«Αρκετά ευνοημένη η Ιεράπετρα στις τιμές της ντομάτας φέτος – Τα βελανίδια απαιτούν καλύτερη προώθηση»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Με την παραγωγή στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας αλλά και όλης της Κρήτης να βρίσκεται σε πλήρεις ρυθμούς η εικόνα που επικρατεί στην υπόλοιπη Ελλάδα δείχνει κάποια πρώτα σημάδια για την πορεία που θα ακολουθήσει η φετινή καλλιεργητική σεζόν μέχρι το τέλος της.

Σημάδια, τα οποία όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο διευθυντής marketing της Syngenta, Μάνος Δελημπαλταδάκης, φαίνεται πως είναι αρκετά θετικά για την περιοχή της Ιεράπετρας.

Η φετινή χρονιά μέχρι τώρα είναι ήδη πολύ καλή τόνισε ο κ. Δελημπαλταδάκης και έτσι, αν και ακριβείς εκτιμήσεις για την πορεία δεν μπορούν να γίνουν, τα στοιχεία από τις φυτεύσεις στην υπόλοιπη Κρήτη και Ελλάδα δείχνουν ευνοϊκά.

Οι παραγωγοί τομάτας φαίνεται πως θα έχουν τα μεγαλύτερα κέρδη, αφού φέτος οι φυτεύσεις τόσο στην υπόλοιπη Κρήτη όσο και σε όλη την Ελλάδα είναι αρκετά μειωμένες με παραγωγούς να έχουν επιλέξει να μην μπουν στις πρώιμες καλλιέργειες κάτι που δείχνει πως οι τιμές το επόμενο διάστημα θα κινηθούν σε πολύ καλά επίπεδα.

Οι φυτεύσεις αγγουριών αντίθετα είναι αρκετά αυξημένες και υπάρχουν περιοχές όπως η Μεσσηνία με πολύ μεγάλη παραγωγή, όμως απ’ τη στιγμή που οι τιμές συνεχίζουν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, αυτό είναι ένα επίσης καλό σημάδι για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στις καλλιέργειες μελιτζάνας δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τις άλλες χρονιές και αναμένεται μια σταθερή χρονιά, ενώ στα πιπεροειδή οι καλλιέργειες στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι αυξημένες και εκεί ενδέχεται οι τιμές να εμφανίσουν πτώσεις στην πορεία.

Ο κ. Δελημπαλταδάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις καλλιέργειες τομάτας βελανίδι, ένα αγροτικό προϊόν με πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης το οποίο όμως προς το παρόν δεν έχει καταφέρει να δείξει τη δυναμική του παρά την μεγάλη παραγωγή.

Το συγκεκριμένο προϊόν θα πρέπει να μείνει στη συνείδηση των καταναλωτών όλης της Ελλάδας ως «Βελανίδι Κρήτης» για να καταφέρει να αποκτήσει χαρακτηριστικά ανάλογα με την υψηλή ποιότητα και γεύση του, όπως συμβαίνει με άλλα προϊόντα όπως η φάβα για την οποία όλοι ξέρουν πως η καλύτερη ποιότητα έρχεται από τη Σαντορίνη ή όπως τα ροδάκινα που έχουν συνδεθεί με το Βελβεντό.

Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται στην Ιεράπετρας όπως είπε ο κ. Δελημπαλταδάκης είναι πως τα βελανίδια συνεχίζουν να διακινούνται με το κιλό, κάτι που τα κάνει πιο δύσκολο να πωληθούν λόγω της μεγάλης τιμής που βλέπουν οι καταναλωτές. Αντίθετα το βάρος θα πρέπει να πέσει στις συσκευασίες στο συγκεκριμένο προϊόν ώστε με λιγότερα χρήματα να είναι πιο εύκολο για την αγορά να δοκιμάσει ένα προϊόν πολύ ανώτερης ποιότητας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ακούστε αναλυτικά:(ΕΔΩ)

28

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.