«Αποχωρεί ο Καλλιονάκης από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Καταγγελίες για απειλές και παραπλάνηση για το κείμενο στήριξής του»


Τελευταία ενημέρωση 23 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Μια συζήτηση που ξεπέρασε τις πέντε ώρες με τον νέο διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου αλλά και εκτάκτως με την υφυπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, είχε χθες ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και όπως φαίνεται έφερε και νέα δεδομένα στην  προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βλασσάκης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι για όσα έγιναν χθες αλλά κυρίως για όσα πρέπει και μπορούν να γίνουν στο Νοσοκομείο τους επόμενους μήνες με σκοπό την ενίσχυσή του.

Όπως ο ίδιος ανέφερε όλη η συζήτηση περιστράφηκε στην «μετά Καλλιονάκη εποχή» αφού δόθηκαν διαβεβαιώσεις και από την Υπουργό και από τον Διοικητή της ΥΠΕ πως η απομάκρυνση του από τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχει δρομολογηθεί και πλέον είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει νέα διοίκηση το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Ο κ. Βλασσάκης τόνισε πως για πρώτη φορά έγινε μια τόσο μεγάλη σε έκταση και ουσία συζήτηση γύρω από τα πραγματικά προβλήματα του Νοσοκομείου που αφορούν κυρίως τις πολύ μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, αλλά και το πως θα μπορέσει να αναπτυχθεί το Νοσοκομείο το επόμενο διάστημα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άμεσα προβλήματα που πρέπει να λυθούν, όμως ο Σύλλογος Εργαζομένων, δεν έχει την πρόθεση να τα αντιμετωπίσει με «κοντόφθαλμο» βλέμμα, αλλά να συμβάλλει για μόνιμες λύσεις, τόνισε ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.

Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπως είπε έχει άμεση ανάγκη για καρδιολόγους, ακτινολόγους και αναισθησιολόγους και για τις θέσεις αυτές θα γίνει μια προσπάθεια για έκτακτες ενισχύσεις, όμως δεν προβλέπονται νέες προκυρήξεις θέσεων εντός του 2022, με την Υπουργό όμως να μην το αποκλείει για το 2023.

Η κα Γκάγκα έκανε λόγο για προγραμματισμό των εφημεριών σε όλα τα Νοσοκομεία του Λασιθίου ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις σε επίπεδο νομού, κάτι που βρίσκει αντίθετο το Σύλλογο ο οποίος ζητά την ισσόρροπη ανάπτυξη των Νοσοκομείων με ανάλογη κάλυψη των κενών που υπάρχουν και όχι με μετακινήσεις ασθενών από πόλη σε πόλη.

Το αίτημα για αυτοδιοίκητο Νοσοκομείο ήταν κάτι που αποκλείστηκε προς το παρόν από την κα Γκάγκα, αναμένοντας την τελική διαμόρφωση του νέου χάρτη υγείας για όλη τη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Βλασσάκης οι προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και τη θέση του σε αυτό το νέο χάρτη δεν ξεκαθαρίστηκε και με δεδομένο πως έχουν ήδη υπάρξει δηλώσεις που «φωτογραφίζουν» και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε πλάνα για ενδεχόμενες συγχωνεύσεις τμημάτων με άλλα κεντρικά Νοσοκομεία, το θέμα αυτό παραμένει ανοιχτό και προβληματίζει έντονα τους εργαζόμενους που είναι αντίθετοι σε κάτι τέτοιο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων υπογράμμισε πως παρά το καλό κλίμα της χθεσινής συνάντησης ο Σύλλογος περιμένει να δει να γίνονται πράξη όλα όσα συζητήθηκαν, ενώ συνέχεια στην επαφή με το Υπουργείο θα δοθεί έως τα τέλη Οκτώβρη με την υφυπουργό κα Γκάγκα να υπόσχεται πως θα επισκεφθεί ξανά το Νοσοκομείο Ιεράπετρας για να δει ξανά τις εξελίξεις που θα έχουν προκύψει έως τότε αλλά και να γίνουν νέες συζητήσεις για το μέλλον του Νοσοκομείου.

Καταγγελίες για το κείμενο υποστήριξης Καλλιονάκη

Ο κ. Βλασσάκης μίλησε και για το έγγραφο υποστήριξης που στάλθηκε στα ΜΜΕ από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και παρουσίαζε 120 άτομα να στηρίζουν τον αναπληρωτή διοικητή και το έργο του.

Όπως είπε πολλά από τα άτομα αυτά δεν έχουν σχέση με το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, σημαντικότερο όμως είναι ότι ήδη έχουν υπάρξει καταγγελίες προς το Σύλλογο από άτομα τα οποία υπέγραψαν και τα οποία παραπλανήθηκαν αφού είτε τους παρουσιάστηκε άλλο κείμενο προς υπογραφή είτε τους ζητήθηκε να υπογράψουν γενικώς κατά της βίας, με αναφορά στην έντονη κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πρόσφατη κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο. Παράλληλα ο κ. Βλασσάκης ανέφερε πως υπήρξαν απειλές για μετακινήσεις και αλλαγές θέσεων σε άτομα που δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ενώ κάποιοι κλήθηκαν για εξηγήσεις από τον διοικητή.

Ακουστε (εδώ)

radiolasithi.gr

73

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.