Αποφασισμένοι για κλιμάκωση της 48ωρης απεργίας στα πλοία οι ναυτεργάτες με πολλά παράπονα για τον Γ. Πλακιωτάκη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Mε πολλά παράπονα για τη στάση της κυβέρνησης και προσωπικά του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, αλλά και αποφασισμένοι για δυναμικές διεκδικήσεις των αιτημάτων τους εμφανίζονται φέτος οι ναυτεργάτες, με την 48 απεργία σε όλα τα πλοία στις 23 και 24 Φεβρουαρίου να έχει ήδη ανακοινωθεί από ένα σωματείο και εντός της σημερινής και αυριανής ημέρας αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις και από τα 13 σωματεία που απαρτίζουν την ΠΝΟ.

Την αρχή έκανε το σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.), με τον πρόεδρο της Ένωσης, Αντώνη Νταλακογιώργο να μιλά σήμερα στο Ράδιο Λασίθι και να εξηγεί τα αιτήματα και τους τους λόγους που οι ναυτικοί οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση.

Ο κ. Νταλακογιώργος ανέφερε αρχικά πως την περασμένη χρονιά δεν έγιναν πολυήμερες απεργίες, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και ενός εσωτερικού προβλήματος το οποίο εξελίσσεται εντός της Π.Ν.Ο. της οποία ο κεντρικός πυρήνας διασπάστηκε εν μέρει, υπήρξαν δικαστικές διαμάχες και έτσι υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα στο να ληφθούν αποφάσεις.

Πλέον όλα τα σωματεία ξεχωριστά αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για να σταματήσει αυτή η αδράνεια και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.  Ο κ. Νταλακογιώργος τόνισε πως παρά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των σωματείων το μέγεθος των προβλημάτων αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγάλο και τελικά τα 13 σωματεία απέδειξαν πως μπορούν να συνεννοηθούν και να αποφασίσουν από κοινού να αρχίσουν με δυναμικό τρόπο κινητοποιήσεις.

Το πρώτο και κύριο αίτημα που οι ναυτεργάτες θέτουν προς τον Υπουργό είναι η επαναφορά της συλλογικής σύμβασης στα ποντοπόρα πλοία, η κατάργηση της οποία ανοίγει το δρόμο να συμβεί το ίδιο και στα πλοία του εσωτερικού. Παράλληλα υπάρχουν πολύ σοβαρά ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, προβλήματα με τους πάρα πολλούς πλέον άνεργους λόγω της πανδημίας ναυτικούς, αλλά και μια συνολικά απαξιωτική στάση απέναντι σε όλα τα προβλήματα προσωπικά από τον κ. Πλακιωτάκη.

Τα παράπονα για τον Υπουργό ήταν πάρα πολύ έντονα από τον κ. Νταλακογιώργο ο οποίος ανέφερε πως ο Υπουργός κινείται με αποκλειστικό γνώμονα την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των εφοπλιστών, χωρίς να έχει ασχοληθεί ούτε κατ’ ελάχιστο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες.

Έτσι η ευθύνη και για αυτή την 48ωρη απεργία και για όσες ακολουθήσουν, βαραίνουν αποκλειστικά τον κ. Πλακιωτάκη, τόνισε ο κ. Νταλακογιώργος, προσθέτοντας πως σε αυτή τη φάση ο στόχος της 48ωρης απεργίας είναι να δει ποια στάση θα κρατήσει το Υπουργείο και η κυβέρνηση και αν φανεί πως δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη το πρώτο 24ωρο, άμεσα θα παρθεί νέα απόφαση για κλιμάκωση και συνέχιση της απεργίας σε όλα τα πλοία.

Aκούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.