ΑΡΘΡΟ ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»:ΓΙΑ «ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ»


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Ιανουαρίου 2021 by manos (seo)-admin

Μια αναφορά της Φ. Γεννηματά στη Βουλή που ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε ευκαιριακά να την αξιοποιήσει και μια αντίστοιχη του Γ. Παπανδρέου σε ένα περιφερειακό μέσο ήταν αρκετή για να πάρει φωτιά η «προοδευτική διακυβέρνηση».

Λες και την άκουσαν όλοι πρώτη φορά. Ξεχνούν ότι ως κορυφαία στρατηγική και στόχος της παράταξης υπάρχει και επαναλαμβάνεται εδώ και δυο τουλάχιστο δεκαετίες σε όλα ανεξαίρετα τα πολιτικά και προγραμματικά κείμενα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του Κινήματος Αλλαγής. Θέση που επικαθορίζει τις προγραμματικές επεξεργασίες και το περιεχόμενο των προτάσεων που συστηματικά διατυπώνονται σε όλα τα ζητήματα.

Παράλληλα έχει συνδεθεί άρρηκτα με την αυτόνομη πορεία και την αυτοδύναμη στρατηγική του χώρου για την οποία υπάρχει εδώ και πολύ καιρό αδιάσπαστη ενότητα και καθολική συνείδηση.

Σ’ αυτή την πορεία είναι προφανές ότι ο κύριος αντίπαλος της παράταξης είναι η νεο-Δεξία και η συντηρητική της πολιτική. Και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις που εκπροσωπεί, την πρακτική στην εξουσία και το θρυμματισμένο «ηθικό πλεονέκτημα» δεν συνιστά αξιόπιστο προοδευτικό εταίρο. Μια πραγματική «Κυβερνώσα Αριστερά» που θα εκπροσωπούσε ένα νέο πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα για την αναγέννηση της χώρας εξακολουθεί να είναι το ζητούμενο. Αυτό οφείλει να υπηρετήσει το Κίνημα Αλλαγής.

Το ερώτημα είναι γιατί, ενώ από την αρχή έχει ξεκαθαριστεί και επαναλαμβάνεται σε κάθε ευκαιρία από την Φ. Γεννηματά το ζήτημα της εικαζόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και επανέρχεται με κάθε αφορμή και για «ψύλλου πήδημα».

Είναι απλό. Εξυπηρετεί τις προθέσεις και τους στόχους τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεν ΝΔ παρουσιάζει την υποτιθέμενη προσέγγιση ως διαδικασία αποδέσμευσης κεντρώων και εκσυγχρονιστικών δυνάμεων τις οποίες θέλει να προσεταιριστεί. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένη την καταλυτική αποδοκιμασία της διακυβέρνησης του και την αποτυχία του εγχειρήματος της «προοδευτικής συμμαχίας» επιχειρεί με δέλεαρ την απλή αναλογική να εμφανίσει μια εκ νέου αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης.

Για την επίτευξη των στόχων τους επιστρατεύουν στην κυριολεξία όλα τα επικοινωνιακά όπλα που διαθέτουν επιχειρώντας να κρατήσουν στο περιθώριο το Κίνημα Αλλαγής. Άλλοι αμφισβητούν την αντιπαράθεση γενικότερα Δεξιάς – Αριστεράς ή Συντήρησης Προόδου με τρόπο ανιστόρητο και εντελώς επιφανειακό. Άλλοι προσπαθώντας να μας ταυτίσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ ισοπεδώνουν την τεράστια διαφορά στο είδος της αντιπολίτευσής που ασκούμε και μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι. Άλλοι ενσωματωμένοι στο σύστημα συμφερόντων της νέας εξουσίας φιλοτεχνούν το προοδευτικό προσωπείο μιας κατ’ εξοχή συντηρητικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού της. Αυτά όμως δεν αλλάζουν την πραγματικότητα για το χαρακτήρα και το ποιόν του σημερινού «δικομματισμού».

Για το Κίνημα Αλλαγής τα πράγματα είναι απλά και καθαρά. Χωρίς ουσιαστική ανατροπή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων που θα αναδείξει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις, δεν υπάρχει δυνατότητα προοδευτικής διακυβέρνησης για τη χώρα. Δεν θα μας βάλουν «πιπέρι στο στόμα» επειδή επιμένουμε στον δικό μας στρατηγικό και προγραμματικό στόχο που είναι συνυφασμένος με την ταυτότητα, την φυσιογνωμία και τη διαδρομή της παράταξης. Ιδιαίτερα τώρα που οι ιδέες μας επιστρέφουν, οι μνήμες ξυπνούν, οι θέσεις μας πάντοτε προοδευτικές και υπεύθυνες προτείνουν πραγματικές λύσεις στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η παράταξη μας δεν μπορεί να κοιτάζει πίσω. Οφείλει να βλέπει και να προχωρεί Μπροστά. Και να μην ακούει τις σειρήνες που την αποπροσανατολίζουν από τις εθνικές και κοινωνικές της επιδιώξεις.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ, ΜΕ 25 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑ ΤΑΞΗ ΚΡΥΒΕΙ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ρ/σ ALPHA 9,89 και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη

Πρώτον, είναι απολύτως αυτονόητο να ασκούμε κριτική σε αποφάσεις, χωρίς σχέδιο. Όταν ένας υπουργός βγαίνει και λέει ότι πρέπει να ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο και μετά από λίγο βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανακοινώνει σκληρό lock down, επιτέλους δεν μιλάνε μεταξύ τους να συνεννοηθούν; Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια ασυνεννοησία και τα τόση ανοργανωσιά;

Δεύτερον, υπάρχουν συμπολίτες μας επιχειρηματίες οι οποίοι ξεκίνησαν να λειτουργούν με το click away σε πολύ δύσκολες συνθήκες, έχουν κάνει παραγγελίες για όλο τo επόμενο χρονικό διάστημα με αρκετό κόπο και τώρα η κυβέρνηση λέει να κλείσουν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους ασχέτως αν τα προϊόντα τους χαλάσουν ή πρέπει να πεταχτούν γιατί δεν θα μπορούν να καταναλωθούν.

Τρίτον η κυβέρνηση είναι «ράβε ξήλωνε».

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ανακοινώνει ανοιχτά σχολεία. Τρίτη, Πέμπτη κομμωτήρια, άλλες μέρες βιβλιοπωλεία και μετά πάλι τα κλείνει όλα. Αυτά δεν βοηθούν τους πολίτες να αντιληφθούν που πηγαίνει το πράγμα, ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης, και προφανώς όλο αυτό αποδεικνύει μία τεράστια ανεπάρκεια και στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αντιμετώπισης της πανδημίας.

Για το πιθανό άνοιγμα των σχολείων

Ακούμε ότι θα ανοίξουν πάλι τα σχολεία, με συνωστισμό μαθητών. Άνοιγμα οριζόντιο, με 25-30 παιδιά στην τάξη, χωρίς να έχουν προηγηθεί τεστ, ακόμα και σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο κρύβει σοβαρούς κινδύνους.

Εμείς είχαμε εμφατικά υπογραμμίσει από την αρχή το θέμα ανοίγματος των σχολείων, ήδη από το Σεπτέμβριο. Θεωρούμε ότι ο φυσικός χώρος των παιδιών είναι το σχολείο και προφανώς πρέπει να επιστρέψουν τα παιδιά γιατί είναι πολύ διαφορετικό το μάθημα στην τάξη με τον δάσκαλο από ότι με την τηλεκπαίδευση.

Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει με τους όρους, που πήγε η κυβέρνηση να ανοίξει τα σχολεία το Σεπτέμβρη, με πάνω από 25 παιδιά ανα τάξη, με μάσκες αλεξίπτωτα στο μέγεθος, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Επομένως εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, πρέπει οι τάξεις να έχουν πολύ λιγότερα παιδιά, πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας, και φυσικά σε σχέση με αυτό που συζητούσαμε πριν από δύο μήνες, να γίνονται τακτικά, μαζικά τεστ σε δασκάλους και μαθητές. Γιατί αυτό που επιβεβαιώθηκε και από χώρες του εξωτερικού και στην Ελλάδα το παραδέχτηκε μια σειρά ειδικών, είναι ότι και από τα παιδιά μεταδίδεται ο ιός και μπορεί να είναι πηγή διασποράς.

Επομένως, πολύ τακτικά, πολλά μαζικά τεστ σε δασκάλους και μαθητές για να προστατέψουμε τους ίδιους, τις οικογένειες τους και την κοινωνική ειρήνη και ισορροπία και εν τέλει να προστατεύσουμε τις ζωές όλων μας.

Αυτοσχεδιασμοί και ανικανότητα στους εμβολιασμούς

Να σας δώσω κάποια νούμερα γιατί πρέπει να πάρουμε κάποιες απαντήσεις κάποια στιγμή.

Η Ελλάδα έλαβε στην πρώτη φάση περίπου 9. 800 δόσεις εμβολίων και στη δεύτερη φάση περίπου 83.900 εμβόλια, άρα σύνολο πάνω από 93.000 δόσεις.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 3.000 άνθρωποι, θα μπορούσαν να έχουν εμβολιστεί 45.000 άνθρωποι.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται μόνο στα λόγια, στην πράξη το μοναδικό το οποίο έκανε, είναι να πάει να εμβολιάσει κυβερνητικά στελέχη και να πιάσει 70 % ανοσία της κυβέρνησης και από κει και πέρα να αφήσει όλη την ιστορία της «ελευθερίας» να τρέχει από μόνη της, στον αυτόματο, την ώρα που βλέπουμε ότι υπάρχουν καλές πρακτικές στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή ένωση και όχι μόνο κρατών τα οποία εμβολιάζουν τους πολίτες τους. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να τρέξει πολύ γρήγορα, και πρέπει να δοθούν απαντήσεις για ποιο λόγο αναβάλλονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της περιφέρειας εμβολιασμοί και πότε θα ξεκινήσουν.

Εμείς έχουμε πει ότι, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πανάκεια, χρειάζεται όμως μια στρατηγική ασφαλούς ανοίγματος με μαζικά τεστ ανά νομό, έτσι ώστε όπου υπάρχουν χαμηλά κρούσματα, διαρκώς όλη την τελευταία περίοδο, σιγά-σιγά να επιστρέψει και η οικονομική και η κοινωνική ζωή σε μια κανονικότητα, να ανοίξουν τα μαγαζιά εκεί όπου υπάρχουν κάτω από 10 κρούσματα, να ανοίξουν τα μαγαζιά σε κάποια νησιά εκεί όπου δεν υπάρχουν καθόλου κρούσματα για να μπορεί λειτουργήσει και η οικονομία, να βγουν έξω οι άνθρωποι, να λειτουργήσει και η κοινωνική ζωή τους.

Σε όλα αυτά, η κυβέρνηση πηγαίνει στον αυτόματο, χωρίς ενιαία στρατηγική. Υπάρχουν υπουργοί όπως ο κ. Γεωργιάδης ο όποιος βγαίνει και λέει το πρωί ότι σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο και μετά από 3ώρες βγαίνει ο κύριος Πέτσας και ανακοινώνει σκληρό lock down αυτό δεν είναι ενιαία στρατηγική, η οποία βοηθά στην αντιμετώπιση της πολύ δύσκολης κατάστασης.

Λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, περί του αντιθέτου, αναβλήθηκαν και οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των υγειονομικών σε κρίσιμα νοσοκομεία με κλίνες COVID -19. Περιμένουμε απάντηση τώρα για το τι έχει συμβεί.

Όχι άλλο ράβε-ξήλωνε εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας

Ανασχηματισμός, απόδειξη αποτυχίας.

Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να κάνει ανασχηματισμό, επιβεβαιώνει την αποτυχία του νέου κυβερνητικού σχήματος σε μία σειρά κρίσιμων υποθέσεων. Αν όλα πήγαν καλά, δεν θα έκανε κανείς κανένα ανασχηματισμό και δεν αναφέρομαι στην πανδημία, αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται πολιτικά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη την πανδημία και τα παρελκόμενα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Αν θεωρούσε ο κ. Μητσοτάκης ότι οι υπουργοί του έκαναν τα πάντα, ό,τι περνά από το χέρι τους και ήταν χρήσιμοι, δεν θα έπαιρνε ποτέ αυτή την απόφαση.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ, ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΦΩΝΕΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά έκανε σήμερα το εμβόλιο κατά του COVID – 19. Αμέσως μετά τον εμβολιασμό της δήλωσε:

«Με το εμβόλιο η ελπίδα επιστρέφει. Είναι ένα δώρο της επιστήμης στον άνθρωπο. Εμβολιάστηκα σήμερα και θέλω να κάνω έκκληση σε όλους. Συμμετοχή στον εμβολιασμό. Είναι ώρα να απομονώσουμε τις ανεύθυνες φωνές. Η κυβέρνηση είναι ώρα να αφήσει την επικοινωνιακή φλυαρία και να ασχοληθεί σοβαρά έτσι ώστε να οργανώσει με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τον εμβολιασμό των πολιτών της χώρας. Μονάχα έτσι μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όχι άλλα λάθη».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΝΑΤΕ ΕΠΙ ΔΕΞΙΑ

Κλίνατε επί δεξιά, είναι το μήνυμα του ανασχηματισμού.

Το δήθεν «νέο ξεκίνημα» ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

Είναι άσκηση κομματικής ισορροπίας που οδηγεί σε Κυβέρνηση μαμούθ, αντί του δήθεν επιτελικού σχήματος.

Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτε πια από αυτούς.

Η φθορά τους επιταχύνεται.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! … ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΕΣΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ;

Με μεγάλη έκπληξη και απορία παρακολουθούμε επί ενάμιση χρόνο την αναβλητικότητα και την ολιγωρία που επιδεικνύει το ΥΠΕΘΑ στο θέμα εκσυγχρονισμού του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), οι ανάγκες του οποίου είναι γνωστές, όπως και οι εξαγγελίες – υποσχέσεις του Πρωθυπουργού για εκκίνηση των διαδικασιών για ένταξη στον στόλο νέων φρεγατών (Φ/Γ). Όμως δεν προχωράει τίποτε, καμία συμφωνία δεν ολοκληρώνεται και τελικά το πρόβλημα της σταδιακής αντικατάστασης των γερασμένων και τεχνολογικά ξεπερασμένων πλοίων παραμένει χωρίς λύση. Αναρωτιόμαστε ως πότε στην κυβέρνηση θα συνεχίζουν να αλλάζουν γνώμη και να αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες εκσυγχρονισμού του Στόλου.

Η απότομη στροφή της κυβέρνησης στο πρόγραμμα νέας Φ/Γ για το ΠΝ τον περασμένο καλοκαίρι, δεν έχει δικαιολογηθεί επισήμως. Επικρατεί βασίμως η εντύπωση ότι η απόφαση ελήφθη όχι με γνώμονα τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Κλάδου, αλλά τις προσωπικές αποφάσεις ενός στενού κυβερνητικού κύκλου με άλλα προτάγματα. Έτσι, αγνοήθηκαν οι προτάσεις του ΠΝ για Φ/Γ με αυξημένες δυνατότητες Αντιαεροπορικής Άμυνας (Α/Α) περιοχής, για να επικρατήσει τελικά το εφεύρημα ότι χρειαζόμαστε Φ/Γ πολλαπλού ρόλου. Η κυβέρνηση προφανώς αγνοεί ή, το χειρότερο, φαίνεται να παραμελεί το γεγονός ότι η αντικατάσταση των υπαρχόντων Φ/Γ πολλαπλού ρόλου, με Φ/Γ ανωτέρων επιχειρησιακών χαρακτηριστικών, είναι φυσιολογική εξέλιξη ενός ναυτικού το οποίο καλείται να υποστηρίξει νέες αποστολές, οι οποίες προηγουμένως δεν υφίσταντο ή δεν ήταν άμεσης προτεραιότητας. Από ναυτικό “κλειστών θαλασσών”, το ΠΝ καλείται πλέον να αντιμετωπίσει νέες απειλές στις ανοικτές θάλασσες εθνικού ενδιαφέροντος (Κρήτη – Καστελόριζο – Κύπρος).

Απομένει να δούμε ως πότε θα συζητάμε χωρίς να παίρνουμε απάντηση για το κυρίαρχο εξοπλιστικό πρόγραμμα από πλευράς ΠΝ, που χρονίζει επικίνδυνα. Η προσαρμογή των επιχειρησιακών αναγκών του ΠΝ σε αυτό που έχουν να προσφέρουν οι κάθε λογής αντιπρόσωποι, με το οποίο φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβιβασθεί, είναι σοβαρή αιτία προβληματισμού περί των πραγματικών κυβερνητικών επιδιώξεων. Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις ταύτισης του προγράμματος νέων Φ/Γ με τις επιδιώξεις της ως προς την εξυγίανση των ναυπηγείων, μόνο καθυστερήσεις προκαλούν, συμπαρασύροντας σε καθυστέρηση την αναβάθμιση των Φ/Γ ΜΕΚΟ 200, για να αποδοθούν στο τέλος νέες φρεγάτες χαμηλότερων δυνατοτήτων σε σχέση με αυτές που επιθυμεί το ΠΝ.

Ελπίζουμε ότι τελικά σε αυτή την κρίσιμη απόφαση επιλογής νέας Φ/Γ που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον της αποτρεπτικής μας ισχύος, θα επικρατήσει η λογική των πραγματικών απαιτήσεων που έχει θέσει το ΠΝ, βάζοντας τέλος στις “σειρήνες” που διαφημίζουν λύσεις και πλοία που δεν μπορούν να υποστηρίξουν αξιόπιστα τη διατήρηση της Ναυτικής μας ισχύος.”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Είναι αδιανόητο όταν οι πολίτες υποχρεώνονται σε ένα σκληρό lockdown , η Ιερά Σύνοδος να ζητά εξαιρέσεις. Θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Εκεί οδηγούν οι υποχωρήσεις και η ενδοτικότητα της Κυβέρνησης και η απουσία σχεδίου για ασφαλές άνοιγμα.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 4.1.2021

Εμβολιάστηκε η Φώφη Γεννηματά. Απαίτηση για σχέδιο εμβολιασμών και ασφαλές άνοιγμα

«Με το εμβόλιο, η ελπίδα επιστρέφει», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό της στον «Ευαγγελισμό» η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση για συμμετοχή όλων των πολιτών στον εμβολιασμό και απομόνωση των ανεύθυνων φωνών, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση ν’ αφήσει την επικοινωνιακή φλυαρία και να οργανώσει με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τον εμβολιασμό των πολιτών, προκειμένου να πάρουμε έτσι τη ζωή μας πίσω. Είναι γεγονός ότι η κατάσταση με τον εμβολιασμό παρουσιάζει προβλήματα, όπως τις αλλεπάλληλες αναβολές του εμβολιασμού υγειονομικών σε νοσοκομεία της χώρας που θα ξεκινούσαν σήμερα, και τα οποία προβλήματα οφείλονται σε λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης.

Ανασχηματισμός: Αναδύεται το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς

Το μήνυμα του ανασχηματισμού είναι σαφές: «Κλίνατε επί δεξιά»! Όχι, δεν πρόκειται για ένα «νέο ξεκίνημα», όπως ψευδεπίγραφα ισχυρίζεται το Μαξίμου. Οι επιλογές προσώπων δείχνουν ότι ο ανασχηματισμός ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και επαναφέρει στο προσκήνιο το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς, καταργώντας την δήθεν “κεντρώα” ταυτότητα. Ο ανασχηματισμός καταλήγει έτσι σε άσκηση κομματικής ισορροπίας και ζήτημα αποκλειστικά εσωτερικής κατανάλωσης για τη ΝΔ. Οδηγεί παράλληλα σε κυβερνητικό σχήμα-μαμούθ, το οποίο αριθμεί 58 άτομα και ακυρώνει στην πράξη και τις εξαγγελίες για επιτελικό σχήμα και επιτελικό κράτος.

Δυστυχώς για τους πολίτες που δοκιμάζονται από τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθυστερήσεις της Νέας Δημοκρατίας, όσα πρόσωπα κι αν αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπορεί να σταματήσει τη φθορά που επιταχύνεται. Γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να περιμένει τίποτε πια, ακόμη κι από την «ανασχηματισμένη» κυβέρνηση!

Περισσότερα ΕΔΩ

Αυτοσχεδιασμοί και υποχωρήσεις έδωσαν “αέρα” στην Ιερά Σύνοδο

Τονίσαμε και επαναλαμβάνουμε: δεν χωρούν αυτοσχεδιασμοί ούτε μπορεί να γίνει ανεκτή η ανικανότητα της κυβέρνησης στους εμβολιασμούς. Ακούμε επίσης ότι θ’ ανοίξουν οριζόντια τα σχολεία με συνωστισμό μαθητών και 25 παιδιά στις τάξεις, χωρίς να έχουν προηγηθεί τεστ κι ενώ το επιδημιολογικό φορτίο κρύβει σοβαρούς κινδύνους. Και την ίδια στιγμή, όταν οι πολίτες υποχρεώνονται σε ένα σκληρό lockdown, είναι αδιανόητο η Ιερά Σύνοδος να ζητά εξαιρέσεις και να θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Κάτι για το οποίο ευθύνονται ασφαλώς οι υποχωρήσεις και η ενδοτικότητα της κυβέρνησης, συνολικη απουσία σχεδίου για ασφαλές άνοιγμα. Διότι δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό το «ράβε-ξήλωνε» της κυβέρνησης σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας!

Βουλή: Χωρίς στήριξη στις γιορτές λόγω κυβερνητικών παραλείψεων

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας για τη μη ένταξη στην παράταση καταβολής των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων όλων των ανάπηρων δικαιούχων κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί ανάπηροι να μείνουν χωρίς καμία στήριξη μέσα στις γιορτές, καθώς έχουν αιτηθεί την εξέταση από ΚΕΠΑ, η οποία, λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκε για αργότερα, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στην αυτόματη παράταση της χορήγησης σύνταξης αναπηρίας ούτε προβλέπονται ηλεκτρονικές διαδικασίες. Το ίδιο ισχύει και για δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, που λόγω των δυσλειτουργιών, έμειναν χωρίς στήριξη.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.