Αποχή διαρκείας από το ΕΚΑΒ Κρήτης για τα μη έκτακτα περιστατικά


0
(0)

Το Σωματείο Εργαζομένων Εκαβ 4ης περιφέρειας Κρήτης  συμμετέχει στην αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές (εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από τα ΤΕΠ) που προκήρυξε  η ΠΟΠΕΚΑΒ  (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΑΒ) από της 29/6/2020 έως της 15/9/2020. Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών ,αιμοκαθαρώμενων και καρκινοπαθών.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.

Η κατακόρυφη αύξηση των δευτερογενών μεταφορών, η αδυναμία ορθολογικής  διαχείρισης ,εσκεμμένης η μη από τις νοσοκομειακές δομές , η αδυναμία ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ και ο κίνδυνος που ελλοχεύει ώστε να χαθούν ανθρώπινες  ζωές είναι οι λόγοι της κινητοποίησης. Η εμμονή να συνεχίζουν να επιβαρύνουν το ΕΚΑΒ με δευτερογενής μεταφορές και αλλότρια καθήκοντα δεν έχει σταματήσει .Εκμεταλλεύονται το φιλότιμο των εργαζομένων και την αδυναμία των διοικήσεων ώστε να τους αναγκάσουν να κάνουν προσλήψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων για να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους. Πριν  περίπου ένα χρόνο για τους ίδιους λόγους υπήρξε αποχή, αφήσαμε το περιθώρια και περιμέναμε. Παρότι υπάρχει πολιτική βούληση ,όπως εικάζεται ,παρότι υπάρχει τουλάχιστον προφορικά η διάθεση να λυθεί το πρόβλημα, είμαστε σε αδιέξοδο. Υποχρέωση του  ΕΚΑΒ είναι  η  εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών  και θα το προστατέψουμε με κάθε κόστος. Σε τοπικό επίπεδο διαθέτουμε πάνω από το 35% της ημερησίας δύναμης σε δευτερογενείς μεταφορές και σε αιμοδοσίες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει επιτέλους να δοθεί μια οριστική λύση. Πρέπει  να καταλάβει ο κάθε πολίτης ότι τα νοσοκομεία πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους .Είμαστε υπέρ της ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ , και ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ  για τη ΜΗ ανταπόκριση μας αλλά σίγουρα για αυτό δεν ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ.

ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά
 • Επίδομα ετοιμότητας
 • Αναβάθμιση της ειδικότητας του Διασώστη
 • Μη αναγνώριση του ΕΚΑΒ ως υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης
 • Ένταξη σε ειδικό ωράριο
 • Ειδικό συνταξιοδοτικό
 • Μη καταβολή της δαπάνης στολής παρά την ψήφιση του σχετικού νόμου
 • Μη σύσταση του νέου οργανισμού
 • Άμεσες προσλήψεις μονίμου προσωπικού
 • Άμεσες ενέργειες για την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού αφού ήδη καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες της υπηρεσίας
 • Άμεση χρηματοδότηση για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων,
 • Νομοθετικό πλαίσιο με αυστηρές ποινές σε  κάθε λεκτική η σωματική βία κατά των πληρωμάτων ασθενοφόρων.
 • Ένταξη στο Εκαβ των ασθενοφόρων των  κέντρων υγείας
 • Δωρεάν ανανέωση των επαγγελματικών διπλωμάτων οδήγησης

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *