“Αποφεύγετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς” οι 7 κανόνες του Σ. Τσιόδρα


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Πως θα μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό

«Δεν έχει τελειώσει η πάλη με τον ιό» τόνισε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Κανόνες υγιεινής και απόστασης θα μας συντροφεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μελλοντικά και αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα μπορούμε να μείνουμε προστατευμένοι από τον κορωνοϊό, στα βαθμό πάντα που περνάει από το χέρι μας.

  • Να αποφεύγουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, επιλέγουμε εναλλακτικές όπως ιδιωτικό μέσο μετακίνησης, ποδήλατο ή με τα πόδια
  • Όταν χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής των χεριών μας .
  • Είναι πολύ σημαντικό η χρήση της μάσκας να γίνεται σωστά και να έχουμε πάντα αντισηπτικό μαζί μας ώστε να καθαρίζουμε τα χέρια μας πριν και μετά τη χρήση της μάσκας. Καθώς επίσης να έχουμε και σακούλα για να την βάζουμε μέσα μετά τη χρήση. Η μάσκα δεν ενδείκνυται για παιδιά κάτω των 2 ετών καθώς και για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.
  • Μεγάλη προσοχή στην υγιεινή των χεριών. Προσέχουμε ππυ ακουμπάμε με τα χέρια μας και καλό είναι να έχουμε υπόψιν μας ότι κάθε τι που αγγίζουμε είναι δυνητικά μολυσμένο με ιό. Αποφεύγουμε τις χειραψίες και πάντα πλένουμε τα χέρια μας αφού ακουμπήσουμε κάποιον ή κάτι.
  • Να έχουμε υπόψιν μας ότι στους εξωτερικούς χώρους ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι μικρός άλλα όχι ανύπαρκτος. Όταν βγαίνουμε να αποφεύγουμε τους χώρους όπου παρατηρείται υψηλός συγχρωτισμός
  • Αποφεύγουμε τις επαφές με πολλά διαφορετικά άτομα. Μένουμε σε ένα μικρό σταθερό κύκλο ανθρώπων.
  • Επιτηρούμε σχολαστικά την υγεία μας. Εντοπίζουμε τα συμπτώματα , μπαίνουμε σε απομόνωση, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.