Απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Ο Δ. Κουτσούμπας στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή έκανε ειδική αναφορά στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία από την πρώτη στιγμή είπαμε πως μπήκε με φόρα για να υλοποιήσει την αντιλαϊκή, πολιτική για λογαριασμό το κεφαλαίου, δίνει τα ρέστα της για να αποδείξει ότι αυτή η πολιτική επιβάλλεται με ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής.

Γιατί να πρωτομιλήσουμε;

Για τους Ποινικούς Κώδικες που ενσωματώνουν αντιδραστικούς θεσμούς, διευρύνουν τις διατάξεις του τρομονόμου ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική πράξη οποιαδήποτε απλό αδίκημα;

Για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο όπου βασική σας επιδίωξη είναι να βάλετε στον ηλεκτρονικό γύψο το εργατικό κίνημα;

Για όλα αυτά βέβαια δεν έχετε παράπονο, βρήκατε αρκετή έτοιμη δουλειά από τον ΣΥΡΙΖΑ και την προχωράτε με το γνωστό δικό σας τρόπο.

Γιατί αλήθεια να πρωτομιλήσουμε;

Μήπως για την παραβίαση του ασύλου και την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές που διαμαρτύρονταν για το lock out στην ΑΣΟΕΕ, τη Δευτέρα το πρωί, τις συλλήψεις φοιτητών και ό,τι φυσικά ακολούθησε;

Από το κλίμα αστυνομοκρατίας που καλά κρατεί μέχρι και την προαναγγελία έντασης της καταστολής από υπουργό σας;

Όλη αυτή την περίοδο χιλιάδες φοιτητές γεμίζουν τα αμφιθέατρα συζητάνε συλλογικά αποφασίζουν κινητοποιήσεις για το κόστος σπουδών που μεγαλώνει, για τα πτυχία που τα βάζουν στην κορνίζα, γιατί δεν βρίσκουν δουλειά, για τις ελλείψεις στην στέγαση, στις υποδομές.

Απορρίπτουν τα παραμύθια σας ότι έχουν δήθεν να λαβαίνουν από μια ανάπτυξη, από την οποία έχουν να κερδίσουν μόνο οι λίγοι, κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Και να ‘στε σίγουροι πως θα απαντήσουν στον αυταρχισμό και την καταστολή, μαζικά και αγωνιστικά».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.