ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: «ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ»


Reading time: 9 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 30 Μαρτίου 2023 by energinews (admin)

Στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση και τη ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με θέμα: «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις», τοποθετήθηκε ως Ειδικός Αγορητής ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων Πάνας Απόστολος.

Ο Βουλευτής αρχικά τόνισε, πως τα μέτρα στήριξης των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, που περιέχονται σε αυτό το Νομοσχέδιο, αποτελούν ηθική υποχρέωση και συνιστούν το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας απέναντι στους συμπολίτες μας, που σήμερα θρηνούν τους ανθρώπους τους, ενώ υπενθύμισε πως το «επιτελικό κράτος» θα έπρεπε να προστατεύσει τους πολίτες του και να μη κρύβεται πίσω από τη μόνιμη δικαιολογία της άγνοιας. Μάλιστα ο κ. Πάνας επισήμανε πως εδώ και σχεδόν 4 χρόνια η Κυβέρνηση παρουσίαζε μια εικόνα ότι η Ελλάδα τάχα αλλάζει σε τεχνολογικό, οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο, ενώ ουσιαστικά η κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες γίνεται ολοένα και χειρότερη, με εργαζομένους και επιχειρήσεις να μη μπορούν να στηριχτούν όρθιοι απέναντι στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια, που πλήττει το εισόδημά τους.

Έπειτα κι επί του Νομοσχεδίου ως Ειδικός Αγορητής στάθηκε ξανά στα σημεία του Νομοσχεδίου, που χρήζουν βελτιώσεων όπως στο Άρθρο 52, που αποδεικνύει την αδυναμία του «επιτελικού κράτους» του κ. Μητσοτάκη για την έγκαιρη ενσωμάτωση των δικαιούχων ναυτικών στο εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) εντός του χρονικού διαστήματος, που η ίδια η κυβέρνηση προέβλεψε με πρόσφατο μάλιστα νόμο της, υπονομεύοντας έτσι και το εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αλλά και τα δικαιώματα των ελλήνων απογεγραμμένων ναυτικών, αλλά και του Άρθρου 80 για το οποίο ήδη από τη πρώτη συνεδρίαση ο Βουλευτής ζήτησε την αλλαγή του, ώστε να συμπεριληφθεί τόσο η Χαλκιδική όσο και η υπόλοιπη Ελλάδα στη σχετική διάταξη για την αντικατάσταση ταξί από τις 6 έως 9 θέσεων.

Τέλος ο κ. Πάνας υπογράμμισε:

«Με αίσθημα ευθύνης επεξεργαστήκαμε αυτό το Σχέδιο Νόμου, που απ’ ότι φαίνεται θα είναι και το τελευταίο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ζητώ να γίνουν δεκτές οι επί της ουσίας, στοχευμένες παρατηρήσεις και προτάσεις μας, όπως επίσης και η Τροπολογία μας που καταθέσαμε για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων Γεωπόνων, Δασολόγων και Ιχθυολόγων 5ετούς φοίτησης, ώστε να οδηγηθούμε στην παραγωγή ενός ολοκληρωμένου Νομοθετήματος».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών»

 

Video: https://we.tl/t-GRORAJtXrx

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

με θλίβει, που η τελευταία μου παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται με θέμα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Όπως και η προκλητική στάση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που απέφυγε να συναντήσει την επιτροπή ατομικών ελευθεριών, προσβάλλοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε οι παράνομες υποκλοπές, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και η εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα μια κακή ανάμνηση.

Πιστεύω ότι το κράτος δικαίου είναι η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για την ευημερία των πολιτών.

Αποχαιρετώντας σας, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους, που συνεργαστήκαμε για μία Ένωση αλληλεγγύης και προοπτικής.

Για μία δημοκρατική και αυτοδύναμη Ευρώπη, που βρίσκεται στην πρωτοπορία της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος.

Έχουμε όλοι χρέος να αγωνιστούμε για την Ευρώπη των λαών ώστε να προσπεράσουμε κάθε εμπόδιο ισχυρών οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, που θέλουν την Ευρώπη αδύναμη και διαχειρίσιμη.

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ »

Στην Ολομέλεια της Βουλής για το Νομοσχέδιο – “σκούπα” της Κυβέρνησης, τοποθετήθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

«Πρόκληση αποτελεί να καταθέτετε χθες τη νύχτα τροπολογία, σαν τους “κλέφτες μες στο σκοτάδι”, για να απαλλάξετε τη λεγόμενη “Επιτροπή Γεραπετρίτη”, τη δική σας Επιτροπή, από ευθύνες και διώξεις. Για αυτούς που εσείς διορίσατε, εσείς νομοθετείτε άρον – άρον να τους θέσετε στο απυρόβλητο. Η κίνησή σας, ρίχνει “λάδι στη φωτιά” της πάνδημης οργής, περισσότερες σκιές στις εν εξελίξει διαδικασίες», τόνισε η Ε. Λιακούλη.

Εστίασε, επίσης, στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Κυβέρνηση για διαγραφή των στεγαστικών και προσωπικών δανείων στις οικογένειες των θυμάτων. «Διαβάζω την ανακοίνωσή σας, διαβάζω και το νομοσχέδιο και γεννάται η απορία, πως έχετε διασφαλίσει αυτό που ανακοινώσατε; Δεν το ανακοινώσατε σε οποιονδήποτε, αλλά σε χαροκαμένες και μαυροφορεμένες οικογένειες, που είδαν τους αγαπημένους τους να σκίζονται από τα πυρακτωμένα σίδερα, να εξαϋλώνονται. Η Βουλή κλείνει, εσείς ήδη θα έχετε πακετάρει και φεύγετε απ’ τις υπουργικές καρέκλες σας. Αυτούς τους ανθρώπους τους αφήνετε με ένα δελτίο τύπου περί διαγραφής δανείων; Ή το έχετε κατοχυρώσει; Πως, με ποια διαδικασία, με ποιο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής; Πρέπει να το ξεκαθαρίσετε», επισήμανε η Λαρισαία Βουλευτής.

Η Λαρισαία Βουλευτής με ιδιαίτερη έμφαση υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο πρέπει να διορθωθεί, ώστε τα μέτρα στήριξης να μην αφορούν μόνο την τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου, αλλά τα θύματα ΟΛΩΝ των αιματοβαμμένων τραγωδιών στις ράγες του ΟΣΕ. Υπενθυμίζω ότι ήταν δικό μου αίτημα. Το έθεσα προσωπικά στον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο και για θέματα μεταφορών, τον κ. Γεραπετρίτη, την 15η Μαρτίου, εδώ στη Βουλή. Ο κ. Υπουργός – προς τιμήν του και μπράβο του – είχε χαρακτηρίσει το αίτημά μου, δίκαιο και εύλογο και είχε δεσμευθεί ότι θα συμπεριληφθούν όλες οι οικογένειες που θρήνησαν ανθρώπινη απώλεια εξαιτίας σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπως ακριβώς οι οικογένειες της πόλης μας, της Λάρισας, σε αφύλακτες διαβάσεις, σε βάθος χρόνου . Σας καλώ τώρα, άμεσα, να επεκτείνετε το πεδίο εφαρμογής των μέτρων για κάθε θάνατο σε αιματοβαμμένες ράγες. Αποτελεί το ελάχιστο χρέος μας, μια αυτονόητη παρέμβαση ισονομίας και δικαιοσύνης, για τις ψυχές των αφύλακτων διαβάσεων».

«Εμείς στη Λάρισα, σε μια πόλη που κόβεται στα δυο από τις ράγες, σε μια πόλη που τα τρένα περνούν ελάχιστα μέτρα από τα σχολειά μας, σε έναν Τόπο γεμάτο καντήλια στη μνήμη νεκρών κατά μήκος του σιδηροδρόμου, γνωρίζουμε καλά την αξία και την αναγκαιότητα αυτής της ρύθμισης. Το αποδέχθηκε ο κ. Γεραπετρίτης, διεκδικώ ξανά, η πρότασή μου να γίνει σήμερα πράξη», ανέφερε η Ε. Λιακούλη.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «η ανθρώπινη ζωή, η νιότη που έδυσε, οι οικογένειες που σημαδεύτηκαν για πάντα, δεν μπορούν να αποτιμηθούν ούτε με το χρυσό ούτε με τα προνόμια του κόσμου ολάκερου».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας αφιέρωσε ειδικές Ενότητες στην ομιλία της, αναδεικνύοντας:

– τις διατάξεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

– την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων όλων των νέων Τμημάτων των ΑΕΙ, κατεύθυνσης γεωπονίας, δασολογίας και ιχθυολογίας 5ετούς φοίτησης

– τις ρυθμίσεις που πρόσβαλαν, για ακόμα μία φορά, τον καλλιτεχνικό κόσμο.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,03 fm:

 

Αναφορικά με τον επόμενο Πρωθυπουργό: «Το όχι Τσίπρας, όχι Μητσοτάκης» είναι μια πρόταση που την έχουμε κάνει εδώ και ένα χρόνο. Απευθυνόμαστε στους πολίτες και δεσμευόμαστε απέναντί τους. Το πλαίσιο για το οποίο δεσμευόμαστε είναι πολύ ξεκάθαρο : έχουμε θέσει ως προτεραιότητες τη δημόσια δωρεάν υγεία, τη στήριξη του ΕΣΥ, το ασφαλιστικό και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, σε ό,τι έχει να κάνει με την «προσωπική διαφορά» αλλά και με τους ελευθέρους επαγγελματίες, να έχουν δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες δυνατότητα για μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές. Έχουμε θέσει το θέμα της κοινωνικής κατοικίας για νέα ζευγάρια και φοιτητές, έχουμε βάλει σε προτεραιότητα το θέμα της ενέργειας και της επιβολής πλαφόν, γιατί μέχρι σήμερα μερικά δισεκατομμύρια ευρώ πήγαν σε 5-6 επιχειρηματίες. Αυτά είναι τα σημεία που επιθυμούμε πολιτική σύγκλιση. Εμείς έχουμε δηλώσει ότι πολίτες με την ψήφο τους μπορούν από την Α’ Κυριακή να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία κυβέρνησης.

Αναφορικά με τη δήλωση του Πρωθυπουργού περί τερατογένεσης: Το κόμμα του κ. Πρωθυπουργού έχει συνεργαστεί με τον Συνασπισμό, εμείς όχι. Ήταν τερατογένεση τότε; Εμείς πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια έφεραν τη χώρα σε τέτοια δύσκολη κατάσταση, δεν πρέπει να γίνουν πάλι πρωθυπουργοί.

Έχουμε πει ήδη πολλές φορές είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι υποψήφιος πρωθυπουργός. Τα κόμματα που θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και θα συμφωνήσουν στις πολιτικές, θα συμφωνήσουν και στο κατάλληλο πρόσωπο που θα υλοποιήσει αυτή την ατζέντα για το χρονικό διάστημα που απαιτείται. Εμείς έχουμε θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις μας, δεν θα τις αλλάξουμε λόγω δημοσκοπήσεων και διαπλοκής. Με αυτές τις προϋποθέσεις καλούμε τον κόσμο να μας ψηφίσει. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύουν από πλευράς μας και στις δεύτερες εκλογές.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν μόνοι τους να κάνουν μια κυβέρνηση που να ξεπερνά τις 200 έδρες, όπως γίνεται και στη Γερμανία με τους μεγάλους συνασπισμούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν μπορεί να συνεργαστεί με την κα Ξενογιαννακοπούλου που για πολλά χρόνια ήταν στην ίδια κυβέρνηση. Την ευθύνη των πολλαπλών εκλογών θα την έχουν αυτοί που θα προτιμήσουν την καρέκλα από τις πολιτικές και τη συλλογική προσπάθεια για το καλό της πατρίδας. Όσο και να φωνάζουν όλοι εμείς θα μείνουμε σταθεροί στις απόψεις μας. Αν θέλουν τα δυο κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, είναι προτιμότερο οι πολίτες να ψηφίσουν απευθείας ΠΑΣΟΚ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «OΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ»

Βασικά σημεία συνέντευξης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στον ΑΘΗΝΑ 9,84 fm και τον Μιχάλη Λεάνη

Για τo εκβιαστικό δίλλημα επιλογής, μόνο, μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για την ανάληψη της πρωθυπουργίας, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δήλωσε:

Πλέον η αυτοδυναμία, όπως την «οραματίζεται» η ΝΔ, αποτελεί ένα απατηλό όνειρο.

Άλλωστε, η αυτοδυναμία της ΝΔ, ως κυβερνητική διαχείριση και πρακτική άφησε αρνητικό αποτύπωμα.

Προκύπτει η ανάγκη να πάμε σε μία διαφορετική εποχή, με σχήματα συνεργασιών, τα οποία θα υπηρετούν προγραμματικές θέσεις και θα υπηρετούνται από πρόσωπα που δεν θα συνδέονται με πρακτικές του παρελθόντος.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και τα στελέχη του «επιτελικού κράτους» δεν θα έπρεπε, όμως, να ποντάρουν σε εκβιαστικά διλήμματα και λογικές αυτοδυναμίας.

Γιατί αν κάνει κάποιος μια αποτίμηση σε κομβικά ζητήματα, όπως αυτό της ασφάλειας των πολιτών, της δημόσιας υγείας, της δημόσιας εκπαίδευσης, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι το Μάιο του 2023, θα δει ότι η παρούσα-αυτοδύναμη-κυβέρνηση δεν κατάφερε να βελτιώσει τίποτα.

Είναι λοιπόν ανάγκη, να προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή, με διαφορετικές πολιτικές.

Εδώ, λοιπόν, ερχόμαστε εμείς και καταθέτουμε τις συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις μας που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποτελέσουν πολιτικές της επόμενης κυβέρνησης, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Γι΄ αυτό λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα «πετάξει» την ψήφο των πολιτών, όπως απολύτως αυτάρεσκα λέει ότι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης, προχωρώντας σε δεύτερες και πιθανόν και τρίτες εκλογές, βάζοντας την χώρα σε πολιτικές περιπέτειες.

Για την προεκλογική ατζέντα των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη λογική της λασπολογίας που κυριαρχεί σήμερα στην δημόσια συζήτηση, αλλά αντίθετα ασχολείται με τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, μερικά από τα οποία είναι:

Η δημόσια υγεία η οποία είναι για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Μέσα μάλιστα στην πανδημία όλοι οι πολίτες το αναγνώρισαν, πλην της κυβέρνησης, η οποία έκανε ελάχιστα, προκειμένου να την ενισχύσει. Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς προτείνουμε την στήριξη του ΕΣΥ μέσα από τον επανακαθορισμό των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και την ενίσχυσή του και από τον δημόσιο προϋπολογισμό.

Το ιδιωτικό χρέος, δηλαδή τα δάνεια, οι οφειλές σε τράπεζες, σε funds, εφορία και σε ασφαλιστικά ταμεία. Το ΠΑΣΟΚ έχει εδώ και καιρό προτείνει τη ρύθμιση οφειλών σε ΕΦΚΑ-εφορία σε 120 δόσεις με 30% κούρεμα και βεβαίως την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας, με δικαίωμα των δανειοληπτών να διαπραγματεύονται την αγορά του δανείου με τα funds, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν ασύδοτα χωρίς κανόνες και προϋποθέσεις, με την κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα γι’ αυτό.

Η κοινωνική κατοικία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για 150.000 κατοικίες που θα δοθούν σε νέα ζευγάρια, τα οποία σήμερα δεν μπορούν ούτε να πλησιάσουν τα τραπεζικά «γκισέ», προκειμένου να πάρουν στεγαστικό δάνειο, για να στεγάσουν τα όνειρα τους.

Οι εργασιακές σχέσεις. Πρέπει να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο, με το οποίο θα διασφαλίζονται ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι, από τη στιγμή ιδίως που πάνω από τις μισές νέες προσλήψεις αφορούν είτε εκ περιτροπής, είτε θέσεις ημι-απασχόλησης, ενώ θα πρέπει να εδραιωθούν οι συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες στην Ελλάδα αποτελούν μόλις το 25%, όταν στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες είναι πάνω από το 70-80%.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/3/2023

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στις 14:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Γιώργο Σιμόπουλο στο πλαίσιο του STARFORUM (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας).

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.