Αποχωρούν τέσσερις γιατροί από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιανουαρίου 2023 by energinews (admin)

Σε ακόμα πιο δυσχερή θέση πρόκειται σύντομα να βρεθεί το Νοσοκομείο Ιεράπετρας αφού εντός του επόμενου διμήνου τέσσερις γιατροί έχουν προγραμματίσει την αποχώρησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι, γιατροί τεσσάρων ειδικοτήτων (γενικής ιατρικής, πνευμονολογίας, ΩΡΛ και αναισθησιολογίας) θα μετακινηθούν σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα ενώ αν σ’ αυτούς προστεθεί και ο καρδιολόγος ο οποίος, παρά τις υποσχέσεις της κεντρικής διοίκησης των Νοσοκομείων του Λασιθίου, εξακολουθεί να εργάζεται στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, συνολικά με πέντε απώλειες ξεκινά η χρονιά για το Νοσοκομείο.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον του Νοσοκομείου, το νέο νομοσχέδιο που έφερε ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι δεν γίνονται κινήσεις για ενίσχυση με προσωπικό, δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις με φανερές πλέον τις συνέπειες.

Οι αποχωρήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην εκπεφρασμένη άποψη του Υπουργείου Υγείας για αλλαγές στο «χαρακτήρα» των δομών υγείας του Λασιθίου, οι οποίες στοχεύουν κυρίως τις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Θυμίζουμε πως για το θέμα των προβλημάτων του Νοσοκομείου έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση φορέων της περιοχής με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας με σκοπό να παρθούν αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα εκφραστούν οι όποιες αντιδράσεις.

44

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.