ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»: ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ


Reading time: 69 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 2 Δεκεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Η Κυβέρνηση ακολουθεί μία συνεπή επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης στην αγορά. Όπως σε κάθε πεδίο πολιτικής, έτσι και στην οικονομία, το μοτίβο είναι ίδιο: για όλα τα δεινά φταίνε οι άλλοι, ενώ ό,τι κάνει η ΝΔ είναι απολύτως ορθό. Το οικονομικό επιτελείο επιμένει να υπερτονίζει τις -υπαρκτές- διεθνείς διαστάσεις της συγκυρίας, η αξιολογική του κρίση, όμως, τείνει να εκλείπει στην «καθ’ ημάς» πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση ωραιοποιεί συστηματικά την εικόνα, φιλοτεχνώντας -με όσες αποχρώσεις μπορεί να βρει- μια επίπλαστη πραγματικότητα. Αποκρύπτει το γεγονός ότι τόσο ο «καμβάς» όσο και το σχέδιο που έχουν επιλέξει είναι λάθος.

Η πραγματικότητα εκδικείται με τις δικές της «γκρίζες πινελιές»: η αγοραστική δύναμη των πολιτών και ιδίως των πλέον ευάλωτων έχει απισχνανθεί. Ο πληθωρισμός, σε συνδυασμό με την δυσανάλογα υψηλή έμμεση φορολογία, έχει οδηγήσει στη συμπίεση των εισοδημάτων απέναντι στο κόστος ζωής. Οι συγκρίσεις είναι συντριπτικές: για το ίδιο «καλάθι» βασικών ειδών διατροφής, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών στη χώρα μας είναι 50% χαμηλότερη από τη Γερμανία και 30-40% χαμηλότερη από την Ισπανία. Την ίδια ώρα, οι ανισότητες διευρύνονται: όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat. μόνο το 6,9% των Ελλήνων αύξησε το εισόδημα του μέσα στο 2021, ενώ το 26,3% υπέστη μειώσεις. Oι καταθέσεις ως 5.000 ευρώ αυξήθηκαν μόλις κατά 4,5% ενώ οι καταθέσεις πάνω από τα 10 εκ. ευρώ σχεδόν διπλασιάστηκαν! Και, στο φόντο, ένας διάχυτος «πληθωρισμός κερδών»: σε ενέργεια, λιανικό εμπόριο και τράπεζες.

Το μοντέλο, λοιπόν, είναι λάθος. Η συσσώρευση αδιεξόδων απογοητεύει τους πολίτες. Καλλιεργεί μια κουλτούρα χαμηλών προσδοκιών από ένα κράτος που από κοινωνικό εκφυλίζεται σε «φιλανθρωπικό». Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σηματοδοτεί, με γνώση και τόλμη, την αλλαγή. Παρεμβαίνει στη δημόσια ζωή -καθημερινά, μήνες τώρα- με θέσεις και προτάσεις. Για φορολογική δικαιοσύνη, με ανακούφιση των πιο αδύναμων και έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των ισχυρών. Για αποτελεσματικούς ελέγχους στην αγορά -με διαρκή ενημέρωση για την επιβολή καθώς και για την είσπραξη προστίμων για αισχροκέρδεια. Και φυσικά, για γενναία μέτρα ρύθμισης της αγοράς ενέργειας, με το πλαφόν στη λιανική τιμή, για άμεσες, ευεργετικές συνέπειες στον προϋπολογισμό πολιτών, επιχειρήσεων, αλλά και του ίδιου του Κράτους.

Σχεδιάζουμε πολιτικές για δίκαιη κατανομή, όχι μόνο των βαρών, αλλά και του οφέλους κάθε μελλοντικής ανάπτυξης. Με ένα και μόνο σκοπό: την επιστροφή της ελπίδας και της αξιοπρέπειας στη ζωή όλων. Γιατί, τελικά, το ζήτημα δεν είναι να δείχνουμε μόνο τις κυβερνητικές «μουντζούρες». Αλλά να είμαστε εμείς που θα ζωγραφίσουμε το αύριο, με πιο φωτεινά χρώματα.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής προγραμματικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, η κοινοβουλευτική ομάδα κατέθεσε πρόταση νόμου για τη σύσταση της Αρχής Προστασίας Καταναλωτή.

Στη σημερινή συγκυρία όπου οι πολίτες είναι εντελώς απροστάτευτοι μπροστά στην ακρίβεια, τις εξοντωτικές τιμές ενέργειας, την απουσία πολιτικών προστασίας της πρώτης κατοικίας και ρύθμισης οφειλών, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός εξειδικευμένου και ανεξάρτητου θεσμού για την προστασία των καταναλωτών. Με την πρόταση νόμου για τη σύσταση της Αρχής Προστασίας Καταναλωτή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει τη δημιουργία ενός ισχυρού θεσμού για την προστασία των καταναλωτών, με την εδραίωση δυναμικής κρατικής εποπτείας σε όλο το φάσμα της αγοράς και τη συνεχή άσκηση ελέγχων. Με τις διατάξεις του προτεινόμενου νόμου η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή εξοπλίζεται με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την ουσιαστική άσκηση ελέγχων και εποπτείας της αγοράς προς όφελος της καθημερινότητας των καταναλωτών.

 

*Ακολουθεί το κείμενο της πρότασης νόμου

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

«Σύσταση Αρχής Προστασίας Καταναλωτή»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, οι εξοντωτικές αυξήσεις των τιμών ενέργειας, οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σε κρίσιμους τομείς καθημερινών συναλλαγών, όπως στον τραπεζικό τομέα, η απουσία πολιτικών ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η αλαζονική δράση των εταιρειών διαχείρισης των δανείων, δοκιμάζουν τις αντοχές των καταναλωτών. Παρά τη διεθνή διάσταση της κρίσης οι συγκρίσεις με άλλες χώρες δεν αφήνουν αμφιβολία ότι οι δυσμενείς συνέπειες που υφίστανται οι καταναλωτές στη χώρα μας είναι υπέρμετρες και δυσανάλογες αυτών που από τις συνθήκες θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Είναι φανερό ότι η προστασία του καταναλωτή διέρχεται στη χώρα μας μία μεγάλη κρίση και θεσμική υποχώρηση, με την απουσία ενδιαφέροντος εκ μέρους της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων για τη βελτίωση της προστασίας, την ενίσχυση των ενώσεων καταναλωτών, την ουσιαστική άσκηση, με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία, του εποπτικού ρόλου του κράτους στην αγορά για την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών, πολύ δε περισσότερο για την ανάπτυξη πολιτικών ή νέων θεσμών που να προστατεύουν τους καταναλωτές από πρακτικές εκμετάλλευσης και να προάγουν τη θέση τους στην αγορά.

Πλέον λίγες ενώσεις καταναλωτών παραμένουν ενεργές, δίχως να έχουν καμία υποστήριξη από την Πολιτεία, ενώ αδρανείς παραμένουν όλοι εκείνοι οι θεσμοί, στους οποίους μπορούσαν να θέτουν ζητήματα πολιτικής ή να έχουν συμβουλευτική επιρροή στις νομοθετικές ή πολιτικές αποφάσεις. Στο νομοθετικό πεδίο της προστασίας των καταναλωτών η εξέλιξη περιορίζεται στην οριακή ενσωμάτωση οδηγιών, δίχως να αξιοποιούνται στοιχειωδώς διακριτικές ευχέρειες ή να λαμβάνονται μέτρα που να διασφαλίζουν την ουσιαστική εφαρμογή τους. Όχι μόνο απουσιάζουν ρυθμίσεις που να ενισχύουν την προστασία, αλλά, αντιθέτως, συνήθεις είναι νομοθετικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της αποδυνάμωσης των δικαιωμάτων των καταναλωτών, όπως συνέβη με την αποσύνδεση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας από ουσιαστικά κριτήρια και τις απαιτήσεις διαφάνειας ή τη διευκόλυνση των ασφαλιστικών εταιρειών να επιβάλλουν μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας.

Ακόμη, περαιτέρω, η διοικητική εποπτεία της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή έχει αποδυναμωθεί πλήρως, καθώς η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει καταργηθεί και το έργο της υποβαθμιστεί σε μία απλή Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή (άρθρο 41 ΠΔ 5/2022). Οι υπηρεσίες της, παρά τη διεύρυνση της εποπτευόμενης νομοθεσίας, τις σύγχρονες προκλήσεις, ιδίως με τις εξελίξεις στην ψηφιακή οικονομία, αλλά και τις μεγάλες, λόγω του πληθωρισμού, των χαμηλών εισοδημάτων και των ιδιαίτερων συνθηκών της ενεργειακής κρίσης, εποπτικές ανάγκες, αποστελεχώνονται και αποδυναμώνονται περαιτέρω.

Η υποβάθμιση αυτή αντικατοπτρίζεται ήδη στην ασκούμενη εποπτεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ιδίως στα τελευταία έτη της λειτουργίας της, επί της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, είχε εδραιώσει μία δυναμική εποπτική παρουσία σε όλο το φάσμα της αγοράς (λιανικό εμπόριο, τράπεζες,ασφαλιστικές, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, υγεία, εκπαίδευση, αθέμιτες πρακτικές στην εν γένει προώθηση αγαθών και υπηρεσιών, κ.ά.), πλέον, η άσκηση των ελέγχων είναι υποτυπώδης. Λίγες είναι πλέον οι καταγγελίες που ελέγχονται, ενώ δεν υπάρχει ώθηση ή πολιτικό ενδιαφέρον για τη διενέργεια αυτεπάγγελτων ελέγχων, ταδε πρόστιμα για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των καταναλωτών έχουν περιοριστεί στο ένα τέταρτο της εποχής που υφίστατο η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Τα παραπάνω συμβαίνουν, μάλιστα, σε μία εποχή που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει τόσο την αναβάθμιση της διοικητικής προστασίας όσο και την ενίσχυση του ρόλου των ενώσεων καταναλωτών, ενώ έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα έτη οι αναφορές και καταγγελίες των καταναλωτών. Έτσι, η Οδηγία 2019/2161 καθιστά υποχρεωτική για τα κράτη μέλη την επιβολή διοικητικών κυρώσεων για τις παραβιάσεις οδηγιών που αφορούν την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, όπως ιδίως τους καταχρηστικούς όρους, την αδιαφάνεια τιμών, τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Περαιτέρω, και ο Κανονισμός 2017/2394 απαιτεί μία εκτενή διοικητική συνεργασία των κρατών μελών για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, ενώ παρέχει στις διοικητικές αρχές σημαντικές εξουσίες έρευνας. Στο πλαίσιο δε αυτό όλες οι χώρες οργανώνουν και αναβαθμίζουν περαιτέρω τη διοικητική προστασία του καταναλωτή, ενισχύοντας ή ιδρύοντας αντίστοιχες εποπτικές αρχές. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που αδιαφορεί και κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αντί να δημιουργήσει μία ισχυρή Αρχή για την Προστασία των Καταναλωτών, επαναφέροντας ή μετεξελίσσοντας τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προχώρησε στην υποβάθμισή της σε μία απλή Διεύθυνση και ουσιαστικά στην εγκατάλειψη κάθε διοικητικής εποπτείας για την επιβολή των κανόνων προστασίας καταναλωτή. Δίχως όμως πόρους και μέσα και σύγχρονη οργάνωση η Δημόσια Διοίκηση δεν είναι σε θέση να ασκήσει το ρόλο της όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων και της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Δεν παραγνωρίζεται, βέβαια, ότι οι στρεβλώσεις που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία πολλών αγορών και η δυσχερή θέση που έχουν περιέλθει οι καταναλωτές μέσα σε αυτές, οφείλονται σε πλήθος παραγόντων, με προεξέχουσα την απουσία εξειδικευμένων πολιτικών για την προστασία των καταναλωτών. Μία βασική, ωστόσο, κρίσιμη πτυχή του προβλήματος είναι αναμφισβήτητα και η απουσία αποτελεσματικών δημόσιων αρχών για την προστασία των καταναλωτών. Ας επισημανθεί δε ότι και η Παγκόσμια Τράπεζα, στο πλαίσιο των συμβουλευτικών της προς την Κυβέρνηση υπηρεσιών για τη βελτίωση της εποπτείας των οικονομικών δραστηριοτήτων με βάση το ν. 4512/2018, εισηγήθηκε το 2021 ως επιβεβλημένη τη βελτίωση και αναβάθμιση της εποπτείας της προστασίας καταναλωτή δίχως όμως να υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση. Αντιθέτως, επακολούθησε η περαιτέρω συρρίκνωση και διοικητική υποβάθμιση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Δεν αμφισβητείται ότι οι δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι καταναλωτές στην προστασία των δικαιωμάτων τους είναι τεράστιες, καθώς δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία ή την πρόσβαση σε αναγκαίες πληροφορίες, ώστε να υπερασπιστούν, απέναντι στις ισχυρές οικονομικά και οργανωμένες επιχειρήσεις, τα συμφέροντά τους. Το κόστος της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους αποδεικνύεται, στην πράξη, απαγορευτικό για τους περισσότερους και οι όποιες διαδικασίες συχνά πολύ χρονοβόρες. Πολλές επιχειρήσεις, διαβλέποντας την αναποτελεσματικότητα της επιβολής των κανόνων προστασίας των καταναλωτών, εκμεταλλεύονται την κατάσταση και ενθαρρύνονται σε ακόμη πιο αντικαταναλωτικές συμπεριφορές, επιδιώκοντας την άντληση παράνομων ωφελειών και υπερβολικών κερδών. Όταν, εξάλλου, είναι αδύναμη η επιβολή των κανόνων, αναπόφευκτα αποτυγχάνουν και οι θεσμοί που έχουν ως έργο τη διαμεσολάβηση και την εξώδικη επίλυση των καταναλωτικών διαφορών.

Σήμερα, εξάλλου, είναι οι ισχυρές επιχειρήσεις αυτές που, από προνομιακή θέση, επηρεάζουν και συχνά διαμορφώνουν την κυβερνητική πολιτική. Όχι σπάνια και των αρχών που εποπτεύουν τους ειδικότερους τομείς. Αυτό οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό στο ότι δεν υπάρχει θεσμική μέριμνα για την ενίσχυση του ρόλου των ενώσεων καταναλωτών και τη συμμετοχή και επιρροή τους στη λήψη των αποφάσεων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και προβλημάτων. Αναπόφευκτα, έτσι, οι απαντήσεις που δίνει η Κυβέρνηση σε αυτά αποβαίνουν μονομερείς και σε βάρος των καταναλωτών. Οι επιχειρήσεις, αντί να μεριμνούν και να διασφαλίζουν την πρόσβαση των καταναλωτών σε λογικές και προσιτές τιμές, όταν ιδίως πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά αγαθά, κατοχυρώνουν τα κέρδη τους, επιρρίπτοντας, εκ του ασφαλούς, τους κινδύνους στους καταναλωτές. Η περίπτωση των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας είναι ενδεικτική.

Είναι φανερό ότι η αγορά πάσχει από ένα «έλλειμμα δημοκρατίας». Τα συμφέροντα των καταναλωτών, χάριν των οποίων υποτίθεται ότι υπάρχουν οι αγορές, δεν βρίσκουν την ανάλογη θεσμική έκφραση και προσοχή. Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναγνωρίζει και επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και πολιτικές που θα προάγουν τη θέση των καταναλωτών, ώστε να διασφαλιστούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και δίκαιης και ισόρροπης κατανομής υποχρεώσεων και δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο δε αυτό αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να εισηγηθεί τη διαμόρφωση μίας νέας Αρχιτεκτονικής Προστασίας των Καταναλωτών, με τους ακόλουθους άξονες:

1) Την ίδρυση μίας ευέλικτης, εξειδικευμένης, ισχυρής και αποτελεσματικής εποπτικής αρχής για την προστασία των καταναλωτών.

2) Την ενίσχυση του ρόλου των ενώσεων καταναλωτών με την παροχή εκ μέρους της Πολιτείας πόρων για την λειτουργία τους, την ανάπτυξη προγραμμάτων για την ενίσχυση των υποδομών τους, την παροχή ενισχυμένων αρμοδιοτήτων για την επιβολή των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την αποζημίωσή τους από παράνομες συμπεριφορές προμηθευτών.

3) Την ενίσχυση του Συνηγόρου του Καταναλωτή και άλλων διαμεσολαβητικών αρχών με αρμοδιότητες που θα καθιστούν σημαντικές τις παρεμβάσεις τους και αποτελεσματικότερη την εξωδικαστική διευθέτηση των καταναλωτικών διαφορών αλλά και τη ρύθμιση οφειλών.

4) Την ενίσχυση των ουσιαστικών δικαιωμάτων των καταναλωτών και την προαγωγή πολιτικών διαφάνειας ως προς τις χρεώσεις σε ειδικότερους τομείς, μεταξύ άλλων και με την αποκατάσταση των ρηγμάτων που έχουν προκαλέσει κυβερνητικές νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών.

5) Την ίδρυση και στη χώρα μας ενός Εθνικού Ιδρύματος Κατανάλωσης που θα πραγματοποιεί συγκριτικές δοκιμές, έρευνες, μελέτες, με σκοπό τη βελτίωση του ανταγωνισμού, μέσα από την ενίσχυση της ικανότητας των καταναλωτών να αξιολογούν και να συγκρίνουν τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως ενδεικτικά η StiftungWarentest (Γερμανία), το InstitutNationaldelaConsommmation (Γαλλία).

Με την παρούσα πρόταση νόμου ικανοποιείται η πρώτη από τις παραπάνω πολιτικές με την ίδρυση της Αρχής Προστασίας Καταναλωτή (Α.Π.ΚΑ.), η οποία αναλαμβάνει το έργο της εποπτείας στο πεδίο της προστασίας των καταναλωτών με ενισχυμένες και ευρύτερες αρμοδιότητες από αυτές των υφιστάμενων υπηρεσιών. Ένα σύνθετο, συνεχώς εξελισσόμενο και εμπλουτιζόμενο αντικείμενο, όπως είναι αυτό της προστασίας του καταναλωτή, προϋποθέτει υψηλή εξειδίκευση, συνεχή και συστηματική παρακολούθηση και την υιοθέτηση διοικητικών μεθόδων λειτουργίας, ευέλικτων και παραγωγικών που να εγγυώνται την ταχεία παρέμβαση της αρμόδιας αρχής προστασίας του καταναλωτή για την άσκηση της εποπτείας και τη συνεχή ανάπτυξη δράσεων, συνοδευόμενη, όπου είναι αναγκαίο, και με τη λήψη κανονιστικών μέτρων.

Είναι φανερό ότι η υφιστάμενη δομή, στο πλαίσιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της προστασίας των καταναλωτών αλλά και τις προκλήσεις της αγοράς. Εξάλλου, ο Συνήγορος του Καταναλωτή δεν έχει εποπτικές αρμοδιότητες καθώς η συμβολή του συνίσταται κυρίως στην επιδίωξη της εξωδικαστικής διευθέτησης των καταναλωτικών διαφορών. Περαιτέρω, οι λοιπές τομεακές αρχές (ΤτΕ, ΡΑΕ, ΕΕΤΤ, ΕτΚ, ΕΕΕΠ, ΡΑΕΜ κ.α.), μολονότι επιτελούν αναμφισβήτητα σημαντικό έργο στη διασφάλιση της ικανότητας και των προϋποθέσεων λειτουργίας των αντίστοιχων αγορών, στη φερεγγυότητα των παρόχων και στην ενίσχυση του μεταξύ τους ανταγωνισμού, με την έμμεση συμβολή τους στην προστασία των καταναλωτών να παραμένει σημαντική, δεν εστιάζουν επαρκώς στις ανάγκες των καταναλωτών και δεν επικεντρώνονται στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων τους, όπως κατοχυρώνονται στη νομοθεσία. Γι’ αυτό άλλωστε και η διοικητική προστασία του καταναλωτή ανατίθεται σε όλες σχεδόν τις χώρες σε διακριτές με το σκοπό αυτό διοικητικές αρχές.

Με τη σύσταση της Αρχής Προστασίας Καταναλωτή (Α.Π.ΚΑ.), η οποία αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες των Διευθύνσεων Πολιτικής και Ενημέρωσης Καταναλωτή και Προστασίας Καταναλωτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και τις αρμοδιότητες της ΔΙΜΕΑτου Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,διαμορφώνεται ένας εξειδικευμένος, ευέλικτος, αυτοδύναμος και ισχυρός θεσμός για την προστασία των καταναλωτών με κατοχυρωμένη την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των μελών του και αυτοτελή διοικητική υποδομή και αυτονομία.

Με την παρούσα πρόταση νόμου η Πολιτεία ανταποκρίνεται στις εποπτικές απαιτήσεις της ευρωπαϊκής ενωσιακής νομοθεσίας, αξιοποιεί τα εξελιγμένα παραδείγματα και την εμπειρία άλλων χωρών και δημιουργεί τις απαραίτητες θεσμικές προϋποθέσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων και την ανάπτυξη δράσεων για την προστασία των καταναλωτών. Η διοικητική προστασία των καταναλωτών ενισχύεται με τη διαμόρφωση κατάλληλων και εξειδικευμένων υποδομών και μηχανισμών, τη θέσπιση σημαντικών εξουσιών ελέγχου και την αποτελεσματική διαμόρφωση των προβλεπομένων κυρώσεων. Η Α.Π.ΚΑ.έχει σημαντικές εξουσίες για την αποτελεσματική διερεύνηση καταγγελιών και την πραγματοποίηση αυτεπάγγελτων ελέγχων, συγχρόνως, όμως, διαθέτει και άλλα μέσα επιβολής ή και συνεργατικών με τις επιχειρήσεις εργαλείων, όπως τη σύνταξη κωδίκων αυτοδέσμευσης των επιχειρήσεων, την παροχή προς τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές οδηγιών, τη συλλογική διευθέτηση και μέριμνα για την αποκατάσταση εκ μέρους των επιχειρήσεων της ζημίας των καταναλωτών από παράνομες πρακτικές κ.ά.

Ειδικότερα:

Με το άρθρο 1 συστήνεται η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή (Α.Π.ΚΑ.) ως αυτοδύναμη Διοικητική Αρχή και καθορίζονται η αποστολή, οι αρμοδιότητές της και οι πόροι αυτής.

Με την πρώτη παράγραφο διασφαλίζεται η ανεξαρτησία της Α.Π.ΚΑ., η οποία υπάγεται σε κοινοβουλευτικό και δικαστικό έλεγχο, ενώ με τη δεύτερη παράγραφο ορίζεται η αποστολή της

Στην τρίτη παράγραφο ορίζονται οι αρμοδιότητες της Α.Π.ΚΑ., η οποία πέραν των εποπτικών αρμοδιοτήτων (τήρηση κανόνων προστασίας καταναλωτών) θα έχει και κανονιστικές αρμοδιότητες (ιδίως στον τομέα της διαφάνειας των συναλλαγών και της ασφάλειας των προϊόντων), ενώ θα αναπτύσσει σημαντικές δράσεις για την ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών και θα συνεργάζεται με τις ενώσεις καταναλωτών, για την ανάπτυξη των οποίων και θα μεριμνά.

Στην εποπτεία της Α.Π.ΚΑ. υπάγονται πλέον τόσο οι κανόνες για την προστασία των καταναλωτών, την ευθύνη επιβολής των οποίων έχει σήμερα η Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή, όσο και οι κανόνες, την ευθύνη επιβολής των οποίων έχει η ΔΙΜΕΑ, είτε αυτές αφορούν νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή (όπως η εφαρμογή της Οδηγίας 98/6/ΕΚ για την αναγραφή των τιμών) είτε την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, αφού και η τελευταία είναι κρίσιμη πτυχή και έχει άμεση αντανάκλαση στην προστασία των καταναλωτών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, διαμορφώνεται στην Α.Π.ΚΑ.ένας ισχυρός ελεγκτικός μηχανισμός, διαθέσιμος για την επίτευξη όλων των ελεγκτικών στόχων, με πληρέστερη κατάρτιση και καλύτερες δυνατότητες συντονισμού στη διεξαγωγή και κάλυψη των ελέγχων, ενώ εξοικονομούνται και σημαντικοί πόροι. Με ειδική, εξάλλου, ρύθμιση διατηρείται η δυνατότητα και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων να παραγγέλλει, κατά προτεραιότητα και να ενεργοποιεί τη διεξαγωγή ελέγχων που αποβλέπουν στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών ή την αντιμετώπιση των φαινομένων υπερτιμολόγησης μέσα από την καταστρατήγηση των κανόνων διαφάνειας (άρθρο 4 παρ. 4).

Η Α.Π.ΚΑ. εισηγείται στους αρμόδιους υπουργούς μέτρα και νομοθετικές προτάσεις για την προστασία των καταναλωτών, υποστηρίζει το έργο των ενώσεων καταναλωτών, χρηματοδοτεί δράσεις τους, προάγει την έρευνα και την εκπαίδευση σε θέματα κατανάλωσης.

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη σύνταξη κωδίκων δεοντολογίας των προμηθευτών, παρακολουθεί και εποπτεύει τη διαμεσολάβηση στις καταναλωτικές διαφορές.

Η Α.Π.ΚΑ. αναφέρεται στη Βουλή και στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών και Αγοράς, προς τους οποίους συντάσσει κάθε έτος έκθεση σχετικά με τη δραστηριότητα και την εκπλήρωση των καθηκόντων της.

Με την τέταρτη παράγραφο προβλέπεται η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων για την παραβίαση των κανονιστικών πράξεων της Α.Π.ΚΑ.

Με την παράγραφο 5 ρυθμίζονται τα σχετικά με την εγγραφή και την εκτέλεση των προϋπολογισμών της και ανατίθεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο κατασταλτικός έλεγχος των δαπανών.

Με το άρθρο 2 ρυθμίζεται η συγκρότηση της Αρχής. Η Α.Π.ΚΑ. συγκροτείται από πέντε μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος αυτής. Τα μέλη της Α.Π.ΚΑ. διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θετική γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Τίθενται υψηλές προδιαγραφές για τα πρόσωπα που τη συγκροτούν και θωρακίζεται η ανεξαρτησία στη δράση τους. Ορίζονται τα σχετικά με τις αμοιβές των μελών, τα οποία υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3213/2003. Ορίζονται περαιτέρω οι αρμοδιότητες του Προέδρου, μέρος των οποίων μπορούν να μεταβιβάζονται στον Αντιπρόεδρο και συνιστάται θέση Γενικού Διευθυντή.

Στο άρθρο 3 ρυθμίζονται τα σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία της Α.Π.ΚΑ.. Με την πρώτη παράγραφο προβλέπεται ότι από το σύνολο των οργανικών θέσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 148 θέσεις μεταφέρονται στην Α.Π.ΚΑ. Τα δύο τρίτα των θέσεων αυτών καλύπτονται από το υφιστάμενο προσωπικό των υπηρεσιών, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στην Α.Π.ΚΑ.Με τη δεύτερη παράγραφο ρυθμίζονται οι διαδικασίες στελέχωσης της Α.Π.ΚΑ.Οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις υπηρεσίες αυτές αποσπώνται κατ’ αρχήν στην Α.Π.ΚΑ. Όσοι από αυτούς το επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν εντός τριών μηνών από την έναρξη λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ. τη μετάταξή τους σε αυτή με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής θέσης που κατέχουν. Η δυνατότητα μετάταξης δίνεται και σε άλλους υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το προσωπικό που υπηρετεί σε προσωποπαγείς θέσεις στις υπηρεσίες αυτές μεταφέρεται αυτοδικαίως με τις προσωποπαγείς του θέσεις και την ίδια σχέση εργασίας στην Α.Π.ΚΑ.

Με την τρίτη παράγραφο προβλέπεται η σύσταση έξι θέσεων ειδικών επιστημόνων, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σε επιστημονικές ειδικότητες που προκύπτουν από την ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Αρχής. Τα λοιπά άρθρα του π.δ. 5/2022παραμένουν σε ισχύ για να ρυθμίζουν, όπως αναφέρεται παρακάτω, τη διάρθρωση της Α.Π.ΚΑ. μέχρι την έκδοση του π.δ. για τον Κανονισμό Λειτουργίας της.

Με την παράγραφο 4 ρυθμίζονται ασφαλιστικά θέματα του προσωπικού.

Με την παράγραφο 5 προβλέπεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος μετά από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον Κανονισμό Λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ. που θα ρυθμίζει και τα σχετικά με την εσωτερική διάρθρωση και οργάνωση των υπηρεσιών της.

Με την παράγραφο 6 προβλέπεται η συνδρομή των οργάνων της Περιφέρειας στην άσκηση του έργου της Α.Π.ΚΑ.

Μέχρι την έκδοση του Κανονισμού Λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ., κατά την προηγούμενη παράγραφο, τα ζητήματα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της ρυθμίζονται, σύμφωνα με την έβδομη παράγραφο, από τα άρθρα 13-16, 40-41 του Π.Δ. 5/2022.

Με τις παραγράφους που ακολουθούν ρυθμίζονται η διαδικασία πρόσληψης του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού και η σύσταση του υπηρεσιακού και του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου, ο ορισμός του Γραφείου Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ως αρμόδιου για την εξυπηρέτηση των δικαστικών και γενικώς των νομικών υποθέσεων της Α.Π.ΚΑ. και άλλα ζητήματα.

Το άρθρο 4 οργανώνει την άσκηση του ελεγκτικού έργου της Αρχής. Η Α.Π.ΚΑ. υποχρεούται στη διερεύνηση των καταγγελιών των καταναλωτών αλλά και σε συνεχείς αυτεπάγγελτους ελέγχους. Η ενσωμάτωση της ΔΙΜΕΑ παρέχει τη δυνατότητα για την ανάπτυξη εκτεταμένων προγραμμάτων ελέγχων. Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων εκδίδει, μετά από πρόταση της Α.Π.ΚΑ.απόφαση για το Σύστημα Διαχείρισης Αναφορών και Μεθοδολογία Σχεδιασμού Ελέγχου, το οποίο αυτή θα ακολουθεί με σκοπό την μεγιστοποίηση του οφέλους από την εξέταση των καταγγελιών. Δυνάμει αυτής, η Α.Π.ΚΑ. εφαρμόζει κριτήρια προτεραιοποίησης των ελεγχόμενων καταγγελιών, με βάση ιδίως τον κίνδυνο βλάβης των καταναλωτών, τους στρατηγικούς στόχους της Α.Π.ΚΑ., και τον θετικό αντίκτυπο ή το αποτέλεσμα που προσδοκάται από τη διεξαγωγή του ελέγχου. Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία των ευάλωτων μονάδων, ενώ, στο πλαίσιο της εμπέδωσης σχέσεων συνεργασίας με άλλους φορείς που συμπράττουν στην εποπτεία της αγοράς (άλλες εποπτικές Αρχές, Συνήγορος του Καταναλωτή, ενώσεις καταναλωτών), οι θεμελιωμένες καταγγελίες των τελευταίων αποκτούν πρόσθετη για την αξιολόγησή τους βαρύτητα. Σε κάθε περίπτωση καταγράφεται το σύνολο των καταγγελιών και διαφυλλάσσεται η δυνητική διεξαγωγή του ελέγχου σε όλο το φάσμα της προστασίας. Η ισχύουσα σήμερα με αριθμό 74784/5.7.2021 σχετική Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΦΕΚ Β/15.6.2021) απέχει μακράν από αυτές τις απαιτήσεις,ενώ θέτει αυστηρά κριτήρια και αξιώνει υψηλές βαθμολογίες για την αξιολόγηση των καταγγελιών που ουσιαστικά αποκλείουν την εξέταση συντριπτικού μέρους και σημαντικών καταγγελιών.

Στην υφιστάμενη σήμερα πρακτική των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι αυτεπάγγελτοι έλεγχοι για την επιβολή της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών, και μάλιστα εκείνων που είναι και ενωσιακής προέλευσης, είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Σύμφωνα με την παράγραφο 4, η Α.Π.ΚΑ., πέραν των εκτάκτων ελέγχων που διεξάγει, υποχρεούται να καταρτίζει, με βάση αναλύσεις και έρευνες των αγορών, πληροφορίες, ερωτηματολόγια ή στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει, σε τακτή ετήσια τουλάχιστον βάση, και προγράμματα ελέγχου πέραν αυτών που αφορούν τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών ή αναφορών. Υπάρχουν, πράγματι, ιδιαίτερα επιβλαβείς αντικαταναλωτικές συμπεριφορές, οι οποίες, για ένα πλήθος λόγων (ενδ. επέλευση της ζημίας σε μεταγενέστερη φάση, άγνοια για τον παράνομο χαρακτήρα τους, δυσχέρειες προσδιορισμού, πολυπλοκότητα, απαισιοδοξία για το αποτέλεσμα της καταγγελίας κ.ά.), δεν καταγράφονται απαραίτητα ή δεν αναδεικνύονται επαρκώς μέσα από τις καταγγελίες που υποβάλλονται. Εξάλλου, το παράνομο εμπόριο και οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές προϋποθέτουν συνεχείς αυτεπάγγελτους ελέγχους για τον εντοπισμό και την αντιμετώπισή τους. Για τη διαμόρφωση των προγραμμάτων αυτών η Α.Π.ΚΑ.αξιοποιεί και τα κριτήρια που ορίζονται στα άρθρα 137 έως 139 ν. 4512/2018.

Με το άρθρο 5 θεσπίζονται οι κυρώσεις και τα μέτρα που μπορεί να λαμβάνει η Α.Π.ΚΑ. για την αντιμετώπιση των παραβάσεων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα διαθέτουν πλέον ένα ευρύ κατάλογο μέτρων που περιλαμβάνει σημαντικά νεωτερικά εργαλεία. Επισημαίνονται ως τέτοια η δυνατότητα που έχει η Αρχή να διαπραγματεύεται την αποδοχή δεσμεύσεων εκ μέρους των επιχειρήσεων που παρανομούν για την επανόρθωση και την αποκατάσταση της ζημίας των καταναλωτών αλλά και η θέσπιση προσωρινών μέτρων για την αποτροπή κινδύνου σοβαρής βλάβης σε βάρος των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών.

Στη δεύτερη παράγραφο εκτίθεται τα κριτήρια, με βάση τα οποία θα επιλέγονται τα ενδεδειγμένα μέτρα και θα γίνεται η επιμέτρηση του προστίμου. Προκειμένου οι κυρώσεις να είναι αναλογικές και αποτρεπτικές λαμβάνονται υπόψη κριτήρια σχετικά, μεταξύ άλλων, με τη φύση και τη βαρύτητα της παράβασης, τον κίνδυνο βλάβης, την περιουσιακή κατάσταση της επιχείρησης και τα οφέλη ή κέρδη που άντλησε από την παραβατική συμπεριφορά, οι ενέργειες επανόρθωσης ή περιορισμού της ζημίας στην οποία προέβη κ.ά.Το ύψος του διοικητικού προστίμου δύναται να διαμορφώνεται και σε ποσοστό επί του κύκλου εργασιών της επιχείρησης.

Όσον αφορά τις διατάξεις που ανήκαν στην εποπτεία της ΔΙΜΕΑ, με την παράγραφο 4, διατηρούνται σε ισχύ τα όρια των προστίμων που προβλέπουν τα ειδικότερα νομοθετήματα, ενώ κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 1.

Με την παράγραφο 8 δίνεται η εξουσία στις Διευθύνσεις της Περιφέρειας που συνδράμουν το έργο της Α.Π.ΚΑ., όταν διενεργούν, στο πλαίσιο της συνδρομής και της συνεργασίας, ελέγχους που εμπίπτουν στο αντικείμενο εποπτείας της ΑΠΚΑ να επιβάλλουν, για τις παραβιάσεις που διαπιστώνουν, τα μέτρα ή κυρώσεις που προβλέπονται στο άρθρο αυτό αλλά και πρόστιμα μέχρι του ύψους των 10.000 ευρώ.

Με το άρθρο 6 η Αρχή αποκτά όλες τις αναγκαίες εξουσίες έρευνας κατά τα πρότυπα και άλλων αρχών που εποπτεύουν οικονομικές δραστηριότητες. Στις εν λόγω εξουσίες περιλαμβάνονται και όλες εκείνες που εμπεριέχει ο Κανονισμός του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 για τον έλεγχο παραβάσεων σε διασυνοριακές συναλλαγές, επεκτείνοντας αυτές σε κάθε – δηλαδή και εγχώρια – παράβαση που ελέγχουν τα όργανα της Α.Π.ΚΑ.

Τέλος, με τα άρθρα 7 και 8 ορίζονται τα σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ., τη μεταβατική περίοδο αλλά και την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

«Σύσταση Αρχής Προστασίας Καταναλωτή»

Άρθρο 1

Σύσταση Αρχής Προστασίας Καταναλωτή – Αποστολή – Αρμοδιότητες

1. Συνιστάται διοικητική αρχή με την επωνυμία «Αρχή Προστασίας Καταναλωτή» (Α.Π.ΚΑ.) που εδρεύει στην Αθήνα. Η Α.Π.ΚΑ. εποπτεύεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υπόκειται σε κοινοβουλευτικό και δικαστικό έλεγχο.

2. Σκοπός της Α.Π.ΚΑ. είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, η προστασία της υγείας, της ασφάλειας και των οικονομικών τους συμφερόντων των καταναλωτών, η προστασία των καταναλωτών από επικίνδυνα και παράνομα αγαθά και υπηρεσίες που διακινούνται και προσφέρονται στο εσωτερικό της χώρας, η προαγωγή της διαφάνειας στα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των αγαθών και υπηρεσιών, στην τιμολόγηση και στην αναγραφή των τιμών, η ενίσχυση του ανταγωνισμού, η εν γένει προαγωγή της πληροφόρησης και της επιμόρφωσης των καταναλωτών και η ενδυνάμωση των ενώσεών τους, με σκοπό την ενίσχυση της δυνατότητάς τους να πραγματοποιούν τις επιλογές τους σε πλήρη συνείδηση και γνώση των στοιχείων που τους ενδιαφέρουν, επηρεάζοντας προς όφελός τους τις εξελίξεις στην αγορά, η διαμόρφωση υγιούς καταναλωτικής συνείδησης και προτύπων ορθής καταναλωτικής συμπεριφοράς για την επίτευξη ενός πολιτισμικού επιπέδου που αντανακλάται στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

3. Για την επίτευξη του σκοπού της η Α.Π.ΚΑ.:

α. Λαμβάνει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την εκπλήρωση της αποστολής της.

β. Εγκρίνει τον προϋπολογισμό της, τις αναγκαίες κατά την εκτέλεσή του αναμορφώσεις και τροποποιήσεις του, καθώς και τον ισολογισμό και απολογισμό της οικονομικής χρήσης κάθε έτους.

γ. Εισηγείται στις αρμόδιες αρχές πρωτοβουλίες, μέτρα και ρυθμίσεις για την ενίσχυση της προστασίας της υγείας, της ασφάλειας και των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, για την προαγωγή της πληροφόρησης και της επιμόρφωσης των καταναλωτών, την πρόληψη και την αποκατάσταση από την υπερχρέωση και την προστασία των οφειλετών από αθέμιτες πρακτικές ενημέρωσης και είσπραξης απαιτήσεων.

δ. Μεριμνά για τον έλεγχο της εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του καταναλωτή, και ιδίως τον ν. 2251/1994, το Π.Δ. 131/2003 (Α 256), την Υ.Α. Ζ1-1262/29.10.2007 (Β΄2122), την ΚΥΑ Ζ1- 669/23.06.2010 (Β’ 917), τον ν. 3758/2009, το άρθρο 2. Ν. 3869/2009, τα άρθρα 21 και 22 ν. 4021/2011, την Κ.Υ.Α. Ζ1-130/21.2.2011 (Β’ 295), το άρθρο 30 ν. 4141/2013, το άρθρο 10 ν. 4354/2015, την ΚΥΑ 70330οικ./30.6.2015 (1421 Β’), το Π.Δ. 10/1217, τον ν. 4537/2018, τον ν. 4465/2018, την ΚΥΑ 18898/2019 (746 Β’), τον Ν. 4764/2020, την Κ.Υ.Α. 2126/10.1.2020 (Β 27), την Υ.Α. 33100/26.3.2020 (Β’ 1285), τον ν. 4967/2022.

ε. Εκδίδει τις αποφάσεις που προβλέπονται στην παράγραφο 14 του άρθρου 4, στις παραγράφους 5, 11 και 12 του άρθρου 7, στην παράγραφο 3 του άρθρου 7α και στην παράγραφο 5 του άρθρου 9θ του ν. 2251/1994.

στ. Καθορίζει και εξειδικεύει απαιτήσεις ασφαλείας και επισήμανσης προϊόντων που διατίθενται στην αγορά, εκτός των τροφίμων, με την επιφύλαξη των κανόνων του ενωδιακού δικαίου, υποχρεώσεις ενημέρωσης των προμηθευτών προς τους καταναλωτές για χαρακτηριστικά, ιδιότητες και την τιμή πώλησης των προσφερόμενων προϊόντων ή υπηρεσιών, τον τρόπο αναγραφής και τη διαμόρφωση αυτής, καθώς και όρους διαφάνειας στην προώθηση, πώληση, προμήθεια προϊόντων ή υπηρεσιών στους καταναλωτές.

ζ. Επιβάλλει τα πρόστιμα, κυρώσεις και μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 5 για παραβιάσεις των διατάξεων των περιπτώσεων δ, ε και στ της παρούσης παραγράφου.

η. Μεριμνά για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου, της παράνομης απομίμησης προϊόντων, την εφαρμογή του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 (Α’ 2002), και επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

θ. Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων του ν. 4177/2013 (Α 173) και του ν. 4497/2017 (Α 171), κατά την άσκηση της εμπορικής δραστηριότητας για προϊόντα και υπηρεσίες και την καταπολέμηση φαινομένων παραπλάνησης των καταναλωτών σε όλα τα στάδια της διακίνησης και εμπορίας αγαθών καθώς και της παροχής υπηρεσιών, τη διαπίστωση παραβάσεων, τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης ελέγχου, και την επιβολή των προβλεπομένων κυρώσεων.

ι. Ασκεί τις αρμοδιότητες που προβλέπονται στα άρθρα 13 έως 16, 40 και 41 του π.δ. 5/2022 (ΦΕΚ 15 Α).

ι. Συμμετέχει σε όργανα και επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Διεθνών Οργανισμών καθώς σε συνεργασία με τους οργανισμούς αυτούς στην εκπόνηση μελετών και προγραμμάτων για θέματα προστασίας καταναλωτών.

ια. Αναπτύσσει δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

ιβ. Υποστηρίζει το έργο των ενώσεων καταναλωτών, μεριμνά για την ανάπτυξη των υποδομών και της τεχνογνωσίας τους, τις συντρέχει στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, εισηγείται προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων τη χρηματοδότησή τους, χρηματοδοτεί η ίδια, ανάλογα με τις δυνατότητές της και σύμφωνα με τον κανονισμό της, προγράμματα και δράσεις των ενώσεων καταναλωτών που αποβλέπουν στην προστασία των καταναλωτών.

ιγ. Μεριμνά για την τήρηση των αρχών οργάνωσης και λειτουργίας των οργάνων εξώδικης διαμεσολάβησης και επίλυσης καταναλωτικών διαφορών και συνεργάζεται, υποστηρίζει και διευκολύνει τα όργανα αυτά και τις επιτροπές φιλικού διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών στο έργο τους και παρέχει μέχρι την ανάπτυξή τους αντίστοιχες υπηρεσίες.

ιδ. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη σύνταξη κωδίκων δεοντολογίας των προμηθευτών σχετικά με τους όρους παραγωγής, προώθησης και προμήθειας των προϊόντων ή υπηρεσιών τους.

ιε. Παρακολουθεί την εφαρμογή στον ιδιωτικό τομέα της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και την παροχή αυτών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 12 της Οδηγίας 2004/113/ΕΚ, και ασκεί τις αρμοδιότητες που ορίζονται στο άρθρο 11 του ν. 3769/2009.

ιστ. Διενεργεί έρευνες και μελέτες σε θέματα κατανάλωσης με σκοπό την ενίσχυση της ικανότητας των καταναλωτών να συγκρίνουν και να επιλέγουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτούς και να επηρεάζουν σε όφελος των συμφερόντων τους τις εξελίξεις στην αγορά.

ιζ. Συντάσσει ετησίως, έως την 31η Μαρτίου κάθε έτους, έκθεση σχετικά με τη δραστηριότητά της και την εκπλήρωση των καθηκόντων της, απαριθμώντας τα μέτρα που ελήφθησαν και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν για καθένα από τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές της, καθώς και προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της για το επόμενο έτος. Η έκθεση αυτή υποβάλλεται στη Βουλή των Ελλήνων, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς. Επιπρόσθετα, η έκθεση αυτή δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Α.Π.ΚΑ.. Στην ετήσια έκθεση πεπραγμένων περιλαμβάνεται και απολογισμός ως προς την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

ιη. Υποβάλλει στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο τέλος κάθε τριμήνου εκθέσεις ελέγχων που έχουν διενεργηθεί από τις υπηρεσίες της και πράξεων επιβολής κυρώσεων για την παραβίαση της νομοθεσίας προστασίας των καταναλωτών.

ιθ. Ασκεί κάθε άλλη συναφή προς τους σκοπούς της αρμοδιότητα.

4. Σε κάθε περίπτωση στην Α.Π.ΚΑ. μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες που έχουν η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και οι Διευθύνσεις Πολιτικής και Ενημέρωσης Καταναλωτή και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

5. Η Α.Π.ΚΑ. ορίζεται, αντί του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως η αρμόδια αρχή για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών που είναι αρμόδιες για την επιβολή της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών στις περιπτώσεις του άρθρου 9 της Κ.Υ.Α. 2126/10.1.2020 (Β’ 27).

6. Η Α.Π.ΚΑ. ορίζεται ως Αρχή Εφαρμογής Εποπτείας και Διαχείρισης για το πεδίο εποπτείας «Προστασία Καταναλωτή και σύννομη (ή προσήκουσα) παροχή υπηρεσιών» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 130 του ν. 4512/2018 (Α’ 5).

7. Οι πιστώσεις για τη λειτουργία της Α.Π.ΚΑ. εγγράφονται υπό ίδιο φορέα στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τον προϋπολογισμό εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών ο Πρόεδρος της Α.Π.ΚΑ., ο οποίος είναι διατάκτης των δαπανών της. Οι σχετικές δαπάνες εκκαθαρίζονται από την αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και υπόκεινται στον προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Άρθρο 2

Συγκρότηση της Αρχής

1. Η Α.Π.ΚΑ. συγκροτείται από πέντε μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος. Τα μέλη της Α.Π.ΚΑ. είναι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί και απολαύουν πλήρους προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας.

2. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Α.Π.ΚΑ. προτείνονται από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επιλέγονται από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από θετική γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό αυτής και διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3. Ως μέλη της Α.Π.ΚΑ. ορίζονται πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, που διαθέτουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία σε θέματα που σχετίζονται με την αποστολή της Α.Π.ΚΑ. καθώς και εχέγγυα ανεξαρτησίας και αμεροληψίας. Δύο τουλάχιστον από τα μέλη της είναι ειδικοί επιστήμονες σε θέματα δικαίου προστασίας του καταναλωτή.

4. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος ορίζονται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Ο Αντιπρόεδρος δύναται να αναλαμβάνει διδακτικά καθήκοντα σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης. Τα μέλη της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους πρέπει να απέχουν από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με το αντικείμενο της Α.Π.ΚΑ.. Η θητεία του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των μελών της Α.Π.ΚΑ. είναι τετραετής. Κανένα μέλος της δεν μπορεί να υπηρετήσει ως Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος περισσότερες από δύο θητείες. Εάν κατά τη διάρκεια της θητείας μέλους της Α.Π.ΚΑ. κενωθεί για οποιονδήποτε λόγο η θέση του, διορίζεται, σύμφωνα με τη διαδικασία της παραγράφου 2, νέο μέλος για πλήρη θητεία, εφόσον μέχρι την κανονική λήξη της θητείας του μέλους του οποίου η θέση κενώθηκε υπολείπεται διάστημα μικρότερο των δύο ετών. Σε κάθε άλλη περίπτωση το νέο μέλος διορίζεται για το υπόλοιπο της θητείας του μέλους του οποίου η θέση κενώθηκε. Η θητεία των μελών της Α.Π.ΚΑ. παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι τον ορισμό νέων.

6. Η Α.Π.ΚΑ. βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα τουλάχιστον τρία (3) από τα μέλη της. Οι αποφάσεις της λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και σε περίπτωση ισοψηφίας, εφόσον δεν πρόκειται για την άσκηση κανονιστικής ή κυρωτικής αρμοδιότητας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου. Η Α.Π.ΚΑ. συνεχίζει να λειτουργεί, όχι όμως πέρα από ένα εξάμηνο, αν κάποια από τα μέλη της εκλείψουν ή αποχωρήσουν για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον, κατά τις συνεδριάσεις της, τα λοιπά μέλη επαρκούν ώστε να υπάρχει απαρτία. Χρέη γραμματέα της Α.Π.ΚΑ. ασκεί υπάλληλος της Α.Π.ΚΑ. που ορίζεται με τον αναπληρωτή του με απόφαση του Προέδρου της. Χρέη εισηγητή εκτελούν κατά περίπτωση ο Γενικός Διευθυντής, οι διευθυντές της Α.Π.ΚΑ. καθώς και τα μέλη της Α.Π.ΚΑ.

7. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθορίζονται οι πάσης φύσεως αποδοχές του Προέδρου, Αντιπροέδρου και των λοιπών μελών της Α.Π.ΚΑ.. Η κάλυψη των εισφορών του Προέδρου και του Αντιπροέδρου σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης βαρύνει τον προϋπολογισμό της Α.Π.ΚΑ., εκτός αν ορίζεται διαφορετικά από ειδικότερες διατάξεις.

8. Τα μέλη της Α.Π.ΚΑ. υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3213/2003 (Α’ 309)

9. Τα μέλη της Α.Π.ΚΑ. υπέχουν για κάθε παράβαση που απορρέει από τον παρόντα νόμο πειθαρχική ευθύνη, για τον καταλογισμό της οποίας εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4001/2011 (Α’ 179), με αρμόδιο Υπουργό τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

10. Η Α.Π.ΚΑ. μπορεί να αναθέτει στον Πρόεδρο ή σε μέλη της την άσκηση μέρους των αρμοδιοτήτων του, εκτός από τις αρμοδιότητες υπό στοιχεία β, γ, ε έως ζ, ιβ, ιζ και ιη. Η Α.Π.ΚΑ. μπορεί να αναθέτει με απόφαση που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο την επιβολή προστίμων μέχρι το ποσόν των πενήντα χιλιάδων ευρώ.

11. Ο Πρόεδρος της Α.Π.ΚΑ. έχει και τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α) Προϊσταται της Αρχής και όλων των υπηρεσιών της και διευθύνει το έργο τους,

β) είναι ο υπηρεσιακός και πειθαρχικός προϊστάμενος του προσωπικού που απασχολείται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην Αρχή,

γ) αποφασίζει για έκτακτα και επείγοντα θέματα και υποβάλλει τις αποφάσεις του αυτές προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο,

δ) υπογράφει τις πράξεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού,

ε) καθορίζει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό θέματα που προτείνουν τουλάχιστον δύο (2) μέλη της Α.Π.ΚΑ. και προεδρεύει των συνεδριάσεων αυτού και υπογράφει τα αντίγραφα και αποσπάσματα των πρακτικών της Α.Π.ΚΑ.,

στ) παρακολουθεί την εκτέλεση των αποφάσεων της Α.Π.ΚΑ.,

ζ) εκπροσωπεί την Α.Π.ΚΑ. ενώπιον κάθε δικαστικής ή άλλης αρχής, καθώς και στις μετά τρίτων σχέσεις και συναλλαγές και μπορεί με πράξη του να αναθέτει κατά περίπτωση ή κατηγορία περιπτώσεων την εκπροσώπηση σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή Προϊσταμένους Διευθύνσεων της Α.Π.ΚΑ.,

η) ασκεί κάθε άλλη αρμοδιότητα που του μεταβιβάζεται με απόφαση της Α.Π.ΚΑ..

12. Ο Πρόεδρος μπορεί να μεταβιβάζει μέρος των αρμοδιοτήτων του στον Αντιπρόεδρο. Τον Πρόεδρο, απόντα ή κωλυόμενο, αναπληρώνει ως προς όλες τις αρμοδιότητές του ο Αντιπρόεδρος.

13. Στην Α.Π.ΚΑ. συνιστάται θέση Γενικού Διευθυντή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση των αποφάσεων της Α.Π.ΚΑ., προΐσταται των υπηρεσιών της, εποπτεύει τη λειτουργία τους, μεριμνά για την εκπλήρωση της αποστολής της Α.Π.ΚΑ. και εισηγείται σε αυτή θέματα που αφορούν την άσκηση των αρμοδιοτήτων και της λειτουργίας της. Ο Γενικός Διευθυντής επιλέγεται με προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης που γίνεται με απόφαση της Α.Π.ΚΑ. και απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Η επιλογή του Γενικού Διευθυντή γίνεται από επιτροπή που συγκροτείται γι’ αυτό το σκοπό με βάση τα κριτήρια επιλογής που ορίζονται στο άρθρο 85 του Κώδικα Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. Η Επιτροπή επιλογής του Γενικού Διευθυντή συγκροτείται με απόφαση της Α.Π.ΚΑ. και αποτελείται από τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο της Α.Π.ΚΑ. ως Πρόεδρο, ένα μέλος της Α.Π.ΚΑ. και τρία μέλη του ΑΣΕΠ. Οι αποδοχές του Γενικού Διευθυντή καθορίζονται με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Άρθρο 3

Οργάνωση – Λειτουργία – Προσωπικό

1. Από το σύνολο των οργανικών θέσεων (1.358) του προσωπικού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που ορίζονται στο άρθρο 76 του Π.Δ. 5/2022 εκατό σαράντα οκτώ (148) οργανικές θέσεις μεταφέρονται στην Α.Π.ΚΑ.. Οι εκατό σαράντα οκτώ (148) οργανικές θέσεις του προσωπικού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που μεταφέρονται στην Α.Π.ΚΑ. κατανέμονται ως ακολούθως:

α) Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) – Θέσεις ενενήντα (98): Κλάδος Π.Ε. Διοικητικών-Εμπορικών: Θέσεις εξήντα πέντε (65), Κλάδος Π.Ε. Πληροφορικής: Θέσεις οκτώ (8), Κλάδος Π.Ε. Μηχανικών: Θέσεις πέντε (5), Κλάδος Π.Ε. Τεχνικών: Θέσεις δώδεκα (12), Κλάδος Π.Ε. Θετικών Επιστημών: Θέσεις οκτώ (8),

β) Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) – Θέσεις είκοσι τέσσερις (24): Κλάδος Τ.Ε. Διοικητικού-Λογιστικού: Θέσεις δέκα τρεις (13), Κλάδος Τ.Ε. Πληροφορικής: Θέσεις έξι (6), Κλάδος Τ.Ε. Τεχνικών: Θέσεις τρεις (3),

γ) Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) – Θέσεις δέκα πέντε (22): Κλάδος Δ.Ε. Διοικητικού – Λογιστικού: Θέσεις δέκα τέσσερις (14), Κλάδος Δ.Ε. Τεχνικού: Θέσεις τρεις (3), Κλάδος Δ.Ε. Οδηγών: Θέσεις πέντε (5),

δ) Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.) – Θέσεις τέσσερις (4): Κλάδος Υ.Ε. Βοηθητικού Προσωπικού: Θέσεις τέσσερις (4).

2. Οι υπάλληλοι που υπηρετούν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου με οποιαδήποτε σχέση στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) και στις Διευθύνσεις Πολιτικής και Ενημέρωσης Καταναλωτή και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξακολουθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Α.Π.ΚΑ. ως αποσπασμένοι από τον φορέα στον οποίο ανήκουν. Οι υπάλληλοι μπορούν να ζητήσουν εντός δύο μηνών από την έναρξη λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ. τη μετάταξή τους σε αυτή με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής θέσης που κατέχουν. Αντίστοιχη δυνατότητα και μέχρι την κάλυψη των παραπάνω θέσεων παρέχεται και σε όσους υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Το προσωπικό που υπηρετεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου σε προσωποπαγείς θέσεις στις ανωτέρω Διευθύνσεις μεταφέρεται αυτοδικαίως με τις προσωποπαγείς του θέσεις και την ίδια σχέση εργασίας στην Α.Π.ΚΑ.. Οι υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού που είναι αποσπασμένοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στις ανωτέρω Διευθύνσεις μπορούν με αίτησή τους να μεταταγούν στην Α.Π.ΚΑ. με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής θέσης ή της προσωποπαγούς θέσης που κατέχουν. Η μετάταξη γίνεται, κατ’ απόκλιση κάθε άλλης διάταξης, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων και καθώς και του οικείου Υπουργού. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται σε αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών από την έναρξη λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ. στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Οι μετατασσόμενοι καταλαμβάνουν θέσεις κλάδων κατηγορίας, οι οποίες αντιστοιχούν στα τυπικά τους προσόντα και προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο.

3. Στην Α.Π.ΚΑ. συνιστώνται έξι (6) θέσεις ειδικών επιστημόνων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που συστήθηκαν με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν. 3297/2004 (259 Α’) και οι υπηρετούντες σε αυτές, μεταφέρονται στην Α.Π.ΚΑ.. Οι αποδοχές των ειδικών επιστημόνων και των βοηθών ειδικών επιστημόνων είναι οι προβλεπόμενες στις διατάξεις του ν. 4024/2011.

4.Το προσωπικό το οποίο μετατάσσεται ή μεταφέρεται στην Α.Π.ΚΑ. εξακολουθεί να υπάγεται στα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης που υπαγόταν πριν την μετάταξή του.

5. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίνεται ο Κανονισμός Λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ., με τον οποίο προβλέπονται τα σχετικά με την εσωτερική διάρθρωση και οργάνωση των υπηρεσιών της, καθώς και την οργάνωση μηχανισμού εσωτερικών ελέγχων της Α.Π.ΚΑ. με σκοπό τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων που διενεργούνται. Στον κανονισμό προβλέπεται οπωσδήποτε διαδικασία ελέγχου και επιβεβαίωσης των ελέγχων που διενεργούνται από την Α.Π.ΚΑ. ή κατά παραγγελία της.

6. Οι αρμόδιες για θέματα εμπορίου και ανάπτυξης Διευθύνσεις των Περιφερειών της χώρας έχουν την υποχρέωση να παρέχουν κάθε δυνατή συνδρομή στο έργο της Α.Π.ΚΑ. και να διενεργούν ελέγχους ή άλλες πράξεις που ζητούν τα εντεταλμένα όργανα της Α.Π.ΚΑ. και στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών και εντολών της Α.Π.ΚΑ.. Με απόφαση του Δ.Σ. της Α.Π.ΚΑ. επιτρέπεται η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Α.Π.ΚΑ. και δημοσίων υπηρεσιών, νομικών προσώπων του δημοσίου η του δημοσίου τομέα των ιδιωτικών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, για την εκπλήρωση των σκοπών της Α.Π.ΚΑ., όπως ορίζονται στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 1 του παρόντος νόμου. Στις προγραμματικές συμβάσεις καθορίζονται το περιεχόμενο του προγράμματος, τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των συμβαλλομένων, τα της χρηματοδότησης, ο χρόνος ισχύος της σύμβασης, η διαδικασία παρακολούθησης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

7. Μέχρι την έκδοση του Κανονισμού Λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ. η διάρθρωση και η οργάνωση των υπηρεσιών της ρυθμίζονται από τις διατάξεις των άρθρων 13 έως 16, 40 και 41 του π.δ. 5/2002 (Α’ 15). Ο Πρόεδρος της Α.Π.ΚΑ. ασκεί τα καθήκοντα που προβλέπονται για τον Διοικητή της ΔΙΜΕΑ. Θέσεις προϊσταμένων στις Διευθύνσεις και στα Τμήματά της Α.Π.ΚΑ. μπορούν να καταλαμβάνουν μόνιμοι υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. ή Τ.Ε. όλων των κλάδων καθώς και ειδικοί επιστήμονες της παραγράφου 3. Η Διεύθυνση Συντονισμού και Διοικητικής Υποστήριξης έχει τη μέριμνα για την ομαλή διοικητική και οικονομική λειτουργία της Α.Π.ΚΑ..

8. Το επιστημονικό και λοιπό προσωπικό της Α.Π.ΚΑ. προσλαμβάνεται στις θέσεις που προβλέπονται στον κανονισμό της και επιλέγεται από την αρχή με προκήρυξη και με τα κριτήρια και τη διαδικασία που ορίζεται σε αυτόν σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιότητας, της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας. Σε κάθε περίπτωση προηγείται δημόσια πρόσκληση και η επιλογή γίνεται από επιτροπή, της οποίας τη συγκρότηση και τη σύνθεση καθορίζει με απόφασή της η Α.Π.ΚΑ.. Στην Επιτροπή συμμετέχει ένα μέλος του Α.Σ.Ε.Π. και ένας καθηγητής Α.Ε.Ι.

9. Στην Α.Π.ΚΑ. συνιστώνται υπηρεσιακό συμβούλιο και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο τα οποία συγκροτούνται με απόφαση του Προέδρου της. Στη σύνθεση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου μετέχουν δύο μέλη της Α.Π.ΚΑ., από τα οποία το ένα ορίζεται Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής ή υπηρεσιακός προϊστάμενος των διοικητικών υπηρεσιών της Α.Π.ΚΑ. και δύο αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων. Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για το προσωπικό της αρχής συγκροτείται από τρία μέλη της και δύο αιρετούς εκπροσώπους των υπαλλήλων. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αναλόγως οι ισχύουσες διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα για τα υπηρεσιακά συμβούλια και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο.

10. Στις δικαστικές και γενικώς σε όλες τις νομικές της υποθέσεις η Α.Π.ΚΑ. εξυπηρετείται από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

11. Όπου στη νομοθεσία, η εποπτεία και εφαρμογή της οποίας ανατίθεται στην Α.Π.ΚΑ., αναφέρεται «Γενική Γραμματεία Εμπορίου» και «Γενικός Γραμματέας Εμπορίου» εννοούνται αντίστοιχα εφεξής η «Αρχή Προστασίας Καταναλωτή» και ο «Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Καταναλωτή».

Άρθρο 4

Διεξαγωγή ελέγχων

1. Η Α.Π.ΚΑ. προβαίνει, αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας καταναλωτή, σε γενικούς ή ειδικούς, επιτόπιους ή μη, δειγματοληπτικούς ή μη, ελέγχους για να διαπιστώσει παραβάσεις διατάξεων για την προστασία του καταναλωτή και την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, για τις οποίες έχει την ευθύνη εφαρμογής. Οι έλεγχοι μπορούν να γίνονται σε οποιαδήποτε εγκατάσταση αυτών, παρουσία ή μη του προμηθευτή, της επιχείρησης ή κάποιου υπαλλήλου.

2. Με Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που εκδίδεται μετά από πρόταση της Α.Π.ΚΑ., θεσπίζεται Σύστημα Διαχείρισης Αναφορών και Μεθοδολογία Σχεδιασμού Ελέγχου αυτών, με κριτήρια προτεραιοποίησης των ελεγχόμενων καταγγελιών, με βάση ιδίως τον κίνδυνο βλάβης των καταναλωτών, τους στρατηγικούς στόχους της Α.Π.ΚΑ., και τον θετικό αντίκτυπο ή το αποτέλεσμα που προσδοκάται από τη διεξαγωγή του ελέγχου. Θεμελιωμένες καταγγελίες από τον Συνήγορο του Καταναλωτή, τις ενώσεις καταναλωτών και τις αρχές που εποπτεύουν καταναλωτικές συναλλαγές ή καταγγελίες που αφορούν ευάλωτες ομάδες καταναλωτών αποκτούν πρόσθετη βαρύτητα στην αξιολόγηση για την προτεραιοποίηση.

3. Η Α.Π.ΚΑ., πέραν των εκτάκτων ελέγχων, καταρτίζει, με βάση αναλύσεις, έρευνες, πληροφορίες, ερωτηματολόγια ή στατιστικά στοιχεία, σε τακτή ετήσια τουλάχιστον βάση, προγράμματα ελέγχου, πέραν αυτών που αφορούν τη διερεύνηση καταγγελιών ή αναφορών, για την επίτευξη των σκοπών της, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια που ορίζονται στα άρθρα 137 έως 139 ν. 4512/2018 και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και στους κινδύνους οικονομικών δραστηριοτήτων, των οποίων η αντιμετώπιση δεν αναδεικνύεται και αντιμετωπίζεται επαρκώς μέσα από τη διερεύνηση των καταγγελιών.

4. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύναται για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών και την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου, όταν ιδίως συντρέχουν λόγοι επείγουσας προστασίας δημόσιου συμφέροντος, να παραγγέλλει στην Α.Π.ΚΑ. τη διεξαγωγή κατά προτεραιότητα ελέγχων σε συγκεκριμένους τομείς ή κλάδους.

5. Οι αιτήσεις, καταγγελίες ή οι αναφορές διαβιβάζονται στους υπόχρεους σε τήρηση των παραπάνω διατάξεων, με πρόσκληση για απάντηση, με κάθε πρόσφορο μέσο, στο οποίο περιλαμβάνεται η κοινοποίηση με ταχυδρομείο ή με ηλεκτρονική μορφή. Ο προμηθευτής, η επιχείρηση και γενικά ο υπόχρεος στην τήρηση των παραπάνω διατάξεων υποχρεούται να απαντά εγγράφως ή με άλλο σταθερό μέσο, εφόσον ορίζεται στην πρόσκληση, εντός της προθεσμίας που τάσσεται από την Α.Π.ΚΑ., η οποία αρχίζει από την κοινοποίηση της σχετικής πρόσκλησης και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των τριών εργάσιμων ημερών.

6. Για τους ελέγχους και τις έρευνες, στους οποίους συμμετέχουν τουλάχιστον δύο υπάλληλοι, συντάσσεται από αυτούς που τους διεξήγαγαν έκθεση, αντίγραφο της οποίας κοινοποιείται στους ελεγχόμενους. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που εκδίδεται μετά από πρόταση της Α.Π.ΚΑ., ρυθμίζονται οι ειδικότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διενέργεια ελέγχου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, το περιεχόμενο και τη διαδικασία σύνταξης της παραπάνω έκθεσης, τη διαδικασία συλλογής, φύλαξης και επεξεργασίας ηλεκτρονικών αρχείων και αλληλογραφίας, που συλλέγονται για τους σκοπούς του νόμου.

Άρθρο 5

Κυρώσεις- Μέτρα

1. Η Α.Π.ΚΑ. επιβάλλει σε βάρος των προμηθευτών, πωλητών, παραγωγών, διανομέων ή άλλων προσώπων που παραβαίνουν διατάξεις της νομοθεσίας της περίπτωσης δ της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του παρόντος, ένα ή περισσότερα από τις παρακάτω κυρώσεις ή μέτρα:

α) να προβεί στην παροχή οδηγιών, πληροφόρησης και συμβουλών προς τον προμηθευτή για τη συμμόρφωσή του με τις απαιτήσεις του νόμου,

β) να προβεί σε γραπτή σύσταση συμμόρφωσης εντός ορισμένης προθεσμίας,

γ) να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση που αναφέρει τον ευθυνόμενο προμηθευτή και τη φύση της παράβασης,

δ) να διατάξει τον προμηθευτή να παύσει την παράβαση ή να συμμορφωθεί εντός ορισμένης προθεσμίας και να αποφύγει να την επαναλάβει στο μέλλον,

ε) να δημοσιοποιήσει την παράβαση στον ιστότοπο της Α.Π.ΚΑ., αναφέροντας τον προμηθευτή που φέρει την ευθύνη ή προέβη στην παράβαση, καθώς και τη φύση της παράβασης,

στ) να θεσπίσει προσωρινά μέτρα για την αποτροπή κινδύνου σοβαρής βλάβης σε βάρος των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών,

ζ) να επιδιώξει την απόκτηση ή αποδοχή δεσμεύσεων από τον προμηθευτή που είναι υπεύθυνος για την παράβαση, με σκοπό την παύση της εν λόγω παράβασης,

η) να λαμβάνει από τον προμηθευτή, με πρωτοβουλία αυτού, επιπροσθέτως διορθωτικές δεσμεύσεις προς όφελος των καταναλωτών που έχουν θιγεί από την εικαζόμενη παράβαση ή ανάλογα με την περίπτωση να επιτευχθεί η ανάληψη υποχρεώσεων από τον προμηθευτή για την επανόρθωση και αποκατάσταση της ζημίας των καταναλωτών,

θ) να ενημερώνει, με τα κατάλληλα μέσα, τους καταναλωτές σχετικά με τις διαδικασίες αποκατάστασης της ζημίας τους,

ι) όταν δεν υπάρχουν άλλα αποτελεσματικά μέσα για την επίτευξη της παύσης ή της απαγόρευσης της παράβασης του παρόντος νόμου και προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος σοβαρής βλάβης των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών:

i) να αφαιρεί περιεχόμενο ή να περιορίζει την πρόσβαση σε επιγραμμική διεπαφή ή να διατάσσει τη ρητή αναγραφή προειδοποίησης προς τους καταναλωτές κατά την πρόσβασή τους σε επιγραμμική διεπαφή,
να διατάσσει έναν πάροχο υπηρεσιών υποδοχής να διαγράψει, να απενεργοποιήσει ή να περιορίσει την πρόσβαση σε επιγραμμική διεπαφή,
κατά περίπτωση, να διατάσσει καταχωρητές ή μητρώα τομέα να διαγράψουν ένα πλήρως εγκεκριμένο όνομα τομέα και να επιτρέπουν στην οικεία αρμόδια αρχή να προβεί σε σχετική καταχώρηση,
μεταξύ άλλων, ζητώντας από τρίτο μέρος ή άλλη δημόσια αρχή να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα

ια) να επιβάλλει πρόστιμο για κάθε παράβαση του νόμου ή για τη μη συμμόρφωση με οποιαδήποτε απόφαση, διαταγή, προσωρινό μέτρο, δέσμευση του προμηθευτή ή άλλο μέτρο που λαμβάνεται με βάση τον παρόντα νόμο, από χίλια πεντακόσια (1.500) έως δύο εκατομμύρια (2.000.000) ευρώ. Εφόσον υφίστανται διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τον ετήσιο κύκλο εργασιών του προμηθευτή το μέγιστο ύψος του προστίμου διαμορφώνεται ίσο με το 4% του ετήσιου κύκλου εργασιών του προμηθευτή εφόσον αυτό υπερβαίνει το μέγιστο ύψος του προηγούμενου εδαφίου. Σε περίπτωση που έχουν εκδοθεί σε βάρος του ίδιου προμηθευτή τουλάχιστον τρεις αποφάσεις επιβολής προστίμου την τελευταία διετία, το ανώτατο όριο προστίμου του πρώτου εδαφίου ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια (3.000.000) ευρώ.

ιβ) να επιβάλλει προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης ή τμήματός της για χρονικό διάστημα από τρεις (3) μήνες έως ένα (1) έτος σε περίπτωση που εκδοθούν σε βάρος του ίδιου προμηθευτή περισσότερες από τρεις (3) αποφάσεις επιβολής προστίμου ή ο προμηθευτής οργανώνει ή αναπτύσσει την προώθηση των προϊόντων του ή την παροχή των υπηρεσιών του κατά τρόπο που συστηματικά παραβιάσει τη νομοθεσία.

2. Κατά τον καθορισμό του είδους των διοικητικών κυρώσεων ή άλλων μέτρων και την επιμέτρηση των διοικητικών προστίμων, η εποπτική αρχή αξιολογεί τις σχετικές συνθήκες στις οποίες περιλαμβάνονται, κατά περίπτωση:

α) η φύση, η βαρύτητα, η έκταση και η διάρκεια της παράβασης,

β) ο βαθμός ευθύνης του φυσικού ή νομικού προσώπου που προέβη στην παράβαση,

γ) ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στα συμφέροντα του πελάτη,

δ) η ζημία που προκλήθηκε από την παράβαση στον πελάτη ή σε τρίτους, εφόσον είναι δυνατός ο προσδιορισμός του ύψους της,

ε) το ύψος του κέρδους ή του οφέλους που αποκτήθηκε ή της ζημίας που αποφεύχθηκε από το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εφόσον είναι δυνατός ο προσδιορισμός τους,

στ) οι ενέργειες που προέβη ή τα μέτρα που έλαβε το φυσικό ή νομικό πρόσωπο για την αποτροπή και μη επανάληψη της παράβασης στο μέλλον, καθώς και η ανόρθωση της ζημίας που προκλήθηκε στον πελάτη ή σε τρίτους,

ζ) η οικονομική κατάσταση του φυσικού ή νομικού προσώπου, όπως προκύπτει είτε από το ετήσιο εισόδημα του φυσικού προσώπου, είτε από το συνολικό κύκλο εργασιών του νομικού προσώπου,

η) οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον πωλητή ή στον προμηθευτή για την ίδια παράβαση σε άλλα κράτη μέλη σε διασυνοριακές υποθέσεις, όπου οι πληροφορίες σχετικά με τις εν λόγω κυρώσεις είναι διαθέσιμες μέσω του μηχανισμού που θεσπίστηκε με τον κανονισμό (ΕΕ) 2017/2394 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου,

θ) ο βαθμός συνεργασίας του φυσικού ή νομικού προσώπου με την εποπτική αρχή,

ι) η κατ’ επανάληψη τέλεση παραβάσεων.

ια) κάθε άλλο επιβαρυντικό ή ελαφρυντικό στοιχείο που προκύπτει από τις περιστάσεις της υπόθεσης

3. Η Α.Π.ΚΑ. δύναται να επιβάλλει ένα ή περισσότερα από τα μέτρα που αναφέρονται στην παράγραφο 2.

4. Η Α.Π.ΚΑ. επιβάλλει ένα ή περισσότερα από μέτρα ή κυρώσεις της παραγράφου 1 και για κάθε παράβαση των διατάξεων της λοιπής νομοθεσίας, για την οποία έχει την ευθύνη εφαρμογής, ως προς το ύψος των προστίμων για τις παραβιάσεις αυτές εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στις ειδικότερες διατάξεις όρια.

5. Τα ποσά των προστίμων που επιβάλλονται κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

6. Η Α.Π.ΚΑ. μπορεί, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση και τη βαρύτητα της παράβασης καθώς και τις συνέπειές της στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, να δημοσιοποιεί, δια του τύπου ή με άλλο πρόσφορο τρόπο, τις κυρώσεις που επιβάλλονται κατά τις προηγούμενες παραγράφους 2 και 3, καθώς και τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται κατά τις κείμενες διατάξεις από αρμόδιες διοικητικές αρχές ή τους προμηθευτές σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

7. Αν οι παραβάσεις των διατάξεων του παρόντος διαπράττονται από: α) πιστωτικά ιδρύματα ή επιχειρήσεις και οργανισμούς του χρηματοπιστωτικού τομέα της οικονομίας και ασφαλιστικές επιχειρήσεις που εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή από εταιρίες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών που εποπτεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι κυρώσεις που προβλέπονται στον παρόντα νόμο επιβάλλονται μετά από γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος ή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά περίπτωση. Η γνώμη αυτή παρέχεται μετά από σχετική αίτηση του Προέδρου της Α.Π.ΚΑ. εντός προθεσμίας σαράντα (40) ημερών από την υποβολή της αίτησης. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου, οι διοικητικές κυρώσεις επιβάλλονται χωρίς την ανωτέρω γνώμη. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που εκδίδεται μετά από πρόταση της Α.Π.ΚΑ., ρυθμίζονται τα θέματα εφαρμογής της παρούσας παραγράφου και κάθε σχετική λεπτομέρεια.

8. Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της παραγράφου 6 του άρθρου 3 μπορούν να επιβάλλουν όταν διενεργούν ελέγχους ή άλλες πράξεις κατ’ εντολή ή ανάθεση της Α.Π.ΚΑ. τις κυρώσεις και τα μέτρα που προβλέπονται στις περιπτώσεις α) έως η) της παραγράφου 1 καθώς και πρόστιμα μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Οι αποφάσεις κοινοποιούνται εντός είκοσι ημερών στην Α.Π.ΚΑ., η οποία δύναται να επιβάλλει πρόσθετα μέτρα ή και αυστηρότερες πρόστιμα.

Άρθρο 6

Εξουσίες έρευνας

1. Οι εντεταλμένοι για τον έλεγχο των παραβάσεων της νομοθεσίας την εφαρμογή της οποίας εποπτεύει η Α.Π.ΚΑ. και τη διαπίστωση αυτών υπάλληλοι της Αρχής Προστασίας Καταναλωτή, και με την επιφύλαξη του άρθρου 9 του Συντάγματος, των διατάξεων του άρθρου 212 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της αρχής της αναλογικότητας, έχουν τις εξουσίες ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου και φορολογικού ελεγκτή και ιδίως τις ακόλουθες εξουσίες έρευνας:

α) την εξουσία να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε σχετικά έγγραφα, δεδομένα ή πληροφορία, υπό οποιαδήποτε μορφή ή μορφότυπο και ανεξαρτήτως του μέσου αποθήκευσής τους ή του τόπου όπου αποθηκεύονται, συμπεριλαμβανομένης κάθε υπάρχουσας καταγραφής τηλεφωνικής συνδιάλεξης ή ανταλλαγής δεδομένων, και να λαμβάνουν αντίγραφα αυτών,

β) την εξουσία να απαιτούν, από κάθε δημόσια αρχή, φορέα ή οργανισμό του κράτους μέλους ή κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο την παροχή κάθε σχετικής πληροφορίας, δεδομένων ή εγγράφων, υπό οποιονδήποτε μορφή ή μορφότυπο και ανεξαρτήτως του μέσου αποθήκευσής τους ή του τόπου όπου είναι αποθηκευμένα με σκοπό την εξέταση του κατά πόσον έχει επέλθει ή επέρχεται παράβαση διατάξεων του παρόντος νόμου και με σκοπό τον καθορισμό των στοιχείων της εν λόγω παράβασης, περιλαμβανομένου του εντοπισμού των χρηματοοικονομικών ροών και των ροών δεδομένων ή τη διαπίστωση της ταυτότητας των προσώπων που συμμετέχουν σε χρηματοοικονομικές ροές και ροές δεδομένων, και τη διαπίστωση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού και της ιδιοκτησίας των δικτυακών,

γ) την εξουσία διενέργειας των απαραίτητων επιτόπιων επιθεωρήσεων, περιλαμβανομένης της εξουσίας πρόσβασης σε κάθε χώρο, έδαφος ή μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιεί ο προμηθευτής, τον οποίο αφορά η επιθεώρηση, για τους σκοπούς της εμπορικής, επιχειρηματικής, βιοτεχνικής ή επαγγελματικής του δραστηριότητας, ή την απαίτηση από άλλες δημόσιες αρχές να προβαίνουν στις εν λόγω ενέργειες, ώστε να εξετάζει, να κατάσχει, να λαμβάνει ή να αποκτά αντίγραφα στοιχείων, δεδομένων ή εγγράφων, ανεξαρτήτως του μέσου αποθήκευσής τους,

δ) την εξουσία κατάσχεσης κάθε πληροφορίας, δεδομένου ή εγγράφου για το απαραίτητο χρονικό διάστημα και στον βαθμό που απαιτείται για την επιθεώρηση,

ε) την εξουσία να απαιτεί, από κάθε εκπρόσωπο ή μέλος του προσωπικού του προμηθευτή τον οποίο αφορά η επιθεώρηση, να παρέχει εξηγήσεις όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά, τις πληροφορίες, τα δεδομένα ή τα έγγραφα που σχετίζονται με το αντικείμενο της επιθεώρησης και να καταγράφει τις απαντήσεις,

στ) την εξουσία διενέργειας των απαραίτητων επιτόπιων επιθεωρήσεων, περιλαμβανομένης της εξουσίας πρόσβασης σε κάθε χώρο, έδαφος ή μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιεί ο προμηθευτής, τον οποίο αφορά η επιθεώρηση, για τους σκοπούς της εμπορικής, επιχειρηματικής, βιοτεχνικής ή επαγγελματικής του δραστηριότητας, ή την απαίτηση από άλλες δημόσιες αρχές να προβαίνουν στις εν λόγω ενέργειες, ώστε να εξετάζει, να κατάσχει, να λαμβάνει ή να αποκτά αντίγραφα στοιχείων, δεδομένων ή εγγράφων, ανεξαρτήτως του μέσου αποθήκευσής τους·

ζ) την εξουσία κατάσχεσης κάθε πληροφορίας, δεδομένου ή εγγράφου για το απαραίτητο χρονικό διάστημα και στον βαθμό που απαιτείται για την επιθεώρηση,

η) την εξουσία να απαιτεί, από κάθε εκπρόσωπο ή μέλος του προσωπικού του προμηθευτή τον οποίο αφορά η επιθεώρηση, να παρέχει εξηγήσεις όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά, τις πληροφορίες, τα δεδομένα ή τα έγγραφα που σχετίζονται με το αντικείμενο της επιθεώρησης και να καταγράφει τις απαντήσεις,

θ) την εξουσία να αγοράζουν αγαθά ή υπηρεσίες ως δοκιμαστικές αγορές, κατά περίπτωση ακόμη και με καλυμμένη ταυτότητα, ώστε να εντοπίζουν τις παραβάσεις που καλύπτονται από τον παρόντα κανονισμό και να συγκεντρώνουν αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της εξουσίας να επιθεωρούν, να παρατηρούν, να μελετούν, να αποσυναρμολογούν ή να υποβάλουν σε δοκιμές τα αγαθά ή τις υπηρεσίες.

2. Η Α.Π.ΚΑ. μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο μέχρι εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ στον προμηθευτή, πωλητή, παραγωγό, διανομέα ή άλλο ελεγχόμενο που δεν απαντά στις καταγγελίες των καταναλωτών ή αρνείται τη συνεργασία ή παρακωλύει έρευνα ή έλεγχο που οι αρμόδιες υπηρεσίες της Α.Π.ΚΑ. ενεργούν για παραβάσεις της νομοθεσίας που αυτή έχει την ευθύνη εφαρμογής.

3. Τις ανωτέρω εξουσίες έχουν και οι αρμόδιες για θέματα εμπορίου και ανάπτυξης Διευθύνσεις των Περιφερειών της χώρας όταν παρέχουν συνδρομή στο έργο της Α.Π.ΚΑ. και διενεργούν ελέγχους ή άλλες πράξεις που ζητούν τα εντεταλμένα όργανα της Α.Π.ΚΑ. στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών και εντολών της Α.Π.ΚΑ.. Στην περίπτωση της παραγράφου 2 ο αρμόδιος Διευθυντής μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

4. Η Α.Π.ΚΑ. μπορεί να προβαίνει στην έκδοση καυτευθυντήριων οδηγιών προς τους προμηθευτές για την αποτροπή παραβάσεων και την προστασία των καταναλωτών σε συγκεκριμένους τομείς, σε προειδοποιητικές ανακοινώσεις σχετικά με την επιβολή αυστηρών κυρώσεων για την περίπτωση που παραβιάσεις εξακολουθούν, σε παροχή οδηγιών και συστάσεων προς τους καταναλωτές να λάβουν μέτρα προστασίας ή να καταγγείλλουν παραβατικές συμπεριφορές, στην έκδοση, ή, κατόπιν διαβούλευσης με εκπροσώπους των προμηθευτών και των καταναλωτών, δεσμευτικών κωδίκων συμπεριφοράς των προμηθευτών.

Άρθρο 7

Έναρξη λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ. – Μεταβατικές διατάξεις

1. Η έναρξη λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ. καθορίζεται με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Μέχρι την έναρξη της λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ. η Γενική Γραμματεία Εμπορίου εξακολουθεί να ασκεί αρμοδιότητες που προβλέπονται για την Α.Π.ΚΑ.με τον παρόντα νόμο.

3. Με την έναρξη λειτουργίας της Α.Π.ΚΑ. καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 13α και 13β του Ν. 2251/1994.

Έναρξη ισχύος του νόμου

Με την επιφύλαξη των διατάξεων του προηγούμενου άρθρου η ισχύς των διατάξεων του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι προτείνοντες Βουλευτές

Γ.ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ-Ε.ΜΠΕΚΟΥ: «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Πολιτικό ατόπημα και σοβαρό κρούσμα αναξιοπιστίας αποτελεί η απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου να ανανεώσει θητεία της Προέδρου και του ΔΣ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, λίγες ημέρες πριν βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήχθη μάλιστα για λογαριασμό του υπουργείου, από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας!

Η στάση αυτή αποδεικνύει ότι προφανώς δεν προηγήθηκε αξιολόγηση σε ότι αφορά τις διοικήσεις των κέντρων πρόνοιας των περιφερειών πανελλαδικά, τις θητείες των οποίων ανανέωσε η κυβέρνηση -μετά και την αύξηση των μισθών των προέδρων των ΔΣ από 1.700 σε 3.100 ευρώ-, όταν η περιοδική εναλλαγή των διοικήσεων διασφαλίζει, μεταξύ των άλλων, την αποφυγή καθεστωτικών, αλαζονικών και ανεξέλεγκτων συμπεριφορών.

Όσα συνέβησαν στη συνέχεια, μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Αρχής, τις παραιτήσεις της Προέδρου Β. Νάκου και την άρση της σχετικής υπουργικής απόφασης διορισμού, αποδεικνύουν δυστυχώς στην πράξη τη λογική της συγκάλυψης, της προνομιακής μεταχείρισης των γαλάζιων παιδιών και την κυβερνητική υποκρισία, για δήθεν κάθαρση στον ευαίσθητο χώρο φιλοξενίας και αποκατάστασης ευάλωτων συμπολιτών μας, ηλικιωμένων, παιδιών και ΑμεΑ. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την κυβερνητική τακτική, που με δυο μέτρα και σταθμά, σηκώνει δήθεν τη ρομφαία της εξυγίανσης, αλλά στην πραγματικότητα εξαντλείται σε επικοινωνιακά σόου και προσβάλλει κάθε έννοια αξιοπρέπειας στο δημόσιο βίο.

Οι παραβατικές, κακοποιητικές συμπεριφορές για τη ζωή και την ασφάλεια των περιθαλπομένων και η κακοδιαχείριση, με ευθύνη και απαράδεκτες πράξεις της απελθούσας διορισμένης διοίκησης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν θα μείνουν ατιμώρητες. Δεν επιτρέπεται να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και κυρίως απέναντι στο δημόσιο σύστημα κοινωνικής φροντίδας στο οποίο υπάγεται το εν λόγω Κέντρο.

Απαιτείται να βγουν όλα στο φως και κυρίως να αναληφθεί επιτέλους και να γίνει καταλογισμός της πολιτικής ευθύνης, χωρίς συμψηφισμούς.

Κανείς στο απυρόβλητο και πρώτη εξ όλων η Κυβέρνηση!

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

«Η αποκλειστική απασχόληση των ιατρών είναι τόπος εξορίας, είναι μια τιμωρητική επιλογή», είπε ο εισηγητής της ΝΔ το 1977. Έρχεται λοιπόν η ΝΔ το 2022 για να διορθώσει αυτό το «λάθος» που θεωρεί ότι έκανε το ΠΑΣΟΚ θεσμοθετώντας τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ που εξασφάλισε στον κόσμο αξιοπρεπή περίθαλψη. Αυτό το νομοσχέδιο θα διευκολύνει τους γιατρούς μη αποκλειστικής απασχόλησης να παραπέμπουν τους ασθενείς τους στα ιδιωτικά κέντρα των funds για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση. Αυτό είναι το άμεσο μέλλον της περίθαλψης. Μερικοί θα επωφεληθούν από το νομοσχέδιο, κάποιοι γιατροί θα κερδίσουν χρήματα αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου θα καταστραφεί. Δεν μπορώ να ακούω ότι με αυτό το νομοσχέδιο το δημόσιο νοσοκομείο θα πάει μπροστά. Αν ήθελε η κυβέρνηση να πάει μπροστά το ΕΣΥ δεν μπορούσε να βελτιώσει τα απογευματινά ιατρεία, τα απογευματινά χειρουργεία, ώστε να βοηθήσει το δημόσιο νοσοκομείο. Δεν θέλει όμως, θέλει να υλοποιήσει αυτό που είπε ο εισηγητής της ΝΔ το 1977. Από αυτό το Υπουργείο πέρασαν οι κ.κ. Κακλαμάνης, Αβραμόπουλος, ακόμα και ο Γεωργιάδης αλλά κανείς τους δεν κατήργησε τη δημόσια δωρεάν υγεία. Αυτό το έκανε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με τον κ. Πλεύρη και την κα Γκάγκα. Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει! Εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την πρώτη κατοικία στα funds και τώρα η ΝΔ δίνει σε δύο funds το δημόσιο σύστημα υγείας.

– Το επόμενο διάστημα ένας θωρακοχειρουργός θα χειρουργεί 7 ώρες στο δημόσιο νοσοκομείο και θα μπορεί να χειρουργεί και τις επόμενες 7 ώρες σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Θέλετε να μου πείτε ποιος θα παρακολουθεί ενδιάμεσα τον ασθενή του δημόσιου νοσοκομείου; Μπορεί στους επόμενους λίγους μήνες, μέχρι να πάμε σε εκλογές να μην φανεί το κόστος αυτού του νομοθετήματος, αλλά εμείς που έχουμε περάσει από τα δημόσια νοσοκομεία καταλαβαίνουμε το πλήγμα που θα υποστεί η δημόσια υγεία. Η ΝΔ θέλει να καταντήσει το δημόσιο νοσοκομείο ένα κέντρο Υγείας, αστικού και μη αστικού τύπου. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν χρειάζεται πλήρης και αποκλειστική απασχόληση στους γιατρούς. Γιατί δεν το εφαρμόζει αυτό και στις άλλες ειδικότητες, στους νοσηλευτές για παράδειγμα, ώστε να μπορούν να απασχολούνται και στα ιδιωτικά;

– Η ΝΔ σήμερα υλοποιεί αυτό που είπε το 1977. Το καλό της προσωπείο απέναντι στον κόσμο έπεσε! Ο Πρωθυπουργός έπαψε να φαίνεται ο φιλελεύθερος πολιτικός που ήθελε να δείχνει. Σας επισημαίνουμε ότι σύντομα θα έχουμε εκλογές. Η παράταξή μας δεν θα επιτρέψει αυτό το νομοσχέδιο να έχει πάνω από τρεις ή τέσσερις μήνες ζωή. Αυτή τη δύναμη θα μας τη δώσει ο κόσμος. Γιατί αυτό θα πούμε στους πολίτες: ή δωρεάν περίθαλψη την οποία θα εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ ή ζούγκλα, ή διασφάλιση της πρώτης κατοικίας με ΠΑΣΟΚ ή η πρώτη κατοικία στα funds, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στους επόμενους τέσσερις μήνες η απόφαση είναι του κόσμου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»

«Βασικός πυλώνας της πολιτικής μας η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής»

Βασικά σημεία ομιλίας του επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο 6th Sustainability Summit του Economist

«Είναι πλέον ώρα για τη δημιουργία ενός νέου, διευρυμένου κοινωνικού συμβολαίου του 21ο αιώνα», δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, τοποθετούμενος στη θεματική ενότητα για τις νέες μορφές ανισοτήτων στο συνέδριο του Economist.

Τονίζοντας την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του κράτους πρόνοιας, ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές που διασφαλίζουν ένα εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς ζωής στους πολίτες και αντιμετωπίζουν την εργασιακή ανασφάλεια, την ενδοοικογενειακή βία, την υγειονομική διακινδύνευση, την αναπηρία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Υπενθύμισε ότι για τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία η κοινωνική συνοχή βασίζεται και στην κοινωνική κινητικότητα, αλλά και στην αναδιανομή του διαθέσιμου πλούτου μέσα από δίκαιους τρόπους φορολόγησης. Και αυτό γιατί φαίνεται ότι το φορολογικό βάρος πέφτει στα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, την ίδια στιγμή που μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές στα ανώτερα εισοδήματα.

«Η θεραπεία για τη φτώχεια δεν μπορεί να είναι μόνο η επιδοματική πολιτική. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για τη δια βίου κατάρτιση του παραγωγικού δυναμικού, αν πραγματικά διακηρύττουμε ότι δεν αφήνουμε κανένα πίσω».

Παράλληλα, για την άρση των αποκλεισμών απαιτείται:

Επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Ενίσχυση των δομών και των υπηρεσιών για ευάλωτες ομάδες
Πολιτικές μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων
Αποσύνδεση της αναπηρίας από την λειτουργικότητα και ένταξη των ΑμεΑ στην εκπαίδευση και την εργασία
Καθιέρωση ρήτρας κοινωνικού πρόσημου σε όλα τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης
Στήριξη κάθε τύπου οικογένειας και συμβίωσης
Αντιμετώπιση του δημογραφικού και στήριξη των νέων ζευγαριών
Ενίσχυση της αναδοχής και αποϊδρυματοποίησης των παιδιών και αξιολόγηση ιδρυμάτων ως προς τους στόχους αποκατάστασης
Ο κ. Κατρίνης μίλησε για ένα κράτος με κεντρικό ρόλο σχεδιασμού, εποπτείας και αξιολόγησης, μαζί όμως με τη δημιουργία δικτύων σε κάθε δήμο, αναφέροντας ότι το κοινωνικό κράτος και η κοινωνική αλληλεγγύη, η διεύρυνση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου αποτελούν βασικούς πυλώνες της πολιτικής και της δράσης της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ: Η ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ «ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ», ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

 

Η σχεδιαζόμενη Σύμβαση Παραχώρησης της «Αττικής Οδού», μήπως υποκρύπτει ένα μεγάλο σκάνδαλο;

Ενόψει της κρίσιμης περιόδου οριστικοποίησης της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού που θα δεσμεύσει για 25 έτη, την πολιτεία και τις επόμενες κυβερνήσεις της χώρας, θα περιμέναμε μεγαλύτερη διαφάνεια, πληρέστερη και τεκμηριωμένη υποστήριξη μιας τέτοιας σημαντικής επιλογής.

Το αντίτιμο των διοδίων, 2,8 ευρώ σήμερα, είχε οριστεί στην υφιστάμενη σύμβαση και περιλαμβάνει την απόσβεση του κόστους κατασκευής της οδού, τη συντήρηση και τη λειτουργία αυτής, στη διάρκεια της παραχώρησης. Στη νέα σύμβαση παραχώρησης δεν περιλαμβάνεται η κατασκευή νέων έργων και οι συμβατικές υποχρεώσεις του νέου παραχωρησιούχου, θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη λειτουργία και τη συντήρηση της οδού.

Συνεπώς, η δραστική μείωση της τιμής των διοδίων στην νέα σύμβαση καθίσταται επιβεβλημένη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τίθεται ως αποτέλεσμα κυβερνητικής επιλογής, αφού πλέον ο νέος παραχωρησιούχος θα έχει να αποσβέσει σημαντικά λιγότερα έξοδα, συγκριτικά με την προηγούμενη σύμβαση που περιελάβανε και το κόστος κατασκευής της.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση οφείλει να αιτιολογήσει με βάση συγκοινωνιακές και τεχνοοικονομικές μελέτες και όχι επικοινωνιακές ανακοινώσεις με πρόφαση το κόστος διαβίωσης, πως μια ελάχιστη μείωση της τάξης του 10% επί του αρχικού αντιτίμου των διοδίων, σε έναν ήδη κατασκευασμένο αυτοκινητόδρομο, αντικατοπτρίζει το βέλτιστο οικονομικό αντίτιμο για το δημόσιο συμφέρον. Ο αυτοκινητόδρομος της Αττικής Οδού ανήκει πλέον στο ελληνικό δημόσιο, συνεπώς πρέπει να δημοσιοποιηθούν άμεσα τα προσδοκόμενα έσοδα του δημοσίου από την παραχώρηση.

Θα πρέπει επίσης να αιτιολογηθεί πως θα αντιμετωπισθεί συγκοινωνιακά και συμβατικά, στην παρούσα φάση οριστικοποίησης της σύμβασης, το πραγματικό πρόβλημα κορεσμού της οδού σε ώρες αιχμής, το οποίο μειώνει την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας και ταλαιπωρεί χιλιάδες χρήστες καθημερινά. Εκτός από τη σημαντική αύξηση του αντιτίμου ως συγκοινωνιακή λύση αποτροπής των μετακινήσεων στις ώρες αιχμής, λύση που ανακοινώθηκε και ευτυχώς αποφεύχθηκε, θα μπορούσαν να αναζητηθούν θετικές λύσεις προσέλκυσης των οδηγών σε ώρες μη αιχμής με καθιέρωση εκπτωτικών κριτηρίων.

Τέλος, η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες, αν η προηγούμενη παραχώρηση έληξε, μέσα στα χρονικά όρια της σύμβασης και να αιτιολογήσει τις μεγάλες χρονικές υπερβάσεις, προς όφελος του παραχωρησιούχου. Εάν η κυβέρνηση δεν δημοσιοποιήσει, τόσο τα απολογιστικά στοιχεία, όσο και ποια θα είναι τα έσοδα του δημοσίου από την επικείμενη παραχώρηση, τότε θα πρόκειται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο.

Χωρίς τον πλήρη και δημόσιο απολογισμό, σε καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας δεν μπορεί να προχωρήσει στον διαγωνισμό και την παραχώρηση της «Αττικής Οδού» δεσμεύοντας τις επόμενες κυβερνήσεις για 25 χρόνια.

Γ. ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ: «ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΟΥΡΕΙΟ ΊΠΠΟ, Η ΝΔ ΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ»

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, ως ειδικός αγορητής επί του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας με τίτλο «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Ο κ. Φραγγίδης αρχικά τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαλύει το ΕΣΥ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ το 1983 και αποτέλεσε διαχρονικά το καταφύγιο των πολιτών στις δύσκολες στιγμές της ασθένειας.Παρά το γεγονός ότι στην πανδημία ήταν ο μόνος πυλώνας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση αφήνει το ΕΣΥ αποδυναμωμένο και ανοχύρωτο απέναντι σε κάθε υγειονομική απειλή. Επιλέγει πρόχειρες λύσεις που δεν αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, προωθεί έμμεσα πλην συστηματικά την ιδιωτικοποίηση στην υγεία και ευνοεί τα μεγάλα ιδιωτικά funds. Το νομοσχέδιο δημιουργεί γιατρούς και ασθενείς πολλών ταχυτήτων και γι αυτό εγείρει τις αντιδράσεις ολόκληρης της κοινωνίας, των κομμάτων και των υγειονομικών φορέων, ακόμα και των φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση.Στον πυρήνα του βρίσκεται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και η δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αποτελεί το Δούρειο Ίππο για την αλλοίωση της θεμελιώδους φιλοσοφίας του ΕΣΥ και το δημόσιο χαρακτήρα του. Μας γυρίζει σε νοοτροπίες παλαιότερων εποχών, όταν πρόσβαση στην περίθαλψη είχαν οι έχοντες χρήμα ή κατάλληλες διασυνδέσεις.

Αντί να δοθούν μισθολογικά και άλλα κίνητρα, ωθούνται οι γιατροί του ΕΣΥ σε επιπλέον εργασία στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα ανέφικτο λόγω φόρτου εργασίας και κόπωσης. Όπως παραδέχθηκε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός, ελάχιστοι γιατροί θα το ακολουθήσουν.Η κυβέρνηση επικαλείται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μεγαλύτερες αυξήσεις, τη στιγμή που κάνει απευθείας αναθέσεις στην υγεία και αλλού, για τις οποίες έχουμε επανειλημμένα ζητήσει λογοδοσία, χωρίς αποτέλεσμα.Ταυτόχρονα, εγείρονται ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στους ιδιώτες γιατρούς. Αυτοί που θα πληγούν κυρίως είναι οι ασθενείς, που καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, σε μια συγκυρία μέγιστης ανασφάλειας και αδυναμίας για αξιοπρεπή διαβίωση. Δικές μας προτεραιότητες είναι η ισότιμη πρόσβαση σε καλές υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως, ακόμα και στους ευάλωτους και μη έχοντες και οι καλές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Αυτά δεν επιτυγχάνονται με το παρόν νομοσχέδιο και γι αυτό το καταψηφίζουμε επί της αρχής. Το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την Υγεία, με στόχο την αναγέννηση του ΕΣΥ, μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα προστατεύουν το δημόσιο χαρακτήρα του και θα το προετοιμάζουν, ώστε να απαντά στις προκλήσεις των επόμενων γενεών.

Για το ΠΑΣΟΚ, είναι καθοριστικής σημασίας η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών, με προϋπόθεση την ενίσχυση των δομών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα επίπεδα.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ “ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ” ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, τοποθετήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δίνουμε τη “μάχη των μαχών” για να περιφρουρηθεί το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας για όλους, να σωθεί το γέννημα του ΠΑΣΟΚ που έγινε συλλογικό κεκτημένο του Ελληνικού Λαού, να κρατηθεί όρθιο το αποκούμπι των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Δεν διδαχθήκατε τίποτα στη Ν.Δ. από το μεγάλο δύσκολο μάθημα της πανδημίας. όπου το ΕΣΥ απέδειξε την αξία του.

Η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, έχει διαβρώσει και το χώρο της Υγείας, πλέον δεν είμαστε όλοι ίσοι ούτε καν στον αγώνα μπροστά στην αρρώστια και στα θάνατο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που έχει περιέλθει σε οριακό σημείο.

Αυτή την ώρα οι γιατροί στη Λάρισα πραγματοποιούν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπως συμβαίνει σε πόλεις και πλατείες σε ολόκληρη τη Χώρα.

Σήμερα όλοι οι προοδευτικοί δημοκράτες πολίτες, λέμε ένα δυναμικό και αποφασιστικό ΟΧΙ:

– ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας.

– ΟΧΙ στην ανατροπή της θεμελιώδους βάσης του ΕΣΥ που είναι η δωρεάν και καθολική παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους.

– ΟΧΙ στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικήςαπασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ.

– ΟΧΙ στη μετατροπή του ύψιστου δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, της Υγείας, σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς.

– ΟΧΙ στην μετατροπή των ασθενών σε πελάτες.

– ΟΧΙ στον εκφυλισμό του ανθρώπινου πόνου σε πεδίο οικονομικής συναλλαγής.

– ΟΧΙ στις γαλάζιες ιδεοληψίες και τον ελιτισμό της Δεξιάς.

– ΟΧΙ σε μια Υγεία έρμαιο στα δόντια των συμφερόντων λίγων και ισχυρών.

– ΟΧΙ στην οριστική ταφόπλακα της δημόσιας περίθαλψης.

Σήμερα, η φωνή κάθε δημοκρατικού προοδευτικού πολίτη γίνεται κραυγή αγώνα, διεκδίκησης και ελπίδας, πως όλοι μαζί, εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε την Αλλαγή.

Ενωμένοι λέμε ΝΑΙ στην τεκμηριωμένη, ρεαλιστική, σύγχρονη δέσμη προτάσεων, που παρουσίασε ο Πρόεδρός μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τις 8 μεγάλες τομές για ένα ΕΣΥ αναγεννημένο και ισχυρό, που σπάει ανισότητες, που καλύπτει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας. ΝΑΙ στην ανάπτυξη του τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως ολοκληρωμένη δημόσια υπηρεσία, με ισχυρές δομές σε κάθε περιφέρεια. Στο ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υπό δημόσια εποπτεία. Σε σύγχρονα και λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία. Στη δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων μονάδων περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. Σε ειδική μέριμνα για την Υγεία στα νησιά. Στη λειτουργία ανεξάρτητου μηχανισμού αξιολόγησης. Στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας.

Ενώνουμε όλοι μαζί τη φωνή μας με τις φωνές των ασθενών, των συνοδών και φροντιστών τους, των ιατρών – νοσηλευτών και εργαζομένων στα Νοσοκομεία, και απαιτούμε από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. να σεβαστεί την κατάκτηση του λαού μας . Γιατί εμείς, πάνω από όλα λέμε ΝΑΙ στην Ανθρωπιά και την Αξιοπρέπεια.»

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ , ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ , ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

*Βίντεο: https://we.tl/t-FJXz2nAgzV

Ο Πρωθυπουργός εμπαίζει εκατομμύρια Έλληνες. Ξαφνικά σήμερα θυμήθηκε την κερδοσκοπία των τραπεζών, όπως πριν μήνες ανακάλυψε την κοινωνική κατοικία.

Ο τάχα «ενοχλημένος» Κυριάκος Μητσοτάκης, ας σταματήσει να κάνει τον τροχονόμο των κερδών των τραπεζών.

Από τις 7 Νοεμβρίου τον καλέσαμε να φορολογήσει με έκτακτη εισφορά τα υπερκέρδη, που συσσώρευσαν οι τράπεζες επωφελούμενες από το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και των επιτοκίων χορηγήσεων, που σημειωτέον είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκά.

Τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το επιτόκιο καταθέσεων ήταν μόλις 0,05% και το επιτόκιο χορηγήσεων έφτασε στο 4,86%.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε ανάλογες περιπτώσεις. Και όχι να μένει παρατηρητής της απελπισίας των πολιτών και των κοινωνικών ανισοτήτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12/2022

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Ρέθυμνο. Στις 10.15 θα παραστεί στη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην Παλιά Πόλη, στις 17.00 θα εγκαινιάσει τα γραφεία της Ν.Ε. Ρεθύμνου (Λεωφ. Κουντουριώτη 84) και στις 19.00 θα έχει πολιτική ομιλία στο Ωδείο Ρεθύμνου στην Παλιά Πόλη.

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΖΩΗΣ -Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Νίκος Ανδρουλάκης: Είναι η ώρα της ανατροπής όλων των παθογενειών που κρατούν αιχμάλωτη την κοινωνία .

Φίλες και Φίλοι,

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα, διότι μετά από δεκαετίες, μετά από τη δύσκολη περιπέτεια της πανδημίας, θα έπρεπε το Κράτος μας να έχει προτεραιότητα την αναγέννηση του ΕΣΥ.

Αντ’ αντού, αυτή η φαραωνική μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει τη σφραγίδα της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ σήμερα βλέπουμε ότι θυσιάζεται στο βωμό της εξυπηρέτησης των μικρών ή μεγαλύτερων οικονομικών συμφερόντων. Θυσιάζεται μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία των πολιτών.

Έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να έχει κάνει άλλες επιλογές. Επιλογές που θα αξιοποιούσαν το Ταμείο Ανάκαψης ώστε, ακολουθώντας το υπόδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, να κατατείνουν στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δημόσιου συστήματος υγείας. Να δώσουμε κίνητρα σε νέες ειδικότητες και να εξασφαλίσουμε την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας.

Η ΝΔ όμως, με το σημερινό νόμο, προωθεί την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα εις βάρος της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ουσιαστικά η πολιτική αυτή ενδυναμώνει περισσότερο τις ανισότητες που ζούμε και που κλιμακώθηκαν μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις τρίτες μεγαλύτερες δαπάνες για την υγεία σε όλη την ΕΕ. Μας ξεπερνούν μόνο οι Λιθουανοί και οι Βούλγαροι.

Εμείς, δεν θεωρούμε ότι η περίθαλψη είναι προνόμιο για τους λίγους. Θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα όλου του ελληνικού λαού.

Γι’ αυτό, πριν από περίπου ένα μήνα, τιμώντας τη μνήμη της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, παρουσιάσαμε το σχέδιο μας για την αναγέννηση του ΕΣΥ, αξιοποιώντας και τα μαθήματα της πανδημίας.

Γιατί για εμάς, ένα ισχυρό Σύστημα Δημόσιας Υγείας, όπως το οραματίστηκαν ο Ανδρέας Παπανδρέου και υλοποίησαν ο Παρασκευάς Αυγερινός και ο Γιώργος Γεννηματάς, είναι μαζί με τη δημόσια παιδεία οι δυο βασικές μας προτεραιότητες για να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες ιδιαίτερα σε αυτή την εποχή της κλιμακούμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Φίλες και φίλοι,

Ας έρθουμε όμως στο θέμα της αποψινής μας εκδήλωσης.

Ο πληθωρισμός καλπάζει. Οι κυβερνητικές επιλογές αποδεικνύονται ατελέσφορες και ανεπαρκείς. Η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών μειώνεται συνεχώς. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, υπονομεύοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Οι υποσχέσεις της ΝΔ για «ευημερία», θρυμματίζονται μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα, την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται για μεγάλα και κυρίως τα πιο ευάλωτα, τμήματα της κοινωνίας μας.

Τα οφέλη της ανάπτυξης δεν διαχέονται δίκαια στην κοινωνία, δεν οδηγούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας. Μόνο το 6,9% των πολιτών αύξησε το εισόδημά του μέσα στο 2021.

Οι δείκτες για τη «μείωση της ανεργίας» δεν λένε όλη την αλήθεια. Το 55% των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται, αφορούν πια θέσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, που αμείβονται με πενιχρούς μισθούς.

Αλήθεια ας σκεφθούμε τι αντιμετωπίζει σήμερα ένα μη προνομιούχο ελληνικό νοικοκυριό όταν:

· Κάθε φορά που πηγαίνει στο super market, βρίσκει τις τιμές να έχουν πάρει την ανηφόρα.

· Αδυνατεί να εξοφλήσει τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας.

· Αναγκάζεται να επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό για την περίθαλψή του και τα φροντιστήρια των παιδιών του

· Ο μισθός δεν αυξάνεται, ο άνεργος βρίσκει δουλειές των 400 ευρώ και οι συντάξεις (για το 45% των συνταξιούχων) είναι κάτω των 700 ευρώ.

· Και αν αδυνατεί να πληρώσει τη δόση του δανείου του, τα funds έρχονται για να του πάρουν το σπίτι.

Ως αποτέλεσμα θα δώσω τρία μόνο στοιχεία:

· Ο κίνδυνος της φτώχειας αυξάνεται, απειλώντας 3,1 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα μας.

· 1,8 εκατομμύρια Έλληνες στερούνται βασικών αγαθών για την διαβίωση τους.

· Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνουν ραγδαία (6 δισεκατομμύρια και 2 δισεκατομμύρια αντίστοιχα σε 9 μήνες)

Δεν αμφισβητώ, όπως κάνουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, που προκάλεσε η βάρβαρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όμως, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς . Η οικονομία και η κοινωνία μας για άλλη μία φορά δεν δείχνουν ανθεκτικότητα. Γιατί οι παρενέργειες και οι συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες στην Ελλάδα, απ’ ό,τι στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στη χώρα μας σήμερα, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Έχουμε πληθωρισμό κερδών, πληθωρισμό απληστίας, που στερεί από τον Έλληνα πολίτη την αξιοπρέπεια στην ζωή του, την ασφάλεια για το αύριο.

Φίλες και Φίλοι,

Μέσα στην κρίση οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες πήραν ουσιαστικά μέτρα για να προστατεύσουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών τους.

Υποχρέωσαν τους ηλεκτροπαραγωγούς να αναλάβουν μέρος του αυξημένου κόστους, είτε θέτοντας πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, είτε προωθώντας τη φορολόγηση των πραγματικών όμως υπερκερδών, ώστε να ενισχυθούν οι πόροι για την στήριξη της κοινωνίας.

Στην Ελλάδα όμως η Κυβέρνηση παρά τις επικοινωνιακές τακτικές της, αποκάλυψε για μια ακόμη φορά το βαθιά συντηρητικό πρόσωπό της.

· Αντί να μειώσει τους έμμεσους φόρους για να πέσουν οι τιμές των βασικών προϊόντων, προτίμησε ένα μοντέλο επιδότησης των λογαριασμών που πίσω από τις σχετικά χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές, κρύβονται τα υπερκέρδη των παρόχων και προμηθευτών. Μόνο το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου συσσώρευσαν κέρδη άνω του ενός δισεκατομμυρίου στην πλάτη του φορολογούμενου.

· Αντί να ενεργοποιήσει τις ελεγκτικές αρχές για να πατάξει την αισχροκέρδεια και τις ολιγοπωλιακές πρακτικές, δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την ΡΑΕ, για να μη θιγούν τα μεγάλα συμφέροντα. Φυσικά κουβέντα για πλαφόν στις τιμές της λιανικής, παρά τις συνεχείς προτάσεις μας.

· Μετά από επτά μήνες ζυμώσεων, ενημερωθήκαμε σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών πως βεβαιώθηκαν τελικά 367 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο Οκτωβρίου 2021 – Ιουνίου 2022.

Θυμίζουμε μόνο ότι το πρώτο πόρισμα στης ΡΑΕ, τον Μάιο, τα προσδιόριζε στα 930 εκατ. ευρώ! Φαίνεται ότι για κάποιους ισχυρούς της ενέργειας, κάθε μέρα είναι Βlack Friday!

· όσο και αν ο Υπουργός Ανάπτυξης προσπαθεί να μας πείσει ότι με το καλάθι του νοικοκυριού τάχα «έσβησε» τον πληθωρισμό δυο μηνών, οι πολίτες ξέρουν τι βλέπουν στο πορτοφόλι τους.

Την ίδια ώρα :

· ο κατώτατος μισθός παραμένει καθηλωμένος ενώ είναι οι χαμηλόμισθοι, που υφίστανται στον μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες του πληθωρισμού.

· η κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους, μιας και οι αυξήσεις που εξήγγειλε, δεν καλύπτουν το 50% από αυτούς και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους.

· Ακόμη και από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης απουσιάζει ουσιαστικά η εγχώρια παραγωγή, η μικρομεσαία επιχείρηση, ενώ διατίθενται ελάχιστα για τις κοινωνικές υποδομές όπως είναι η Υγεία, η κοινωνική στέγη σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Φίλες και φίλοι,

Η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται πως διέθεσε 56 δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Πράγματι. Αλλά πως διατέθηκαν αυτοί οι πόροι και ποια ήταν η αποτελεσματικότητά τους;

Αναθεματίζουν, επισήμως, τον πληθωρισμό αλλά σε αυτόν στηρίζεται η «ανάπτυξη» που διαφημίζουν… γιατί είναι ο πληθωρισμός που αυξάνει ονομαστικά το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και μειώνεται έτσι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ.

Δεν έχουμε ποιοτική αύξηση του ΑΕΠ και στην πραγματικότητα το χρέος αυξάνεται.

Όλο αυτό το διάστημα της κρίσης εμείς δεν μείναμε στην κριτική για τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά καταθέταμε τις δικές μας στοχευμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.

· Γιατί εμείς έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο και κυρίως τον μη προνομιούχο.

· Γιατί εμείς θεωρούμε ως κύριο καθήκον και ευθύνη μας να αντιμετωπίσουμε την φτώχεια, την κοινωνική αδικία, να προστατεύσουμε τις οικογένειες και τα νοικοκυριά.

· Γιατί η δική μας απάντηση στην κρίση, εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής για την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα.

Αντί της άκριτης ψηφοθηρίας, εμείς προτάσσουμε τα πραγματικά συμφέροντα του πολίτη. Με ειλικρίνεια και ευθύνη.

Μακριά από τις υποκριτικές λογικές που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ , όπως έκανε στο θέμα των πλειστηριασμών.

Γιατί επί διακυβέρνησης του παραδόθηκαν χωρίς κριτήρια και πλαίσιο διαφάνειας τα κόκκινα δάνεια στα funds και επί Νέας Δημοκρατίας καταργήθηκε πλήρως η προστασία της πρώτης κατοικίας, που το ΠΑΣΟΚ πέτυχε το 2010 απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα.

Σήμερα από αυτό εδώ το βήμα παρουσιάζουμε για μια ακόμη φορά τις προτάσεις μας. Προτάσεις που θα συζητήσουμε με τους πολίτες. Για να δημιουργηθεί ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα διεκδίκησης και ένα ρεύμα ΑΛΛΑΓΗΣ απέναντι σε αυτή την πολιτική, που στερείται κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Α) Έρχομαι αρχικά στο θέμα της χρηματοδότησης, των πόρων που απαιτούνται για μια πιο ενεργή πολιτική στήριξης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Με αξιοποίηση των πόρων του Προϋπολογισμού με στοχευμένη στήριξη των νοικοκυριών και όχι προσωρινά επιδόματα που εξανεμίζονται.

Με ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και της διασυνδεσιμότητας του δικτύου.

Με την έκτακτη φορολόγηση των προκλητικών υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών και των τραπεζών. Δεν είναι δυνατόν η διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και μέσου επιτοκίου στεγαστικών δανείων να είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, ενώ περνάει όλα αυτά που περνάει η ελληνική κοινωνία.

Ανάλογες παρεμβάσεις προωθούνται η σχεδιάζονται ήδη στην Αγγλία, την Γερμανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία όπου αναμένεται να αντληθούν 7 δισ ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Β) Ειδικότερα καταθέτουμε 7 συγκεκριμένες προτάσεις.

1ον) Τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα αλλά και την πρόνοια να παραμείνουν στον υπερμειωμένο συντελεστή τα βρεφικά είδη όπως το βρεφικό γάλα και οι πάνες.

Μια θεσμική παρέμβαση που εξασφαλίζει την σταθερή μείωση των τιμών, που ωφελεί ιδιαίτερα τον αδύναμο καταναλωτή.

2ον) Πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας.

· Με απόφαση σε εθνικό επίπεδο ώστε να αναλάβουν και οι εταιρείες ένα μέρος του κόστους των αυξήσεων. Ιδιαίτερα όταν οι προσπάθειες για ένα ανάλογο ευρωπαϊκό μέτρο καταλήγουν ως φαίνεται σε φιάσκο.

· Παροχή φορολογικών κινήτρων σε όσους προχωρούν σε άμεσες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας όπως είναι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες.

3ον) Στήριξη-και ενίσχυση- της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΡΑΕ καθώς και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, ώστε να αντιμετωπισθούν οι ολιγοπωλιακές πρακτικές και η αισχροκέρδεια στην αγορά.

Να αξιοποιηθεί η μελέτη της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα καρτέλ στα καύσιμα.

4ον) Ενεργειακή δημοκρατία για την απεξάρτηση από τα ολιγοπώλια.

· Ενίσχυση των υποδομών δικτύων μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας ώστε μαζί με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο να είναι ουσιαστικά δυνατή η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, μικρών επιχειρήσεων, αγροτών και πολιτών, ώστε να καταστούν «αυτοπαραγωγοί» ΑΠΕ και να μειωθεί το κόστος ενέργειας.

· Προγράμματα επιδότησης φωτοβολταϊκών στην στέγη για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

· Με αυτό τον τρόπο να μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα ενεργειακού συμψηφισμού, και ο καταναλωτής να είναι και παραγωγός, δημιουργώντας και μία νέα κουλτούρα εξοικονόμησης.

Στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, η ομιλία του Δημάρχου Άργους Ορεστικού ήταν αποκαλυπτική της πελατειακής ενεργειακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ ο δήμος αξιοποίησε Ευρωπαϊκά προγράμματα για να μηδενίσει το ενεργειακό κόστος του και να βοηθήσει ευάλωτες οικογένειες, όλα αυτά τα έργα μένουν αναξιοποίητα και κινδυνεύει να χρειαστεί να επιστρέψει πόρους του ΕΣΠΑ γιατί το δίκτυο δεν έχει χώρο και η Κυβέρνηση προτεραιοποίησε άλλες ιδιωτικές επενδύσεις.

Το παράδειγμα του συγκεκριμένου δήμου δείχνει πόσο λανθασμένες είναι οι πολιτικές και ότι υπονομεύεται ευθέως η πράσινη δίκαιη μετάβαση στη χώρα μας.

5ον) Στήριξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων

· Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά του καθορισμού του μέσω των εθνικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

· Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Αυξήσεις που καλύπτουν τον πληθωρισμό για όλους τους συνταξιούχους

• Μειωμένο ενιαίο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς για την περίοδο της κρίσης, όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

6ον) Δημιουργία κοινωνικής κατοικίας-ενίσχυση της φοιτητικής στέγης.

· Δημιουργία δεξαμενής 30.000 κατοικιών που θα διατεθούν με χαμηλό ενοίκιο σε νέα ζευγάρια και νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος. Θα προκύψουν μέσω της κατασκευής νέων και της ανακατασκευής παλαιών κατοικιών με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και λιμνάζοντες πόρους του πρώην ΟΕΚ.

· Κίνητρα σε ιδιοκτήτες κατοικιών για να ανακαινίσουν και να εντάξουν στη δεξαμενή προς ενοικίαση τα ακίνητα τους με μακροχρόνια συμβόλαια και προσιτές τιμές.

· Πρόγραμμα κατασκευής νέων ποιοτικών φοιτητικών εστιών και ως τότε ενίσχυση για το ενοίκιο της φοιτητικής στέγης σε μη προνομιούχες οικογένειες .

Επαναφορά της έκπτωσης φόρου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

7ον) Προστασία της Α’ κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.

Με δεδομένη και την πλήρη αποτυχία του εξωδικαστικού μηχανισμού του πτωχευτικού κώδικα που ψήφισε η Κυβέρνηση και την απειλή για δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς από τα funds, πήραμε την πρωτοβουλία κατάθεσης σχετικής τροπολογίας στην Βουλή.

Με τις προτάσεις μας αυτές :

· Προστατεύεται πλήρως η Α’ κατοικία των δανειοληπτών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.

· Δίδεται δικαίωμα προσφοράς για την αγορά του δανείου στον δανειολήπτη, πριν πωληθεί στα funds . Πάλι με συγκεκριμένα κριτήρια, δεν μιλάμε γενικά. Γιατί κάποιοι μιλούν για ηθικό κίνδυνο. Ας διαβάσουν τον ηθικό κίνδυνο και από την άλλη πλευρά. Την όχθη της αγωνίας και της απελπισίας του ελληνικού λαού.

· Καθορίζεται η δυνατότητα με δικαστική απόφαση χαμηλότερων δόσεων για την εξόφληση δανείων, και ορίζεται σταθερό και χαμηλό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις.

· Προβλέπεται η επιδότηση από το δημόσιο των δόσεων της αποπληρωμής για οικονομικά αδύναμους πολίτες και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

· Κατοχυρώνεται η προστασία της αγροτικής ακίνητης περιουσίας και της κύριας κατοικίας για όλα τα επαγγέλματα, και των εμπόρων.

Φίλες και φίλοι,

Αυτή είναι η δική μας πολιτική, αυτή είναι η βαθιά μας διαφορά με τις συντηρητικές λογικές.

Για μας η αξιοπρέπεια στην διαβίωση του πολίτη, το αίσθημα ασφάλειας για το μέλλον του, η προστασία του εργαζόμενου, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Όπως και ένα διαφανές και βαθιά δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης.

Είναι ο μόνος τρόπος να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα προοπτικής και ελπίδας για τον ελληνικό λαό.

Γιατί το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών με το σκάνδαλο των υποκλοπών που θα στιγματίζει πάντοτε τον κ. Μητσοτάκη.

Πως μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι προασπίζεσαι το δημόσιο συμφέρον, όταν δεν σέβεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου;

Όταν ακόμη και σήμερα σου δίνεται η δυνατότητα να φέρεις νομοσχέδιο για να εμπεδώσεις τη διαφάνεια, να διορθώσεις το λάθος σου και εσύ εν αντιθέσει φέρνεις νομοσχέδιο για να μας πεις «ελάτε να ενημερωθείτε μετά από τρία χρόνια».

Η Δημοκρατική Παράταξη δεν πρόκειται να δεχθεί τέτοιες πρακτικές.

Οι χώρες που εξασφαλίζουν υψηλό βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες τους, είναι αυτές που οι θεσμοί είναι ισχυροί και ανεξάρτητοι να επιτελούν το έργο τους.

Δεν είναι οι χώρες, των οποίων οι ηγεσίες έχουν προτεραιότητα να κρατούν σφιχτά το τιμόνι της εξουσίας, θυσιάζοντας οποιαδήποτε αξία.

Φίλες και φίλοι

Αυτές οι προτάσεις δεν φιλοδοξούμε να μείνουν ένα φιλολογικό κείμενο. Και, επειδή όπως είπε ο Πρωθυπουργός, «μύρισαν εκλογές», ζητάμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό ώστε να είναι το πρόγραμμά μας, το κυβερνητικό πρόγραμμα της κυβερνητικής σοσιαλδημοκρατίας που θα κάνει την πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα.

Για μας αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό, δεν υπάρχει δίλημμα το αν θα μας κυβερνήσει ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας.

Γιατί και οι δυο με τις πρακτικές τους έβλαψαν την χώρα και την κοινωνία, επέτειναν τα προβλήματα και σε πολλούς τομείς ακολούθησαν τις ίδιες συντηρητικές και καθεστωτικές λογικές.

Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε τις ίδιες ατελέσφορες πολιτικές, αν θα επικρατήσει η πόλωση και ο διχασμός ή αν θα ανοίξει ο δρόμος για την ΑΛΛΑΓΗ που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας. Με ενωμένους όλους τους Έλληνες

Είναι η ώρα της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ.

Είναι η ώρα της ανατροπής όλων των παθογενειών που κρατούν αιχμάλωτη την κοινωνία .

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ λοιπόν

Ή

Ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδικία

Δεν είναι πια ο ελληνικός λαός αιχμάλωτος δύο κακών επιλογών. Σήμερα, η παράταξή μας επέστρεψε ξανά ως πρωταγωνιστής. Και καλώ τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευτεί.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε!

Σας ευχαριστώ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ-Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

Τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις παρουσίασαν στην προγραμματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με τίτλο «Για ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής -Η δίκη μας απάντηση στην κρίση», ο Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Καθηγητής ΕΚΠΑ και επιστημονικός διευθυντής ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Γιώργος Αργείτης, η Πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ και ΠΟΜΕΚ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, καθώς και ο επίκουρος Καθηγητής του ΕΜΠ, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αρχικά, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι «το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η ακρίβεια», καθώς, όπως είπε, «επηρεάζονται οικονομικά οι πολίτες και αλλάζουν οι καταναλωτικές τους συνήθειες, κάτι που περνά και στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας και κυρίως της μικρομεσαίας». Ο πρόεδρος του ΕΕΑ υπογράμμισε ότι η ακρίβεια έχει επιφέρει την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, ενώ εξήγησε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τους τελευταίες μήνες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα επιβίωσης λόγω του λειτουργικού κόστους σε συνδυασμό με την πτώση της κατανάλωσης. Ανάφερε δε ότι «παρουσιάζεται μια εικόνα ότι η ανεργία έχει μειωθεί στο 12%», υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε 500.000 εργαζομένους που δουλεύουν τετράωρο», χαρακτηρίζοντας «πλασματική» την εικόνα της μείωσης ανεργίας. «Αναμένονται κι άλλα λουκέτα στην αγορά το επόμενο διάστημα» τόνισε, ενώ χαρακτήρισε ως μια «αυταπάτη» το «καλάθι του νοικοκυριού», εξηγώντας ότι τα 50 είδη προϊόντων «δεν καλύπτουν όλες τις ανάγκες του νοικοκυριού». Μάλιστα, ο κ. Χατηθεοδοσίου σημείωσε πως «όταν ένας υπουργός διαφημίζει μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αυτό είναι εις βάρος 50.000 μικροεπιχειρήσεων», αναδεικνύοντας το ζήτημα των ολιγοπωλίων.

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Αργείτης υπογράμμισε ότι «το κύμα της ακρίβειας δεν είναι ένα μεμονωμένο σοκ. Αν ήταν έτσι, πιθανά οι επιπτώσεις του να ήταν πιο περιορισμένες», σημειώνοντας ότι «ακολουθεί τη πανδημική κρίση και την κρίση χρέους και την περίοδο της λιτότητας στη χώρα μας». Ακόμη, σημείωσε ότι αυτή η εικόνα μας δείχνει «μια σωρευτική δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου», ότι η κοινωνία βιώνει «μια συνεχή κρίση αξιοπρεπούς διαβίωσης». «Εδώ και μια δεκαετία όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, βρίσκονται σε μια κρίση βιοτικού επιπέδου» πρόσθεσε. Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ τόνισε ότι «ένα κύριο χαρακτηριστικό της ακρίβειας είναι ότι δεν έχει συμμετρικές επιπτώσεις στα εισοδήματα και στην κοινωνία. Η επίδρασή της είναι δυσανάλογη, επηρεάζοντας πρωτίστως τα πιο χαμηλά εισοδήματα και τους πιο ευάλωτους. Δηλαδή η ακρίβεια ταυτόχρονα φτωχοποιεί ένα μέρος της κοινωνίας και αυξάνει την οικονομική ανισότητα». Μάλιστα, εξήγησε ότι η δημόσια συζήτηση για τον μισθό, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στον κατώτατο μισθό.

«Η ενεργειακή κρίση ανέδειξε παθογένειες και στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς και κοινωνίας. Αντιμετωπίζουμε πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε η κ.Καλαποθαράκου απο την πλευρά της. Η Πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ και ΠΟΜΕΚ έκανε λόγο για διαχρονικά εγγενείς αδυναμίες και στρεβλώσεις των διάφορων αγορών οι οποίες συντηρούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, αλλά και παντελή απουσία ελεγκτικών μηχανισμών. “Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι”, όπως υπογράμμισε, “ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά να οδηγούνται στη φτωχοποίηση”, ενώ αναφέρθηκε στα τρία βασικά προβλήματα που εντοπίζουμε και είναι οι υψηλοί λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας, το καλάθι του νοικοκυριού και οι πλειστηριασμοί κατοικίας.

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις ο κ. Μαρινάκης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το μεγάλο λάθος είναι ότι βασίσαμε την ενεργειακή μας πολιτική στο φυσικό αέριο», που το χαρακτήρισε ως «πηγή του κακού» Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΜΠ επισήμανε ότι, μεγάλο πρόβλημα είναι τα υπερκέρδη, καθώς 7 εταιρείες παγκοσμίως παρουσιάζουν κέρδη 150 δις μέσα στη χρονιά, με κάποιες από αυτές να δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας. Στο ρεύμα και την ηλεκτροπαραγωγή είπε ότι υπάρχει ακόμα πιο θολό τοπίο με το 80% της ενέργειας που καταναλώνουμε να είναι εισαγόμενο και αναρωτήθηκε «αν το όραμα για τη χώρα είναι να είμαστε μια ζωή κλειδωμένοι στη διαδρομή του άνθρακα αντί να δώσουμε έμφαση και να χρηματοδοτούμε ΑΠΕ». Κλείνοντας την παρέμβαση του πρότεινε δυο διαδρομές, «είτε η ενεργειακή κρίση θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο και θα κλειδωθούμε στον άνθρακα, είτε θα μας βοηθήσει να διδαχτούμε μέσα από αυτή και να επιταχύνουμε τις δράσεις μας για μία πράσινη μετάβαση που θα έχει επίκεντρο τον πολίτη, τον άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά.

10

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.