Από σήμερα οι ενστάσεις για το κοινωνικό μέρισμα


0
(0)

Τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων για το κοινωνικό µέρισµα δίνει το υπουργείο Οικονοµικών σε όσους πολίτες υπέβαλαν αίτηση και απορρίφθηκε. Επειτα από έντονες αντιδράσεις πολιτών που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτηση για το µέρισµα ή απορρίφθηκαν χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο, το υπουργείο Οικονοµικών ανακοίνωσε τη δηµιουργία συµπληρωµατικής σελίδας στην Η∆ΙΚΑ για την υποβολή ενστάσεων. Η σελίδα έχει προγραµµατιστεί να ανοίξει σήµερα στον διαδικτυακό τόπο της Η∆ΙΚΑ (koinonikomerisma.gr), δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων σχετικά µε το κοινωνικό µέρισµα.

Οσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν µπόρεσαν να ολοκληρώσουν µε επιτυχία την αίτησή τους, σύµφωνα µε το υπουργείο Οικονοµικών, στο πλαίσιο του δηµοσιονοµικού χώρου που τις τελευταίες ηµέρες δηµιουργείται, θα λάβουν το επίδοµα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόµενου έτους.

Το υπουργείο Οικονοµικών υπενθυµίζει επίσης ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δύο τηλεφωνικά κέντρα, της Η∆ΙΚΑ και της ΑΑ∆Ε, στα οποία µπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενηµέρωση.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, τα προβλήµατα δηµιουργήθηκαν κυρίως στις περιπτώσεις που τα Ατοµα µε Αναπηρία (ΑµεΑ), ενώ είχαν δηλωθεί ως εξαρτώµενα µέλη νοικοκυριού, έκαναν τα ίδια αίτηση για το κοινωνικό µέρισµα, χρησιµοποιώντας τον δικό τους ΑΦΜ καθώς υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση, µε αποτέλεσµα το σύστηµα να τους «κόβει».

Επίσης, πολλοί δεν γνώριζαν ότι βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, το µέρισµα χορηγείται µόνο σε όσους λαµβάνουν επίδοµα από τον ΟΠΕΚΑ και όχι σε όλους τους δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης.

Αλλη κατηγορία παραπονούµενων για το κοινωνικό µέρισµα είναι µακροχρόνια ή βραχυχρόνια άνεργοι, µε συνολικό εισόδηµα κάτω από 15.000 ευρώ –όπως δηλαδή ορίζει η ΚΥΑ–, οι οποίοι είναι νέοι γονείς, δηλαδή απέκτησαν παιδί εντός του 2019 και απορρίπτονται οι αιτήσεις τους.

Να σηµειωθεί ότι σύµφωνα µε πληροφορίες και παρότι φέτος το µέρισµα απευθύνεται µόνο σε βραχυχρόνια ή µακροχρόνια ανέργους, ΑµεΑ και πολύτεκνους, υπέβαλαν αιτήσεις και απορρίφθηκαν σχεδόν οι περισσότεροι από τους περυσινούς δικαιούχους. Αλλοι λόγοι απόρριψης των αιτήσεων ήταν η υπέρβαση των εισοδηµατικών κριτηρίων, τα τεκµήρια καθώς και σε αυτή την περίπτωση όπως και σε άλλα επιδόµατα λαµβάνεται υπόψη το φορολογητέο εισόδηµα και όχι το πραγµατικό, καθώς και το γεγονός ότι τα εισοδηµατικά όρια αφορούν το οικογενειακό εισόδηµα και όχι το ατοµικό.

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *