Αποχή των δικηγόρων στο Λασίθι από τις αίθουσες – Αντίδραση στο νέο δικαστικό ένσημο


0
(0)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου, σε συνεννόηση και με τους λοιπούς Δικηγορικούς Συλλόγους της Κρήτης, αποφάσισε, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, την αποχή των
δικηγόρων μελών του από τα Δικαστήρια αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση και αντίδραση των δικηγόρων στην διάταξη του άρθρου 42 του ήδη ψηφισθέντος Ν. 4640/2019, που επιβάλει εκ νέου δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, καταλαμβάνοντας και τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου υπερασπίζεται το συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη και ειδικά του οικονομικά ασθενέστερου στην απρόσκοπτη από οικονομικά εμπόδια προσφυγή στην Δικαιοσύνη, το οποίο συστηματικά καταστρατηγείται με μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, όπως η επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές και η επιβολή νέων τελών και παραβόλων ή η αύξηση των ήδη υπαρχόντων.

Κατά την ημέρα της αποχής μας συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, όπου μεταξύ των υπό συζήτηση θεμάτων είναι και η επιβολή του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος αναμένει την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας για να εξετάσει την περαιτέρω πορεία, σε συμπόρευση με τους λοιπούς Δικηγορικούς Συλλόγους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γεώργιος Παραουλάκης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Εμμανουήλ Καλαϊτζάκης

πηγη:radiolasithi.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *