Από την Τρίτη 20 Οκτώβρη διαθέσιμα τα χρήματα της επιδότησης των αγροτών


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Πυρετωδώς εργάζονται οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ολοκληρωθούν με ασφάλεια οι σχετικές διαδικασίες και να γίνουν οι πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς της χώρας για το 2020.
Ετσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει ζεστό χρήμα στα χέρια των δικαιούχων παραγωγών, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ πληρώνει τους αγρότες που περιμένουν το τσεκ. Πρόκειται για τη μεγάλη πληρωμή των 650 εκατ. ευρώ που αφορά 540 χιλιάδες παραγωγούς.

Από αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς έχει επιτευχθεί η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης οι παραγωγοί θα εισπράξουν τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ μέχρι την Παρασκευή 23 του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές.
Το υπόλοιπο της ενίσχυσης θα καταβληθεί πριν 20 Δεκεμβρίου και θα αφορά στην μεγάλη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, στο εθνικό απόθεμα και στις εκκαθαρίσεις όλων των παραγωγών.

Η στρόφιγγα των χρημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ανοίξει ήδη καθώς σήμερα γίνονται πληρωμές ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον πράσινο τρύγο, ενώ από την περασμένη Παρασκευή έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων οινοπαραγωγών που συναλλάσσονται με την Τράπεζα Πειραιώς, τα ποσά της απόσταξης κρίσης.
Ακόμα σήμερα πιστώνεται στους κτηνοτρόφους και το ποσό των 3,8 ευρώ ανά κεφαλή προβάτου που αφορά την αποζημίωσή τους για το πλήγμα που υπέστησαν το Πάσχα, λόγω του lock down από τον κορονοϊό.
Υπενθυμίζουμε ότι πληρωμές γίνονται σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών, αφού ολοκληρωθεί ο διασταυρωτικός μηχανογραφικός έλεγχος.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.