Αποχωρούν σύννεφα και βροχές, επιστρέφει το καλοκαίρι στην Κρήτη – Ο καιρός του τριημέρου


Τελευταία ενημέρωση 2 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Μετά από ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο δεκαπενθήμερο με τον καιρό να εναλλάσσεται με έντονο τρόπο και αμέσως μετά από ένα πρώιμο καύσωνα να έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίες, το καλοκαίρι με την …. φυσιολογική του μορφή πρόκειται να επιστρέψει στην Κρήτη.

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα και τον καιρό των επόμενων ημερών. Όπως είπε ο καύσωνας του Μαΐου ήταν φαινόμενο που έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, ενώ αρκετά πιο σπάνια  για την εποχή είναι η πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχοπτώσεις που βιώνει η Ελλάδα. Ο συνδυασμός και η εναλλαγή των φαινομένων είναι πολύ πιο σπάνια τόνισε ο κ. Λέκκας.

Πλέον ο καιρός στην Κρήτη αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά. Σήμερα, Τρίτη ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες βροχές σε λιγότερες περιοχές σε σχέση με χθες, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται με πολύ πιο περιορισμένα φαινόμενα και ελάχιστες πιθανότητητες για τοπικές βροχές.

Από την Πέμπτη προς την Παρασκευή οι νεφώσεις θα εξαφανιστούν, η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κορυφωθεί το Σάββατο. Πρόβλημα ιδιαίτερα για τις βόρειες περιοχές του νησιού θα αποτελέσουν οι ενισχυμένοι νοτιάδες που αναμένονται το Σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα όπως είπε ο κ. Λέκκας οι νοτιάδες θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα είναι φυσιολογικός για την εποχή.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.