Αρνητικά τα πρώτα 150 rapid test που έγιναν στο Δήμο Ιεράπετρας


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Χωρίς να προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα έχουν καταλήξει τα πρώτα 150 rapid test τα οποία προμηθεύτηκε και έχουν γίνει στο Δήμο Ιεράπετρας.

Τα γρήγορα αυτά τεστ κορωνοϊού, τα οποία θεωρούνται αρκετά αξιόπιστα ιδιαίτερα σε ασθενείς με συμπτώματα, όπως έχουμε γράψει πρόσφατα, τα προμηθεύτηκε ο Δήμος Ιεράπετρας με σκοπό να εξυπηρετηθούν κυρίως οι ανάγκες φοιτητών που επιστρέφουν στην πόλη λόγω των κλειστών Πανεπιστημίων, αλλά και σε αιρετούς, υπαλλήλους που επιστρέφουν από άδειες και στενούς συγγενείς υπαλλήλων.

Αρχικά έχει γίνει προμήθεια 1.000 τεστ τα οποία τμηματικά θα φτάνουν στο Δήμο Ιεράπετρας, ενώ υπάρχει προϋπολογισμός για να αγοραστούν συνολικά 2.000 γρήγορα τεστ.

Έτσι μέχρι και το περασμένο Σάββατο έχουν γίνει 150 τεστ τα οποία ήταν όλα αρνητικά, ενώ αύριο πιθανότατα αναμένεται η δεύτερη παρτίδα τεστ, με περίπου 50 άτομα να βρίσκονται στη λίστα για να εξεταστούν.

Αντίστοιχα αρνητικά είναι και τα τεστ που έχουν γίνει κυρίως σε αιρετούς του Δήμου Αγίου Νικολάου και Σητείας μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Δήμαρχο κ. Ζερβό και στον αντιδήμαρχο Σητείας κ. Αϊλαμάκη.

Τα στοιχεία των κρουσμάτων σε επίπεδο νομού, μετά από μια απότομη αύξηση των τελευταίων δύο εβδομάδων, φαίνεται να επιστρέφουν σε χαμηλότερα νούμερα, με 2 νέα κρούσματα χθες και προχθές, ένα διήμερο χωρίς κανένα κρούσμα και συνολικά 19 κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες, με το σύνολο στο νομό από την αρχή της πανδημίας να βρίσκεται πλέον στα 74 πλέον κρούσματα σε μόνιμους κατοίκους Λασιθίου.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.