Από την λογοτεχνία στην καθημερινή ζωή


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 2 Σεπτεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Πραγματοποιήθηκε, στις 1/9/2019, η έβδομη (7η) συνάντηση των ανοικτών εκδηλώσεων των παλαιών προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης για την κοινωνία της Θέρμης, με στόχο την υποβοήθηση της Τοπικής Ανάπτυξης. Όπου Τοπική Ανάπτυξη είναι η ευημερία των κατοίκων με την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων του τόπου για την βελτίωση των συνθηκών ζωής & εργασίας.
Η ιδέα της συμβολής των συμπολιτών μας, οι οποίοι έδωσαν την υπόσχεση να τηρούν ένα σύστημα ηθικών αξιών και διαπαιδαγωγήθηκαν κοινωνικά επαρκώς, στην Τοπική Ανάπτυξη, γεννήθηκε όταν συναντήθηκαν παλαιοί πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης στις 31/3/2019 στην γιορτή των πενήντα χρόνων από την επανίδρυση του Προσκοπισμού στην Θέρμη.
Ακολούθησαν οι συναντήσεις για την οργάνωση της προσπάθειας (13/4/2019), για την συμβολή του προσκοπισμού στην τοπική ανάπτυξη (21/4/2019), για την έννοια της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (5/5/2019), για την πρακτική του Zero Waste (2/6/2019), για την Κοινωνική Οικονομία (7/7/2019), για την Ημέρα της Προσκοπικής Μαντήλας (1/8/2019) και για την Επιστημονική Φαντασία (1/9/2019).
Το θέμα της συνάντησης της 1/9/2019, ήταν: Από τη λογοτεχνία στο σπίτι μας, εφαρμογές επιστημονικής φαντασίας στην καθημερινή ζωή, με «οδηγό» την κα Νάστια Ντάνου, παλαιά Αρχηγό Αγέλης (για παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετων), τα οποία «παίζουν» στα πλαίσια του πολύ γνωστού βιβλίου «Μόγλης, Το παιδί της ζούγκλας», το προσκοπικό παιχνίδι κοινωνικής διαπαιδαγώγησης.
Επιστημονική Φαντασία είναι το λογοτεχνικό είδος που ασχολείται με την επίδραση της επιστημονικής εξέλιξης και της τεχνολογίας πάνω στα ανθρώπινα όντα (Ισαάκ Ασίμοφ, Αμερικανός συγγραφέας, βιοχημικός). Όλοι με κάποιο τρόπο διαβάσαμε ή γνωρίσαμε τα έργα του Ιουλίου Βέρν (Από την γη στην Σελήνη, 20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα κλπ) τα οποία είδαμε να γίνονται πραγματικότητα στις ημέρες μας με τις αποστολές στην Σελήνη και με τα υποβρύχια.
Όμως η πραγματική «επανάσταση» συνέβη με την πολύ γνωστή σειρά Star Trek που ήταν προμηθεύς του κινητού τηλεφώνου, του blue touth, του i-pand, της αξονικής & μαγνητικής τομογραφίας, του εκτυπωτή 3D (μια μηχανή στο star trek «τύπωνε» το φαγητό των αστροναυτών… ), των ανθρωποειδών (ρομπότ), ακόμα και των μικροσκοπικών ρομπότ που μπαίνουν με σύριγγα στο αίμα και επιδιορθώνουν βλάβες στον οργανισμό και πεθαίνουν αποβαλλόμενα από τον οργανισμό όπως όλα τα νεκρά κύτταρα.
Βέβαια στην Επιστημονική Φαντασία ΔΕΝ είναι όλα εύκολα ούτε καν όλα ειρηνικά. Και κατέληξε η κα Ν. Ντάνου: Δεν μπορούμε να αποφύγουμε το μέλλον. Μπορούμε να το αγκαλιάσουμε να το σεβαστούμε και να το δοκιμάσουμε. Γιατί όχι; Μπροστά μας ανοίγονται πολλά και θαυμαστά που θα αλλάξουν την ζωή μας και ίσως την παρατείνουν αρκετά ώστε να την απολαύσουμε στο έπακρο. Μοιάζει ότι η γνώση υπάρχει συνεχώς στον κόσμο, ενσωματώνεται για 50-100 χρόνια σε έναν άνθρωπο και όταν πεθάνει ο άνθρωπος, η γνώση συνεχίζει να υπάρχει …
Οι συναντήσεις με στόχο την υποστήριξη της Τοπικής Ανάπτυξης θα συνεχισθούν με την επόμενη να προσεγγίζει την Διατροφή (Κυριακή, 6 Οκτ 2019, στις 11.00).

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.