«Από την Αμμουδάρα στον Ψηλορείτη»


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 14 Ιανουαρίου 2019 by energinews (admin)

Έκδοση για τον Δήμο Μαλεβιζίου

Στην έκδοση ενός σημαντικού βιβλίου που ενισχύει την τουριστική προβολή του δήμου Μαλεβιζίου, προβάλλοντας τις ομορφιές της περιοχής, προχώρησε ο Δήμος Μαλεβιζίου, στην εκπνοή του 2018.

Πρόκειται για το λεύκωμα “Δήμος Μαλεβιζίου: Από την Αμμουδάρα στον Ψηλορείτη”, το οποίο παρελήφθη τις προηγούμενες ημέρες από τις εκδόσεις “Μίλητος”, οι οποίες είχαν την ευθύνη της έκδοσης.

Πρόκειται στην ουσία για ένα μεγάλο, δίγλωσσο, φωτογραφικό λεύκωμα με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής του δήμου Μαλεβιζίου. Στις 272 μεγάλου μεγέθους σελίδες του βιβλίου αναπτύσσεται το εύρος των αξιοθέατων του συνόλου των οικισμών της περιοχής, τα μνημεία, τα μοναστήρια, οι παραλίες, οι φυσικές ομορφιές, όπως τα αποτύπωσε ο φακός των καλλιτεχνών φωτογράφων των εκδόσεων “Μίλητος”.

Η έκδοση εμπλουτίζεται με ένα εκτενές εισαγωγικό κείμενο για την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και τον σύγχρονο χαρακτήρα της περιοχής του δήμου Μαλεβιζίου, το οποίο συνέταξε μαζί με τα επίσης πλούσια επεξηγηματικά κείμενα των εικόνων ο αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης, ο οποίος είχε και τη γενική επιμέλεια της έκδοσης.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκδοση του λευκώματος, το οποίο αποτελεί το πρώτο συνολικό έργο για την περιοχή, μετά τη συγκρότηση του ενιαίου Δήμου Μαλεβιζίου, τονίζοντας: «(…) Το πλήθος των εντυπωσιακών φωτογραφιών τού εν λόγω βιβλίου αποδίδει με πιστότητα την ομορφιά των σπουδαίων αξιοθέατων της περιοχής μας, ενώ τα σύντομα αλλά περιεκτικά κείμενα της εισαγωγής και των εικόνων, που συντάχτηκαν με τη δέουσα επιστημονική εγκυρότητα, δίνουν στον αναγνώστη τις βασικές πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό του Δήμου Μαλεβιζίου».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.