ΑΠ. ΠΑΝΑΣ: ΑΝΤΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΦΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ DIESEL ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Δεκεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ανακοίνωση Απόστολου Πάνα, Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής

Άλλο ένα μέτρο εις βάρος των πληττώμενων από την κρίση της πανδημίας αγρότες, που αυξάνει το κόστος παραγωγής και μειώνει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο το εισόδημά τους και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους έλαβε ξαφνικά με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κυβέρνηση.

Με πρόσχημα το πράσινο τέλος στο diesel κίνησης, το οποίο χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αγρότες και οι υπόλοιποι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, αυξάνεται κατά 30 ευρώ το χιλιόλιτρο, δηλαδή γύρω στα 3 λεπτά το λίτρο, όπερ σημαίνει ότι στην αντλία η επιβάρυνση για τον παραγωγό θα ανέλθει στα 3,5 με 4 λεπτά ανά λίτρο, δεδομένου ότι υπάρχει ΦΠΑ 24% στα καύσιμα και θα ισχύει αρχής γενομένης από 1/1/2021.

Από εκεί που οι αγρότες περίμεναν υλοποίηση της προεκλογικής εξαγγελίας για επαναθεσμοθέτηση της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, πλέον καλούνται να επωμιστούν ακόμα ένα φόρο.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον αγροτικό κόσμο ως φτωχό συγγενή, επιβεβαιώνοντας κάθε ημέρα ότι σκέφτεται και υλοποιεί χωρίς σχεδιασμό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Ανακοίνωση του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων του Κινήματος Αλλαγής

Σήμερα 5 Δεκεμβρίου, Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, τιμάμε όλους τους Εθελοντές που με περίσσευμα ψυχής, χωρίς ατομικό κέρδος, με αλτρουισμό και κοινωνική ευαισθησία αποτελούν λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού και είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, πολλές φορές αψηφώντας κινδύνους που απειλούν την ίδια τους τη ζωή.

Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία σε εκατομμύρια Εθελοντές να γιορτάσουν την άτυπη δέσμευσή τους για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Η εθελοντική προσφορά και η ανάγκη για κοινωνική δράση γίνεται επιτακτική σήμερα καθώς στις αυξανόμενες παγκοσμίως ανθρωπιστικές κρίσεις όπως η φτώχια, η πείνα, οι ασθένειες, ο αναλφαβητισμός, ο ρατσισμός, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος προστίθεται η πανδημία του covid-19.

Το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να αναδείξει ως στάση ζωής τον Εθελοντισμό,  ταυτιζόμενο με τις αξίες του όπως η αλληλεγγύη, η αγάπη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η κοινωνική συνοχή και η συλλογική συμμετοχή.

Το Κίνημα Αλλαγής μέσω του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων  λαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης που εκτός των άλλων ενισχύουν και την εξάπλωση της εθελοντικής συνείδησης στους πολίτες προκειμένου να αναλάβει ο καθένας μας έναν πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο.

Με στόχο τη διάδοση της αξίας του Εθελοντισμού και για να τιμήσουμε ό,τι αντιπροσωπεύει αυτή η Ημέρα:

– Oλιγομελές κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα επισκεφθεί το Χριστοδούλειο Ίδρυμα – ορφανοτροφείο θηλέων- προκειμένου να παραδώσει τρόφιμα.

– Μέσω της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου θα προσφερθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη καθαρισμού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης, παρουσία του Μητροπολίτη, για τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας.-  Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης θα παραδώσει ανάλογα είδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κοζάνης.

Για τη συγκέντρωση των παραπάνω ειδών ενεργοποιήθηκαν τα μέλη  και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής στέλνοντας στους συνανθρώπους μας μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

 

Η Γραμματέας του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων
Μαρία Δημητρακοπούλου – Σιούνα

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.