Αρνί ή κατσίκι με σταμναγκάθι ή ραδίκια αυγολέμονο


0
(0)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα. Τα βράζουμε για 10 λεπτά σε καυτό νερό και τα σουρώνουμε. Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια. Το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές για 5-7 λεπτά. Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο-λίγο ένα με ενάμιση ποτήρι νερό μέχρις ότου ψηθεί (1 με 1 1/2 ώρα). Δέκα λεπτά πριν ψηθεί το κρέας, ξαναρίχνουμε ένα ποτήρι νερό από τα χόρτα που βράσαμε και τα χόρτα. Σβήνουμε τη φωτιά, κάνουμε το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας, ανακατεύοντάς το προσεκτικά.
Το φαγητό αυτό τρώγεται και χωρίς αυγολέμονο.

Υλικά

1.200 γρ. αρνί ή κατσίκι
1 1/2 κιλό σταμναγκάθι ή ραδίκια
2/3 νεροπότηρου λάδι
αλάτι, πιπέρι
για το αυγολέμονο
1-2 αυγά
1 κρασοπότηρο χυμό λεμονιού
chania.eu

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *