Απόψε και την Παρασκευή αναβιώνει το έθιμο των παλιών αποκριών στην Ιεράπετρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 25 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όλους όσους παρευρεθούν σήμερα στις 18: 00 το απόγευμα  αλλά και την Παρασκευή στις 28 του μήνα την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης.Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Κρητικός Χορός σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας έχει σκοπό να μας γυρίσει στα παλιά για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι πως γιορτάζαμε τις απόκριες μερικές δεκαετίες πριν.

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε η κα Κατερίνα Βαγγέλα από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο για την προετοιμασία που έχουν κάνει τα μικρά παιδιά μιας και το απόγευμα της Τρίτης θα παρελάσουν όχι με έτοιμες στολές στην πλατεία αλλά με ρούχα και στολές που έχουν δημιουργήσει τα ίδια τα παιδιά μπαίνοντας στο κλίμα των παλιών αποκριών. Με τραγούδια και μουσική που θα δημιουργήσουν τα παιδιά είναι έτοιμα να πειράξουν και να διασκεδάσουν με τον κόσμο που θα βρεθεί εκεί.

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση των ενήλικων μελών του συλλόγου όπου εκεί θα υπάρξει διάθεση για περισσότερα πειράγματα στους περαστικούς και στους καταστηματάρχες της περιοχής.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.