιός την άλλη μέρα. Δεύτερον, μπορεί να υπήρξε ένα δείγμα ψευδώς θετικό, σε πάρα πολύ μικρό ποσοστό, σχεδόν 1% των περιπτώσεων. Εξαρτάται από την πλατφόρμα, τον τύπο της εξέτασης που κάνει ο μοριακός. Το να βγήκε ψευδώς αρνητικό το δείγμα, είναι επίσης πιθανό, είναι πιο μεγάλα τα ποσοστά που σημειώνεται. Η τρίτη εκδοχή είναι να μη νοσεί καθόλου ο άνθρωπος και να είναι οριακό το αποτέλεσμα. Εκεί είναι που μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας για να το κρίνει αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο λοιμωξιολόγος.

Ο 87χρονος Χανιώτης θα πάρει εξιτήριο ίσως και σήμερα από το Νοσοκομείο Χανίων.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.